Всичко за пералните машини

Вратата (люкът) на пералнята не се отваря

Ключалката на пералнята е заключена.Когато прането приключи, на пералната машина са необходими до три минути, за да отключи вратата. Ако са минали повече от три минути и вратата все още не иска да се отвори, значи нашата машина е повредена.

Понякога се случва в средата на изпълнението на отделна част от програмата, например по време на цикъла на въртене, машината внезапно спира и не позволява вратата да се отвори. Не е необходимо да се опитвате да разбиете люка или да го отворите със сила. Само боли. Ще научите какво да правите в тази ситуация, като прочетете тази статия.

Защо пералнята не се отваря?

Причините за тази неизправност могат да бъдат няколко.

Водата не се оттичаше докрай. Ако в резервоара остане вода, пералната машина няма да се отвори. Това се осигурява от системата за сигурност. Освен това в някои случаи има толкова малко вода, че тя не се вижда през стъклената част на люка. И сякаш я няма.

Системата за затваряне на люка или нейната дръжка също може да се повреди. Ако бравата е дефектна, е естествено, че не позволява вратата да се отвори.

Друга възможна причина е счупен датчик или модул на водата.

Ремонт на перални машини

Ако причината е, че в резервоара е останала вода, тогава за да разрешите този проблем, трябва да прочетете следната статия: “Пералнята не изтича водата". Ще ви помогне, ако сензорът за нивото на водата е дефектен.

И тук ще анализираме неизправностите на самия люк.

Как да отворите заключен люк и да замените дръжката?

Разглобен люк на пералната машинаЗа да отворите заключен люк, трябва да премахнете горната част на пералнята. След това го наклонете, така че цялата му тежест да е концентрирана върху онези опори, които се намират отзад. Тоест, наклонете се към гърба на делото. В това положение резервоарът леко се отдалечава от предната част на машината. И можете да изкачите ръката си между нея и вътрешността на люка. Трябва да намерим блокиращото устройство, да намерим заключващия елемент там и да го отворим, като го отведем настрана. След това можете да отворите вратата по обичайния начин.

На следващо място, трябва да изключите самия люк. За целта го извадете от пантите. След това ще го анализираме. За да направите това, развийте всички фиксиращи винтове от вътрешната страна на люка. След това отворете ключалките и разглобете вратата на две половини.

Взимаме тази, където е инсталирана дефектната дръжка и я сменяме на нова. След това трябва само да сглобим люка и да го инсталираме на място, като предварително сме проверили годността на новата дръжка. За да смените писалката не ви създава излишни проблеми, добавихме видео инструкция:

Fix блокиране недостатък

Ако заключим, че разбивката е разположена в заключващото устройство, тогава е по-добре да не я поправите, а просто да я замените. Това устройство се намира от вътрешната страна на предната стена на пералнята. Той е фиксиран с винтове отвън. За да го премахнете, първо трябва да отключите люка. Как да направите това вече описахме по-горе.

Как да отключите пералнятаСлед като отворите люка, трябва да махнете скобата на маншета. След това развийте винтовете, които държат заключващото устройство. След това натискаме маншета на люка до необходимото разстояние и през получения отвор получаваме счупената заключваща система. Преди да изключите проводниците и да промените ключалката, трябва да запомните кои проводници са свързани къде. За да опростите тази част, можете просто да направите снимка как да свържете ключалката към телефона или камерата. Ако не сте имали възможност да направите снимка, можете да скицирате връзката правилно с молив или химикалка. След като заключващото устройство бъде сменено, е необходимо да се тества, като стартирате измиването и се уверите, че люкът е отворен навреме.

Също така, за да демонстрираме ясно тази процедура, прикачваме видео към статията. Той показва работещ начин за извличане на брава в детайли. Можете просто да гледате и да повтаряте след господаря. Добър ремонт!

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Людмила Людмила:

    Всичко е ясно. Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини