Всичко за пералните машини

Пералнята Whirlpool не се включва

SM Virpul не се включваПотребителите понякога срещат този проблем: пералнята Virpul не се включва. Това се случва по няколко причини, които собственикът на машината може да намери и поправи самостоятелно или просто да открие. Във всеки случай, за това трябва да погледнете вътре в машината и да проверите детайлите.

Какво се случи?

В този параграф ще разберем какви неизправности могат да доведат до отказ на пералнята да работи. Възможно е да има няколко от тях, както вече беше споменато по-горе, затова ще представим пълен списък.

Virpul табло за управление

 1. Липса на мощност. Това може да бъде резултат от повреда или случайно изключен проводник от контакта, неизправност в самия контакт или просто неизпълнение.
 2. Нещо не е наред с бутона за стартиране или с програмиста, отговорен за всички бутони.
 3. FPS изгоря или окабеляване до него.
 4. Устройството за блокиране на люка е счупено, което не позволява на машината да започне да функционира в неизправно състояние.
 5. Проблеми с пулта за управление.

Ако проблемът е в едно от горните, вашата машина ще покаже характерни знаци. Например: няма да отговори на бутона за стартиране, когато е свързан към мрежата, индикаторът ще запали всички светлини, които ще мигат произволно, дори ако индикаторът за стартиране свети, машината няма да работи. Имайте предвид обаче, че въпросът не винаги се крие в сериозна повреда, може да е имало някаква неизправност или фактори, които изобщо нямат нищо общо с машината.

Ако не сте сигурни в способността си да диагностицирате и поправите, консултирайте се със специалист!

Започнете проверката

Трябва да започнете с най-простия: външните елементи на машината, които могат да бъдат проверени, без да я разглобявате. В нашия случай електрически проводник се отнася до такива елементи.

 • Проверете за завои или повреди. Ако откриете нещо подобно, коригирайте ситуацията и опитайте да стартирате машината.
 • Ако всичко е наред с жицата, проверете дали има електричество в къщата, може би в момента не работи оборудване.
 • В крайна сметка проводникът може елементарно да се изключи от изхода, където в този случай трябва да бъде поставен.
 • В крайни случаи опитайте да смените жицата, защото в нея може да има проблеми, които трудно можете да откриете.

И само след като сте направили всичко възможно, но устройството не е започнало да мие, трябва да се обадите на капитана или да продължите да инспектирате машината отвътре самостоятелно.

Причината и следствието от разбивката

Понякога машината не се стартира, тъй като FPS се разрушава - линеен филтър, който може да изгори в резултат на пренапрежение. За да го намерите, трябва да премахнете горния капак на машината, като развиете винтовете, които я държат. Тогава можете лесно да намерите това устройство близо до страничната стена. Като правило, ако той е дефектен, тогава ще видите следи от подуване по него или следи от изгаряне на близкото окабеляване. В този случай филтърът трябва да бъде сменен.

Във всеки случай проверете окабеляването с мултицет.

защитник от пренапрежениеДруга причина е изгорялото окабеляване, водещо от филтъра до бутона за старт или контролния модул. Също така трябва да се провери с мултицет. В състояние на включване, бутонът трябва да премине ток, ако това не се случи, най-вероятно проблемът е или в окабеляването, или в бутона. Проверете и двете с мултицет. Ако бутонът е дефектен, той може да бъде заменен. Самият бутон обаче може също да работи неправилно поради контакт с почистващ препарат. Почистете жлеба за бутона и опитайте отново. Не се изисква подмяна.

Понякога напълно нова машина не се включва. В този случай не ви съветваме да го разглобявате веднага. Първо, поискайте гаранционен ремонт (и ако се опитате да направите нещо с устройството, определено ще им бъде отказан ремонт). Ако това е дефект в производството, той ще бъде елиминиран, но ако не, вече можете да предприемете някои действия.

Понякога надеждна, използвана машина след преместване отказва да функционира. Това може да се случи поради попадането на вода в електронния модул, тъй като водата винаги остава в тавата за разпределяне и не се случва на собствениците да гарантират, че няма да стигне оттам до вътрешни части по време на транспортиране. Какво да правим в този случай?

 1. Отстранете горния капак на шайбата, като предварително сте изключили машината от мрежата от съображения за безопасност.
 2. Извадете тавата за подаване.
 3. След това развийте винтовете, държащи контролния панел, и го извадете.
 4. Направете снимка на окабеляването и я премахнете също.
 5. Сега можете да премахнете модула от панела и да го дадете на центъра за ремонт.

Всички горепосочени операции са доста трудни за изпълнение, ако нямате достатъчно опит. Ето защо, ако се съмнявате, че можете успешно да следвате всички инструкции, по-добре е да се обърнете към специалист. Той ще вземе пари за работата си, но ако повредите нещо друго по време на независим ремонт, ще трябва да платите още повече. Бъдете внимателни всеки път!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини