Всичко за пералните машини

Пералнята Indesit не работи и не се стартира

Машината Indesit не работиИталианските перални машини са известни като една от най-надеждните. Но е трудно да се срещне истински италиански автомобил, например Indesit се събира в Русия. Дори автомобил, изработен от висококачествени резервни части, може да се повреди и има много причини за това.

Какво да направите, ако пералнята Indesit не се стартира, защо не започва да работи? Отговорът е прост - трябва да потърсите причина, с която ние ще ви помогнем, а ако не можете да го направите, тогава се обадете на господаря.

Причини за неуспех и техните симптоми

Причините за повреда на пералнята Indesit могат да бъдат различни. Това е небрежното отношение на собствениците към технологиите и фабричните дефекти и пренапреженията в електрическата мрежа, както и износването на части с течение на времето. Въпреки това, с определени симптоми в конкретен случай, можете да ограничите отстраняването на неизправности, ако знаете тези симптоми. Ако машината се включи, но е невъзможно да стартира някой от режимите на пране, тогава е възможно:

 • кранът за вода не е отворен;
 • пълнещият клапан е блокиран;
 • неправилно функциониращо устройство, блокиращо люка на покрива;
 • двигател изгоря;
 • електронният модул се е счупил.

Първата причина дори не си струва да се описва, всичко се решава независимо. Просто трябва да бъдете внимателни, преди да започнете измиването. Четирите останали причини са по-сериозни, но някои от тях са напълно разрешими сами, какво да правя по-нататък.

Забележка! Много често, когато програмата не се стартира, хората описват проблема с израза: „машината не работи“. Такова описание е много абстрактно, така че винаги трябва да изяснявате какво конкретно не работи, какво се случва с оборудването.

Сменете клапата на отвора

датчик клапанПовредата на пълнещия клапан може да се прояви по различни начини. Възможно е прахът или балсамът да не се измиват добре от чекмеджето на перилния препарат, може да се изтегля вода за дълго време или програмата за пране може да не се включи изобщо.

За да проверите клапана, трябва да изключите пералнята от всички комуникации и да разгърнете задната стена към себе си. След това развийте входящия маркуч, зад който е разположен вентилът, за да го издърпате, е необходимо да свалите горния капак на корпуса.

Трябва да смените стария клапан в машините Indesit за подобен, който може да бъде закупен във всеки онлайн магазин.


След това изключваме проводниците от клапана и го развиваме от приемника за прах. На мястото на грешката поставихме нов оригинален клапан. Преди да подмените, можете да проверите намотките на клапаните за работоспособност с мултицет. Ако покаже съпротивление от 2-4 kOhm, тогава устройството работи.

Как да поправим UBL

Най-често всяка пералня, включително Indesit, не се стартира, когато вратата на люка е лошо затворена. Всички автомобили имат устройство за заключване на врата, което предпазва машината от случайно отваряне по време на пране.

Подмяната на устройството за заключване на врати в колите на тази марка не се различава от другите. Неведнъж сме писали как да направите това. Затова прочетете подробната публикация Как да сменим брава на вратата?

Проверка на двигателя

В случай на повреда на двигателя пералнята Indesit може също да не започне да мие. Водата обаче може и да се натрупва, всичко зависи от конкретния модел на шайбата. Двигателите на автомобилите се разрушават изключително рядко и ако се разрушат, тогава само четките, или по-скоро четките, се изтриват при продължителна работа. Да се ​​определи какво се е случило с двигателя без да се разглобява колата е доста трудно. Но ако има външен шум, дим или искри, тогава има проблем, който трябва спешно да се реши.

И така, ние изпълняваме следната работа:

 1. Поставихме машината така, че да осигурим достъп до задната част.
 2. Сваляме сервизния капак, като развиваме винтовете с отвертка Phillips.
 3. Свалете колана от макарата и двигателя.
 4. С помощта на 8 мм ключ развийте болтовете, на които е монтиран двигателят.
 5. Изключете всички чипове с проводници.
 6. Издърпайте двигателя към себе си, извадете го от държачите и го издърпайте от машината.
 7. Намираме четки на двигателя, проверяваме ги, ако са изтрити, ние ги сменяме.За да направите това, изключете клемите с проводници от четките, след което развийте задържащите елементи. Четки отстранени, внимателно инсталирайте нови на тяхно място.
 8. Събираме машината.

развийте болтовете на двигателя

Ако двигателят не се стартира не заради четките, има вероятност намотката да е изгоряла. За пореден път това се случва много рядко. В такива случаи пълната подмяна на двигателя не е практична, тъй като цената на тази резервна част е висока.

Ремонт или смяна на дъската

контролно табло

Последната причина, поради която не е включена програма за измиване, е неизправността на контролното табло, най-често произтичаща от внезапен скок на напрежението в мрежата. Ако нещо се е случило с „електронните мозъци“ на машината, тогава няма сигнал за избор на програма и съответно няма сигнал към клапана, двигателя или други части на машината.

В този случай са възможни две опции: ремонт на дъската или пълната й подмяна. Несъмнено подмяната на модула с нов е много по-лесна за ремонт. В перални машини В зависимост от модела, електронният модул Indesit е разположен или зад предния панел, или върху страничната стена в долната част на машината.

Същността на подмяната е в правилното свързване на всички проводници. За целта е по-добре да снимате правилната връзка и след това да свържете всичко в ред.

Въпросът е, че новият модул е ​​много скъп, както и закупуването на нова машина, така че има желание да не се заменя, а да се ремонтира. Но тогава трябва да имате познания по електротехника и електроника. Необходимо е да намерите на дъската онзи елемент (триак, кондензатор и т.н.), който се е провалил, и да го спойкате отново. Лесно ли е? Не, така че не се колебайте да се обадите на капитана, който знае точно какво да прави, ще се окаже по-евтино.

Когато в пералнята Indesit не стартират никакви програми, опитайте се да разберете причината, като започнете с най-простата. Може би това видео ще ви помогне да поправите перални машини от тази марка.

   

18 коментара на читателя

 1. Граватар Лена Lena:

  Пералнята се изключи и не източи водата. Не мигна при включване. Възникна проблем в удължителния кабел. Заменихме го и ... работи!

 2. Граватар Кери Кари:

  Не знам какво се е случило с машината. Всички бутони са зелени, но защо водата не изтича и не пълни барабана? Какво става?

  • Граватар Ира Ira:

   Разберете причината за повредата на пералнята?

 3. Граватар Анатолий Анатолий:

  Машината във всички режими добавя време, какво да правя?

 4. Граватар Алекс Алексей:

  Машината не стартира цикъла на миене, тя изтегля вода и това е всичко, индикаторът светва, че миенето е включено, какво може да бъде, кажете ми?

 5. Граватар Алекс Алекс:

  Кой може да каже това с шайба, Indesit visl 103? При включване в контакта и натискане на бутона, нищо не се случва, пълна тишина и не трептене.
  Благодаря ви

 6. Граватар Максим максима:

  Машината не започва цикъла на измиване. Събиране на вода и всичко. Индикаторът светва, че миенето е включено. Захранването към нагревателя след 3 секунди се изключва от реле. И това се повтаря още няколко пъти. Какво може да бъде, кажете ми?

 7. Граватар Наталия Наталия:

  Когато включите програмата, индикаторът постоянно мига червено, но зеленото също светва. И нищо не се случва.

 8. Граватар Юлия Джулия:

  И аз имам такъв проблем, измиването е в ход, но в автоматичен режим няма изплакване и въртене. И с ръчно пране работи. Моля, кажете ми причината.

  • Граватар Олег Олег:

   Проблем с контролния блок

 9. Граватар Лех курвар:

  Включвате машината, селекторът за миене пуска всички позиции и спира на позиция 1. Измиването не започва, ако някой се натъкне - кажете ми!

 10. Граватар Валя Валя:

  Завъртя превключвателя на програмата. Какво да правя

 11. Граватар Луда Луда:

  Имам такъв проблем, когато включите цикъла на измиване, водата зарежда и това е всичко. И двигателят не започва да бръмчи и щрака.

 12. Граватар Светлана Светлана:

  Включвам бутона за включване, изключване не отговаря.

 13. Граватар на светлината светлина:

  Измиването не се включва. Машина Indesit.

 14. Граватар Антонина Антонина:

  Пишеща машина Indesit. Сложихме нов нагревател. Той довършва водата, загрява нагревателя, времето минава. Но машината не се изтрива. В режим на въртене + източване барабанът се върти с висока скорост за няколко секунди и стои. След известно време се оттича. Става за една минута и няма повече движения.

 15. Граватар Англия Angliya:

  Ние имаме Indesit wil82x, сглобен в Италия. Вероятно на около 12 г. Работи като часовник, без счупвания.

 16. Граватар Александър Александър:

  Добре дошли! Индезит машина, моторът усуква само въртенето и изплаква. Когато започне миенето, но барабанът не се върти, моля, кажете ми какво би могло да бъде? Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини