Всичко за пералните машини

Пералнята Electrolux не се включва

машината electrolux не се включваОборудването, произведено под марката Electrolux, обикновено е с високо качество, независимо дали става въпрос за пералня, електрическа печка или хладилник. Но дори такава техника не е безопасна от повреди и това е нормално.

В тази статия ще разгледаме практическата ситуация, когато пералнята марка Electrolux не се включи и съответно не стартира. Какво да направите в такава ситуация, как да откриете и да поправите повреда, всичко това ще бъде обсъдено.

Вероятни причини за срив

Какво трябва да направя, ако пералнята на марката Electrolux не се включи, тоест не показва никакви признаци на работа, лампите не светват, контролния панел не се активира и машината не издава никакви звуци? На първо място, няма нужда да се паникьосвате и да бързате да се обадите на господаря. Съберете цялата информация за симптомите на разрушаването и определете обхвата на възможните причини, които са породили тези симптоми. И така, какво може да се случи с пералнята Electrolux, защо тя не се включва?

 • Захранващият кабел е счупен или е изгорял кондензатор, филтриращ електрическия шум.
 • Някъде в случая захранващият проводник към контролния панел или към командното устройство е отрязан.
 • Самото командно устройство или бутона за стартиране е деактивирано.
 • Контролният модул е ​​счупен.

Бъдете внимателни към симптомите на повреда на машината Electrolux, всяко малко нещо ще ви помогне, да стесните кръга на отстраняване на проблеми. По-специално, ако пералнята Electrolux изобщо не показва признаци на някаква работа и се вижда, че тя е обеззаредена, можете да изключите командното устройство от списъка. Не забравяйте да проверите гнездото, което захранва машината, не може да се изключи, че изобщо не става въпрос за технология, а за електрически комуникации.

Бъдете внимателни, когато работите с електричество, първо изключете комуникациите и едва след това започнете ремонти.

Захранващ кабел или кондензатор?

захранващ кабел за пералня ElectroluxАко пералнята Electrolux е напълно изтощена и не се включва, първо опитайте да проверите захранващия кабел и шумовия филтър (кондензатор). Първо внимателно проверете захранващия кабел и щепсела за повреди и изгорели участъци. Ако има намерени такива, тогава, най-вероятно, случаят е в телта и той трябва да бъде заменен с нов. Неизправността на проводника може да не бъде открита визуално (най-често това се случва), така че трябва да го проверите с мултицет, в същото време да проверите кондензатора. Какво трябва да направя?

 1. Подгответе пералнята за ремонт, като я изключите от всички комуникации.
 2. Развийте горния капак и го извадете.
 3. В края на мрежовия кабел, на мястото, където влиза в пералнята, ще намерите малка полупроводникова част, това е интерферентен филтър.
 4. Развийте филтъра за смущения заедно с захранващия кабел и издърпайте двата елемента.
 5. Изключете интерференционния филтър от захранващия кабел на пералнята Electrolux.
 6. Настройте мултицета да звъни и инсталирайте една сонда върху винта на щепсела, а другата върху едно от сърцевината на жицата. Проверете на свой ред всички жици на жицата, ако те звънят, това означава, че мрежовият проводник е цял и не е в него.
 7. След това инсталирайте мултиметровите сонди върху контактите на кондензатора и го проверете за повреда. Звънецът звънна - няма разбивка.
 8. След това конфигурирайте устройството за тестване на съпротивлението. Поставете минимален индикатор за съпротива. Поставете сондите върху кондензаторните контакти на шайбата Electrolux. Ако панелът с инструменти покаже значителна фигура и той постепенно расте, тогава всичко е наред. Ако 1 или 0 свети на арматурното табло, кондензаторът се подменя.

как да използвате мултицет

Не е необходимо да измервате съпротивлението на захранващия кабел, свързан към FPS, получените данни ще бъдат неверни и няма да разберете какво да направите по-нататък.

Прекъсване на проводниците в корпуса

Проверихме гнездото, кондензатора и захранващия кабел звънна - всичко работи, защо тогава пералнята Electrolux не се включва, какво трябва да проверя по-нататък? Е, добре, че не успяхме бързо да открием причината за неизправността, което означава, че ще се качим по-дълбоко в пералнята и ще проверим захранващите проводници вътре.

проводници в пералнята

Доста впечатляващ сноп жици идва от мрежовия кондензатор, който захранва всички компоненти и възли на пералнята Electrolux. За добро, трябва да позвъните на всеки проводник, за да разберете какъв е проблемът, но това ще отнеме много време, така че ще започнем от другата.Ще бъде необходимо да проверите всяка щепсела и всяка връзка на проводници за прекъсвания, също така по пътя, да проверите проводниците за повреди. Може би един от проводниците е здраво притиснат или разчупен.

Ако не можете да откриете нищо визуално, вземете куп захранващи проводници и започнете да звъните на свой ред. Ако се установи повредена жица, тя трябва да бъде сменена. След това пералната машина Electrolux трябва да се включи.

Дефектният блок за управление

счупена контролна платка за electrolux luxАко пералната машина от Electrolux все още не се включи, въпреки усилията ни да я поправим със собствените си ръце, е много вероятно един от най-важните компоненти - управляващият модул - да се е провалил. Повреда на таблото за управление е възможна в случай на голям спад на напрежението в мрежата или в резултат на неблагоприятни външни влияния. Фабричният дефект също не може да бъде изключен.

Мога ли да поправя контролния съвет със собствените си ръце? Въпросът е сложен, по-вероятно не, отколкото да. Факт е, че за да се открие кой от полупроводниковите елементи на микросхемата не е в ред, е необходимо да има някои умения в работата с електроника. Ами ако няма такива умения? И да не правиш нищо, да се обадиш на господаря, ще струва по-евтино. В края на краищата импровизиран ремонт може да доведе до фатална повреда на чипа, а подмяната ще бъде много скъпа.

Ако говорим за стара технология, причината, че пералнята Electrolux не се включва, може да е бутонът за включване / изключване. За да го проверите, трябва да:

 • махнете горния капак от машината;
 • развийте предния панел;
 • изключете ключалките и махнете контролния панел;
 • звъни бутона с мултицет.

Ако бутонът се оказа дефектен, той трябва внимателно да се отстрани, след което да бъде закупен и поставен в нова част. След това вашата пералня Electrolux отново ще започне да работи като часовник.

В заключение отбелязваме, че ако пералнята на марката Electrolux изобщо не се включи и не иска да показва никакви признаци на работа, това означава, че тя или един от нейните модули има проблеми с захранването. Необходимо е да ограничите възможния кръг от неизправности и да започнете търсенето. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини