Всичко за пералните машини

Пералнята за бонбони не се включва

Пералнята Kandy не се включваНеприятно е, когато шайбата, напълнена с прах и мръсно бельо, откаже да се включи и по никакъв начин не реагира на вашите манипулации. Но няма нужда да преминавате към миене на ръце: в повечето случаи можете сами да определите източника на проблема. Освен това не е необходимо да отваряте устройството и да сортирате кабелите с части. Ако пералнята Candy не се включи, тогава просто проверете няколко възможни причини. Подробни инструкции и препоръки са дадени по-долу.

Неизправности, свързани с машината

Не обвинявайте веднага машината. Най-често шайбата не работи поради липса на мощност. Това се случва по няколко причини.

 1. Щепселът не е свързан към мрежата. Лесно е да се втурне да забравите да поставите кабела в контакта, така че отстраняването на неизправностите трябва да започне от самото начало.
 2. Няма ток. Вероятно в цялата къща няма светлина.
 3. Машината беше избита. Проверете подходящата машина на таблото за управление. Ако е изключен, това означава, че може да възникне късо съединение. Важно е да чукнете чантата отново, а следващия път, когато почукате, извикайте специалист за помощ.
 4. RCD работи. Има две опции: остатъчният ток е „функционирал“ или е реагирал на ток. Във всеки случай не можете да направите без помощта на електротехник.
  изходът за пералнята се счупи
 5. Дефектен изход. Да изключите такава версия е лесно: просто включете друг електрически уред, проверете напрежението с лампа или мултицет. Счупен изход ще трябва да бъде заменен, като премахнете стария, събличате контактите, инсталирате работещ и внимателно фиксирате всички терминали. Има алтернативен вариант: преместете шайбата във функциониращ контакт и завършете измиването.

По-добре е да скринирате проблемите, като се съсредоточите върху горния списък, преминавайки от често срещани и „леки“ проблеми към редки и сложни.

Когато проверявате захранването, спазвайте основните правила за безопасност и при най-малкото съмнение се консултирайте с професионалист. И ако окабеляването функционира правилно, трябва да помислите за други опции.

Захранващ кабел и FPS

Също така машината Candy не се включва с повреден захранващ кабел. Въпреки това, неговото изпълнение е лесно да се провери самостоятелно. Първо, огледайте жицата за смачкване, топене, изгаряне или се опитайте да уловите миризмата на изгаряне. Ако няма видими нарушения на целостта, тестваме за повреда:интерферентен филтър на пералнята

 • изключете машината от захранването;
 • освободете място около машината;
 • премахнете горния капак;
 • потърсете откъде телта "излиза";
 • изключете кабела от FPS;
 • изключете кабела;
 • задайте мултицета на съответното измерване;
 • тествайте кабела за повреда.
  проверете филтъра с тестер

Отрицателният резултат говори сам за себе си - кабелът е напълно работещ. След това започваме да тестваме филтъра за смущения, който често страда от прекъсване на електрозахранването и изгаря. За да направите това, ще трябва да сравните стойностите на напрежението на "вход" и "изход", и ако има отклонения, заменете частта.

Програмен превключвател и модул за управление

Ако няма проблеми с външното и вътрешното окабеляване и машината все още не се стартира, трябва да обърнете внимание на контролния панел. По-точно, на превключвателя на програмата и контролен модул. Най-лесно е да замените стара част с нова, но в повечето случаи такъв скъп ремонт не е оправдан. Тестваният във времето модул е ​​по-евтин и по-надежден, ако е правилно ремонтиран.

Модул за управление на пералня Kandy

Вярно е, че е невъзможно да поправите превключвателя без специални знания и практика. Ето защо се препоръчва да не се експериментира и незабавно да се свържете със сервизния отдел за ремонт на перални машини.

Подробни инструкции какво да направите, ако машината Kandy не се включи, ще ви помогне бързо и лесно да диагностицирате източника на проблема, да отстраните проблема и да завършите планираното измиване.Основното нещо е да не се бърза с изводите, а да се провери старателно и да се изключат всички възможни причини. И е по-добре да се обадите на опитен майстор, който ще напише „аз“.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини