Всичко за пералните машини

Пералнята на LG не се включва

SM LG не се включваВсички знаят, че за да включите пералнята на LG, първо трябва да включите щепсела в контакта и след това да натиснете бутона за включване / изключване. Контролният панел ще светне с всички светлини и машината ще бъде готова за стартиране на програмата за пране. Ако пералнята на LG не се включи, не натискайте бутона, което означава или повреда, или проблем с захранването. Трябва да проверим и двете, за да открием причината за този „позор“.

Списък на възможните проблеми

Популярната мъдрост гласи: „ако пералнята се държи така, сякаш е изключила електричеството, може би това е така“. Разбира се, това е шега, но все пак щракнете върху превключвателя в банята, за всеки случай, изведнъж и наистина кратко изключване. Ако електроенергията се доставя до къщата ви правилно, може да се наложи да „копаете“ следните възможни причини за неизправността:

 • счупена мрежова жица;
 • изходът, който захранва пералнята на LG, не работи;
 • FPS се провали;

FPS на шайбите на LG често изгарят поради пренапрежения.

 • бутонът за включване / изключване не работи.

Разбира се, управляващият модул или отделните му полупроводникови елементи могат напълно да изгорят. Но в този случай ще трябва да се свържете с специалист, тъй като е трудно да се открие независимо такава грешка без специални познания. Така ще проверим със собствените си ръце, че можем и ще се надяваме, че причината се оказва проста.

Проверяваме външните комуникации

мрежова жицаТака че, като щракнете върху превключвателя, се убеждавате, че в къщата има светлина, което означава, че на втория етап трябва да проверите гнездото, към което е свързана пералнята на LG. Какво да правя Погледнете в електрическия панел и проверете дали машината, която захранва контакта, е била избита. Изключете захранващия кабел на пералнята и свържете друг уред към този контакт: чайник, настолна лампа, микровълнова печка. Ако уредът работи така, сякаш нищо не се е случило, пералнята на LG наистина работи неправилно.

Не се включва захранването? Така че следващият ред за проверка ще има захранващ кабел. Понякога потребителите успяват да поставят нещо тежко върху мрежовия кабел, може би дори самата пералня LG. Какво се случва след това е лесно да се отгатне, проводникът се пробива и той престава да захранва оборудването.

Изваждаме захранващия кабел по цялата дължина и внимателно го изследваме. Ако има горене или мига на щепсела или който и да е участък от проводника, това означава, че най-вероятно телта е счупена. Но е възможна и скрита разбивка. Вземете мултицет, задайте го в режим омметър за непрекъснатост и проверете целостта на жицата. Дефектният проводник ще трябва да бъде заменен.

Извадете блока на контролния панел

Да предположим, че с мрежов кабел всичко е наред. И така, проблемът се крие някъде в недрата на контролния блок. За да продължим теста, трябва да разглобим този блок и след това да го разглобим. Нека да започнем да работим.

 1. Първо трябва махнете капака от пералнята на LG.
 2. След това извадете контейнера за прах и го поставете отстрани.
  издърпайте тавата с CM
 3. Взимаме отвертка Phillips в ръцете си и развиваме винтовете, които са разположени до нишата на приемника за прах отдясно и отляво.
  премахнете контролния панел на CM
 4. Натискаме ключалките на контролния блок със същата отвертка, след което внимателно отделяме устройството от кутията.

Внимавайте с пакета от проводници, който свързва шасито към контролния панел.

премахнете контролния панел CM_2

Все още няма да премахнем проводниците. Но ако по време на теста ще трябва напълно да отделите контролния блок от кутията, тогава първо направете снимка на местоположението на проводниците, за да можете лесно да свържете всичко на мястото си.

Поправете FPS, трансформатор и бутони за включване / изключване

За сега нека премахнем контролния блок, като го поставим отгоре на ъгъла на тялото на пишещата машина. Първо трябва да проверите и да отстраните повредата на FPS, ако има такава. Над капака на корпуса може да се открие интерферентен филтър.

FPS пералня LG

Ние му викаме с мултицет. Ако частта не звъни, тя трябва да бъде сменена; ако всичко е наред с нея, се връщаме към блока. Разкачваме проводниците и след това разглобяваме блока, за да стигнем до трансформатора. Ние проверяваме пистите визуално, за да се уверим, че трансформаторът не е изгнил и след това започваме да го звъним с мултицет. Открихме повреда, което означава, че самият ремонт ще се състои или в запояване на коловозите, или в подмяна на трансформатора, няма да направите нищо друго.

CM управляващ блок

Пералнята с директно устройство на LG може да спре да се включва по друга причина. Защо? Поради бутона за старт. Отново поемаме мултицета и извикваме контактите на този бутон, в същото време проверяваме бутоните за старт и включване / изключване. Ако откриете проблем, хванете поялника, спойка следите, отстранете дефектните бутони и спойка нови. В края свържете контролния блок и включете захранването, ако светлината мига, тогава захранването е отишло и машината ще работи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини