Всичко за пералните машини

Вратата на пералнята не се затваря (люк, врата)

Вратата на пералната машина не се затваряЗа съжаление, всички домакински уреди се развалят рано или късно. Нищо не трае вечно. Разграждане и хладилници, съдомиялни и перални машини. И различни неуспехи могат да бъдат много. Хладилникът може да спре да се охлажда или изведнъж да се изключи и така нататък. Съдомиялната машина може да започне да мие чиниите по-малко ефективно или да спре да източва водата.

С пералня може да възникнат и различни неприятности. Има и малки неизправности, при наличието на които оборудването може да продължи да функционира повече или по-малко нормално. Но ако вратата на люка не се затвори в машината, тогава е невъзможно да започнете да миете. Ето защо подобна разбивка може да бъде много неприятна изненада за всеки човек.

Как да затворите пералнята?

За да затворим най-накрая нашата машина, е необходимо да се установи какво точно е разбиването. Следователно по-нататък ще анализираме основните причини за тази неизправност и ще говорим как да ги отстраним.

Люкът на покрива не се заключва в затворено положение

Демонтиране на люка на пералнятаЧесто този проблем възниква при машини, произведени под марката Kandy и някои модели Indesit. Доста често се свързва с неработещ водач. Ако релсата в колата ви е направена от пластмаса, тогава е изложена на риск. Тази част се поставя върху корпуса на люка директно под заключващия раздел. Разбивката му може да е свързана с леко изкривяване на вратата. За да решите проблема, трябва да смените счупената част на нова. И с по-нататъшното използване на машината да бъде максимално точна.

При други автомобили подобен проблем може да се дължи на съвсем друга причина. себе си фиксиращият език може да присви. А когато се коси, се случва следното: той просто не попада в заключващия отвор. Съответно люкът на пералната машина не може да се затвори. Тази неприятност възниква, когато пръчката, която държи езика в желаното положение, е изпаднала. За да върнем езика на място, трябва да разглобим люка и да върнем металния прът обратно.

По-долу ще видите видео за това как да смените дръжката на вратата на пералнята. Ще покаже как правилно да разглобите люка:

Вратата се затваря, но не се заключва

В тази ситуация измиването няма да започне. Само защото машината не разбира, че вратата е затворена. И счупената ключалка е виновна за всичко. Основната функция на заключването на люка е да заключва люка в затворено положение по време на измиване. Най-просто казано, предотвратява отварянето на вратата, когато пералнята си върши работата.

Не препоръчваме да коригирате този елемент. По-добре е да не се бъркате с него, а да го замените с нов. Освен това новата не е толкова скъпа.

Процесът на смяна на ключалката е доста прост. И за да го изпълните, препоръчваме ви да се запознаете с приложената видео инструкция:

Дръжката на люка се счупи

Дръжката на люка участва в отварянето и затварянето на пералнята. И е естествено, че с течение на времето може да се счупи. Освен това може да стане безполезно от факта, че сте го използвали неточно. Например теглиха твърде много и т.н. Ако вашата пишеща машина счупи дръжката, тогава тя трябва да бъде заменена. Обикновено такава неприятност възниква именно с пластмасови части. Тъй като те са най-чупливите.

За да смените дръжката сами, ще е необходимо да премахнете вратата на люка. Състои се от две части. И за да решим проблема си, трябва да го разглобим. В тази статия вече сме добавили инструкции за поправяне на подобна неизправност във видео формат. Това видео е най-първото в тази статия и се намира по-горе. За да фиксирате люка със собствените си ръце, запознайте се с него.

Благодарим Ви за вниманието към нашия сайт и продължавате да изучавате полезните материали, които се намират тук.Те ще ви помогнат в независимия ремонт на перални машини и правилното боравене с тях. Приятен ден!

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар алекс Aleks:

    Добър ден След като стартира, Candy стартира програмата и спира след секунда - което показва, че люкът е отворен. В същото време, ако изберете пауза, отвореният индикатор спира да мига и остава включен. Заключването / отключването на люка става нормално - термопластините работят.
    Въпросът е какъв тип сензор се използва в заключващото устройство, магнитен или контакт. И може ли да бъде заобиколен за проверка?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини