Всичко за пералните машини

Пералнята не се включва - какво да правя?

Пералнята не се включваДоскоро пералнята работеше ясно като часовник. И сега просто не се включва? Този проблем може да се приеме изненада. Тя се появява неочаквано и нарушава нашите планове за следващото пране. Ако вашата пишеща машина има такава неприятност, тогава не се притеснявайте. Може би тази статия ще ви помогне.

Първо, нека да разгледаме как се проявява нашата разбивка. И може да се прояви по следните начини:

 • Първо, когато включите машината, може да забележите, че индикаторът светва. Но водата не започва да се натрупва. И измиването, съответно, не започва.
 • Второ, може да се случи следното: след като включите пералнята в мрежата, всички индикатори започват да светват, след което изгасват. Тоест, те просто мигат.
 • И трето, след като включите пералнята, индикаторът не светна и нищо не се случи.

Подредихме симптомите. Сега да преминем към причините за нашето „заболяване“.

Какво причини тази неизправност?

 • Проводникът, щепселът или гнездото може да се повредят.
 • Няма ток.
 • Системата за заключване на вратата на пералнята се е счупила.
 • Бутонът, който се включва на машината, не е в ред.
 • Повреда на интерференционния филтър.
 • Прекъсване в схемата на окабеляване
 • Неправилно командно устройство.
 • Модулът не е в ред.

Поправете го сами!

Преди да започнете независим ремонт на пералнята, трябва да се уверите, че щепселът е свързан към контакта. Може би причината е, че домакинските уреди са просто обеззаредени. В края на краищата, често забравяме да проверим най-простата опция и веднага да задействаме алармата. След това проверяваме наличието на електричество в мрежата. За да направите това, можете да свържете всеки електрически уред и да проверите неговата ефективност. Ако има електричество, машината е свързана към мрежата, но все още не се включва, тогава е време да започнете ремонта.

За начало дезактивирайте пералнята си, като извадите щепсела от мрежата.

Работи ли контактът?

За да проверите здравето на различни проводници, които могат да се счупят, най-добре е да използвате тестер. Това устройство се нарича още мултицет. С него ще търсим неизправности, „звънене“ на различни проводници и т.н. Кратка видео инструкция как да използвате мултицета тук:

За да проверите контакта, можете също да използвате индикаторна отвертка или някакво електрическо устройство. За по-голяма яснота е по-добре да използвате лампа. Ако лампата, свързана към този контакт, свети, това означава, че контактът работи. Ако не осветите, ние открихме нашата разбивка. И остава само да го премахнем.

За целта обезвъздушете апартамента. Това се прави в щита. След това с помощта на отвертка махнете капака и поправете или сменете контакта. За по-голяма яснота прикачваме видеото:

Работи ли мрежовият кабел?

Ако се използва небрежно, захранващият кабел на пералнята може да се повреди. Обикновено тя е изтрита или се получава счупване. За да проверим този вариант на неизправност, ще проверим с мултицетов проводник. Ако се намери почивка, тогава е по-добре да замените целия проводник. В крайни случаи можете да намерите мястото на скалата и да я фиксирате с усукване или поялник. Но не препоръчваме тази опция.

Счупване на бутона, който се включва на пишещата машина

Бутон за захранване на пералната машинаАко моделът на вашата пишеща машина не е нов, тогава разбивката може да бъде свързана с бутон, който се включва на пишещата машина. Към бутона са свързани два проводника. С помощта на тестер трябва да се уверите, че тези проводници, както и самият бутон работят. Ще проверим бутона както в изключено, така и в положение. Ако в процеса на „звънене“ с мултицет откриете неизправност на бутона, тогава поръчваме нов и го променяме.

Модулно и командно устройство

Ако всички предишни проверки са показали, че всичко работи правилно, тогава пристъпваме към следващата възможна причина - повреда на модула.Както и в другите ни статии, ние не препоръчваме самостоятелно да ремонтирате или сменяте модула на електрониката на пералнята за тези хора, които нямат достатъчно умения в решаването на подобни проблеми.

Новият електронен модул обикновено е доста скъпа част. Ето защо е по-добре да се свържете със специализирана служба и да се обадите на сервиз.

Но преди да се обадите на професионалист, можете да проверите други възможни неизправности.

Неизправност на филтъра за смущения

Филтър за смущения на шайбата

Вероятно е интерференционният филтър да е излязъл. Тази част от пералнята е необходима само така, че различни домакински уреди, като телевизор, радио и компютър, да не получават смущения, когато машината работи. Може да се счупи, ако пералнята се използва за дълго време или ако е с късо съединение. Три проводника са свързани към него на входа и два на изхода. Ще го звъним и с помощта на тестер и ще се уверим, че работи нормално. Ако той е дефектен, тогава купуваме нов и го променяме.

Провал на заключването

Ако бравата е повредена, тогава можете да наблюдавате следния проблем: когато сте свързани към мрежата, индикаторът светва. Но дори и със затворен люк, миенето не започва. За да проверите дали има напрежение на ключалката, когато пералнята е включена. Ако има напрежение и то не изпълнява функциите си, тогава то трябва да бъде заменено.

Инструкции за това как да замените ключалката във видео формат тук:

Нарушение на целостта и проводниците с отворен кръг

По време на работа на пералнята някои проводници могат да влязат в контакт с отделните й части. Тази ситуация може да доведе до триене и скъсване на тел. Също така, те могат да се изключат от вибрации от гнездата за монтаж. За да се открие тази неизправност, е необходимо внимателно да се проучат всички проводници. Подобна проверка ще позволи да се открие тази неизправност. Можете също да „звъните“ на съмнителни места с тестер.

Надяваме се този материал да ви помогне да разрешите проблема. Добър ремонт!

   

7 коментара на читателя

 1. Граватар Някой някой:

  В контакта няма ток ...
  FAK. Коркове избиха - вдигна лоста в щита, който работеше ... Исках да се обадя на господаря)

 2. Анавата на Gravatar Анас:

  как да стигна до бутона

 3. Куршум Граватар куршум:

  Машината се изми и след това спря, щепселът е нормален, има електричество

 4. Граватар Домохос Domohoz:

  Има ли машина и сушилня Indesit предпазител? Ако е така, къде се намира?

 5. Граватар Арсен Арсен:

  Beco машина. Получава вода и това е всичко! Просто си заслужава. Какъв е проблемът? Нещо щрака от време на време, после отново и отново.

 6. Граватар Настя Настя:

  Забравих да затворя вратата, водата изтичаше. Тя го избърса, но машината след това не иска да работи. Всичко е наред, индикаторът е включен, но не взима вода.

 7. Граватар Ока Ока:

  Проводникът е в електрически контакт и машината не се включва. И има ток.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини