Всичко за пералните машини

Неизправност на пералните машини Bosch и тяхното отстраняване

неизправност на WashboschВ какви държави пералните машини Bosch не се събират. Изглежда, че моделите са еднакви, но те се държат различно. Не само майсторите, но и потребителите отбелязват ниското качество на сглобяване на руските шайби Bosch, средното качество на полската технология на сглобяване и високото качество на автомобилите от Германия. Приготвяйки се да напишем тази статия, искахме да разгледаме като цяло неизправността на пералните машини Bosch. Но сега виждаме необходимостта да се съсредоточим върху типичните повреди на машините на Bosch от руско и полско производство. Ще обърнем специално внимание на това.

Типични проблеми

За начало нека изтъкнем най-типичните причини за повреда на пералните машини Bosch, които бяха сглобени в Полша и в Русия. Те имат изненадващо много общо, поне слабостите са същите. Ако говорим за възможни повреди в широкия смисъл, тогава всичко, което може да се счупи на автомобили, които се правят в Русия. Малко вероятно е да успеем да разкажем за всички неизправности в рамките на една статия, така че избрахме най-възможното въз основа на данните, които нашите господари споделиха с нас.

  1. Системата, отговорна за нагряването на водата, не работи правилно или изобщо не работи. Водата остава студена.
  2. Честа спонтанна работа на системата за самодиагностика. Техниката замръзва без видима причина и се раздава кодове за грешки за перални машини Bosch.
  3. Проблеми с заключващото устройство на люка. Вратата или не се затваря, или не се отваря.
  4. Пералнята не изтича водата.

Тези повреди са истински бич на пералните машини на Bosch на полското и руското събрание и причините са най-често срещаните. На тези шайби инсталирайте нискокачествени UBL, нагревателни елементи, също често има проблеми с фърмуера на контролния модул, тъй като полските и руските предприятия не отделят достатъчно време за тестване. Нека анализираме по-подробно тези разбивки и се надяваме, че никога няма да се сблъскате с тях.

Не загрява вода

В 90% от случаите, ако шайбата на Bosch спре загряването на вода, трябва да започнете тестване с нагревателен елемент. В руските и полските копия са евтини китайски нагревателни елементи, чието качество не задържа вода. Средният живот на такъв нагревател е 2 години. Те дори не бива да се сравняват с немските нагреватели, тъй като техните части издържат средно 10-12 години.

Старите перални машини Bosch, произведени в началото на 2000-те, често имат свои собствени нагревателни елементи. Работейки 15-17 години, тези нагреватели вече са почти като нови.

Честите типични неизправности на нагревателните елементи са свързани най-вече с тежки условия на работа. Ако имате машина от Bosch с руска продукция, често миете при високи температури и имате твърда вода, помислете, че вашият нагревател е изложен на риск.

За проверка на нагревателя се нуждаете от мултицет. Извадете предната стена на пералнята. Нагревателят е разположен директно под товарния люк. Изваждаме проводниците от него и след това проверяваме елемента за повреда. Развиваме гайките и изваждаме нагревателния елемент от нишата. Изключваме сензора за температура и го отстраняваме отстрани. Изхвърляме дефектния нагревател и поставяме нов на негово място. Поставяме предната стена на машината на място и проверяваме работата на шайбата. Направете сами ремонтът може да се счита за завършен.

Често допуска грешки

Подмяна на тенСред характерните повреди на пералните машини на марката Bosch, направени в Полша или Русия, има сериозна неизправност на фърмуера на контролния модул. Тази разбивка може да се прояви по различни начини, така че дори майсторите не винаги могат да я разпознаят правилно. Най-често отказът на фърмуера води до постоянната поява на различни кодове за грешки. Започвате измиването, за известно време машината работи добре, а след това изведнъж замръзва и издава някакъв код за грешка.Освен това, това се повтаря от начало до старт, а кодовете винаги са различни.

Разбира се, след като се появи кодът за грешка, машината не върти барабана и дори не източва водата, а виси плътно. Когато се опитате да нулирате програмата, машината не се стартира. Проблемът се решава само като изключите машината и отново я включите, но това е временна мярка, след известно време машината отново дава грешка.

За съжаление, самостоятелният ремонт на модула за управление е изключително труден. Нулирането на фърмуера или презареждането му изисква знания на висококвалифициран специалист. Ако срещнете подобен проблем, незабавно се обадете на съветника.

Вратата не работи

Ако сте спрели нормално да се затваряте и отваряте вратата на люка, трябва да проверите UBL и заключващия механизъм на люка. Заключващият механизъм рядко се счупва, но UBL доста често. В този случай има само един начин за отстраняване на неизправността - пълна подмяна на UBL. За това как да направите този прост ремонт, описахме в статията Вратата на пералнята не се затваря (люк, врата), няма да повторим.

Ако UBL се оказа работещ, тогава трябва внимателно да проучите заключващия механизъм. Може би пролетта просто изскочи там или лостът се счупи. Аксесоари за самостоятелен ремонт могат лесно да бъдат закупени в онлайн магазина или в най-близкия магазин на резервни части за перални машини.

И така, обсъдихме основните неизправности на шайбите за предно зареждане Bosch, сглобени в Русия и Полша. Не се докоснахме до типичните повреди на автомобили с вертикално натоварване, но обещаваме да разкажем за тях в съвсем близко бъдеще. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини