Всичко за пералните машини

Пералнята Ardo не се включва

Ардо не се включваАко по някаква причина пералната ви машина Ardo не се включи и не се стартира, не бързайте да се обадите на сервизния център. Много е вероятно този проблем да е напълно разрешим, основното е да не се паникьосвате и да действате внимателно в съответствие с препоръките, които ще бъдат дадени от нас в тази статия. И винаги имаш време да харчиш пари за господаря!

Списък на причините за повреда

Какво предизвика това поведение на пералнята на марката Ardo. На разстояние, никой майстор няма да ви каже, трябва да погледнете. Първоначално обаче ще бъде полезно да се идентифицира обхватът от възможни неизправности, които потенциално биха могли да доведат до такива последствия. Какви са тези неизправности?

 1. Проблеми с електрическата мрежа, прекъсвачите, гнездото, удължителния кабел.колата не се включва
 2. Проблеми със захранващия кабел, щепсела.
 3. FPS изгоря линеен кондензатор.
 4. Устройството за блокиране на люка не бе успешно.
 5. Контактите на бутона за включване / изключване са изгорени.
 6. Контролният модул се счупи.

Първите две причини от този списък са наречени от майстора шеговито „детски“, въпреки че за домакиня, която неочаквано се сблъска с подобна неизправност, може да изглежда доста сериозна. Третата, четвъртата и петата причина изискват малки ремонти. И накрая, шестата причина е най-многостранна.

Ако всичко се получи чрез подмяна на изгорелия триак на контролното табло, тогава това е среден ремонт. И ако няколко полупроводникови компонента изгоряха заедно с коловозите, тогава това е сложен и скъп ремонт или подмяна на платка, но нека не изпреварваме себе си.

„Бебешки“ случаи

Ако пералнята на марката Ardo не се включи и не започне, незабавно трябва да започнете търсенетоизход изгоря неизправност. Откъде да започнем? И трябва да започнете с най-простите причини. Най-лесно е да ги проверите, докато пералнята ще остане на мястото си. На първия етап няма да е необходимо да се разглобява, изключва от комуникациите или да се премества. Какво трябва да се направи?

 1. Изключете пералната машина от контакта, поставете щепсела на уреда в този контакт и го включете. Това е най-лесният начин да се уверите, че контактът работи.
 2. Ако изходът работи, проверете удължителния кабел, към който е свързана шайбата Ardo по същия начин.

Бъдете внимателни! Изгорели и голи проводници, както и повредени контакти, представляват реална опасност. Спазвайте мерките за безопасност при работа с електрически комуникации.

 1. Пералната машина на Ardo може да откаже да работи поради повреден захранващ кабел. за проверете телта с тестерПърво, визуално проверете проводника и щепсела, може би изолационният слой е повреден някъде или има признаци на сливане. Ако това бъде намерено, проводникът не може да работи.
 2. Ако не беше възможно да се открие нещо визуално, проверете проводника за повреда с мултицет. Задайте превключвателя на инструмента за тестване на съпротивлението (минимална стойност). Докоснете едната сонда на уреда отдясно на вилката на захранващия кабел на пералнята, а другата с сондата вляво. Ако на приборния панел светне стойност в района на 2 ома, захранващият кабел и щепселът работят; ако стойността е 9-12 ома или повече, проводникът е повреден, налице е пълно или частично прекъсване.

Ако откриете проблеми с мрежовия кабел, не се опитвайте да го поправите със собствените си ръце, отворете изолацията, сменете отделните проводници на жицата. Сменете целия проводник заедно с щепсела, той ще бъде по-надежден и надежден и най-важното по-безопасен за вас и вашата пералня.

Изгорял мрежов кондензатор

мрежов кондензаторПералнята на марката Ardo не се включва и не се стартира не само поради мрежовия кабел и проблеми с електрическите комуникации у дома, такива проблеми могат да възникнат поради FPS, така наречения интерферентен филтър или мрежов кондензатор. Този полупроводников елемент е инсталиран в пералнята, за да поеме значителни смущения, които присъстват в домакинската електрическа мрежа.И по този начин запазваме чувствителната електроника, която е пълна с пералня.

Интерференционният филтър се намира в края на захранващия кабел вътре в шайбата. За да го получите, ще трябва да премахнете горния капак на пералната машина Ardo. Развиваме двата фиксиращи болта, дърпаме капака върху себе си и го изваждаме. Под капака на мястото, където захранващият кабел пасва, ще видите кондензатор. Изключваме проводниците от него и изваждаме частта от пералнята.

Внимание! Извършвайки горните манипулации, уверете се, че пералната машина е без изтощение.

Задаваме мултицета на минималната стойност на съпротивлението и извикваме кондензатора. Когато се обадите на част, ще видите, че стойността започва да нараства доста бързо, докато на таблото не се покаже голямо число или -1. Това ще означава, че кондензаторът работи. Ако сте започнали теста и числото 1 или 0 веднага се появи на таблото, кондензаторът трябва да бъде сменен.

проверете кондензатора

Вземаме нов кондензатор, поставяме го на мястото на стария, свързваме проводниците, поставяме капака на място, правим връзка и наблюдаваме как работи пералнята, как се включва и стартира. Ако всичко е правилно - ремонтът беше успешен!

Бутонът за включване / изключване се е счупил

бутон за захранванеПричината пералната машина на марката Ardo да не се включва и да не се стартира, може да е бутонът за включване / изключване. Най-често подобна неизправност възниква в стари перални машини, които вече са работили 10-12 години. Вероятните причини за подобна повреда могат да бъдат:

 • износване на контактите, в този случай, преди окончателно счупване на бутона, бутонът ще започне да работи веднъж или дори два пъти;
 • контакт с бутоните на вода, течен перилен препарат и други химикали;
 • контактно окисляване поради работа при условия на висока влажност.

Какво трябва да направим? Първо извадете контролния панел на пералнята, за да стигнете до желания бутон. Свалете горния капак на пералнята, развийте всички крепежни елементи, държащи предния панел, и го извадете. След това трябва да проучим контактите на бутона и да ги позвъним с мултицет. В този случай ние се справяме с устройството по същия начин, както е описано по-горе. Когато стойностите 1 или 0 се появят на дъската, можете да предположите, че бутонът е изгорял и трябва да бъде променен.

За ваша информация! При някои модели перални машини Ardo, контролният панел е монтиран върху пластмасови ключалки, за да го извадите, трябва внимателно да ги забиете, без да счупите нищо.

Премахваме стария бутон, в някои случаи се налага да използваме поялник, на негово място поставяме нов, оригинален. Инсталираме контролния панел на място, свързваме и проверяваме "домашния асистент". Ако пералнята се включи и започне да работи добре, тогава всичко е наред, но ако по време на теста сте установили, че бутонът работи, тогава всичко е по-лошо, отколкото може да бъде - контролния модул се е провалил.

Проблем с контролния модул

пулт за управлениеПовредите в контролния модул на пералнята са доста сериозна неизправност, което изисква намесата на добър специалист. Няма значение дали ще поправите чипа или ще го смените, всичко това трябва да се направи от капитана. Ако вие, след като сте проверили всички горепосочени подробности, сте убедени, че това определено е контролно табло, подгответе пари и се обадете на съветника. Саморемонтът на контролния чип е възможен само в най-крайния случай, ако имате умения да работите с електроника.

Вероятността за успех е малка, но в този случай няма да се съсредоточим върху този въпрос. Ако се интересувате от въпроса за възможността сами да ремонтирате контролното табло, прочетете публикацията по темата Струва ли си да поправите електронни модули със собствените си ръце? Нашите съвети по този въпрос са ясни - свържете се с добър сервизен център.

   

11 коментара на читателя

 1. Граватар Игор Игор:

  Имах тази ситуация: когато машината беше включена, лампата на предния панел се включи, но нищо не се случи, нито събиране на вода, нито въртене на барабана, в нито един режим. Случайно извадих щепсела от контакта, после го залепих отново и той заработи - явно веригата е нулирана.

 2. Граватар Сергей Сергей:

  Същото се случи, но не помогна.

 3. Граватар Иван Иван:

  Проблемът е ключалката на вратата Ardo A600

 4. Граватарска роза роза:

  Помощен съвет. Пералнята с горния капак на Ardo не се включва. Дисплеят свети, но машината не се изтрива. Без контакт с капак.

 5. Граватар Николай Николас:

  Помогна много, благодаря!

 6. Граватар Антоха Антон:

  Ардо fls103 sw. Същият проблем като в първия коментар. Изключи се, отвори, затвори капака и той заработи. Благодаря за съветите!

 7. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря ви И аз изчаках 5 минути, натиснах плътно капака, прочетох молитвата ... и тя, скъпа моя, я спечели! Благодаря на всички.

  • Граватар Евгений Юджийн:

   В името на Ом и Светия Ампер, нека електроните неволно минават през локвите, амин! И видя, че е добре!

 8. Граватар Саня Саня:

  Здравейте Машината ardo tl80e мие и виси, дори нямаше време да източи водата. Замъкът беше променен преди няколко месеца. След прекъсване на връзката с мрежата, стартовият бутон не реагира, разбира се, че програмата не включва.
  Разбирам проблема в блока за управление?

 9. Граватар Олег Олег:

  Добър вечер Шайбата ARDO завърши измиването. Крайната лампа е включена и това е всичко! Качихме нова партида неща! И режимът не се включва!

 10. Граватар Аслан Аслан:

  Машината се включва и след това не работи. Кажи ми какво да правя?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини