Всичко за пералните машини

Вратата не се отваря след измиване в пералнята на LG

Вратата на LG не се отваряПредставете си ситуация: машината на LG завършва измиването и сигнализира на потребителя за това. Домакинята идва при пишещата машина, за да премахне измитите, но не може да направи това, защото вратата остава заключена. Това е трикът, машината не раздава спално бельо, „би било смешно, ако не беше толкова тъжно“. Защо вратата на пералнята LG не се отвори след измиване? Нека всички заедно да го разберем.

Защо вратата не се отваря?

Ако това е първият път, когато сте се сблъскали с подобен проблем, не бързайте да изпадате в паника. Факт е, че известно забавяне в отключването на вратата на люка, след като пералнята на LG завърши прането, е нормално.

UBL е отговорен за блокирането на вратата на люка, както и за отключването му. Заключващото устройство вътре има специална сплавна пластина. Загрята, когато се приложи напрежение, плочата блокира куката на ключалката и с нея вратата на люка. Веднага щом машината завърши, напрежението престава да се прилага и плочата се охлажда постепенно. Охлаждайки, плочата отключва куката и става възможно да се отвори вратата на люка. Скоростта на охлаждане на плочата ще зависи от редица фактори:

 • температура на околната среда
 • температурата на пералнята;

Ако сте миели дълго време при висока температура, не трябва да чакате бързо отключване, тъй като нагрятият корпус на пералнята предава топлина в UBL за още известно време.

 • местоположение на пералнята.

Последният фактор е много важен. Потребителите често инсталират перални в кухнята близо до печката. Топлината от котлона се предава в SM корпуса, като удължава процеса на охлаждане на плочата. Оттук и проблемът. Така или иначе, ако UBL работи правилно, вратата трябва да се отключи рано или късно. Какво да правя

 1. След измиване изключете машината от захранването.
 2. Очакваме максимум 15-20 минути.
 3. Опитваме се да го отворим, ако вратата все още остава заключена, трябва да вземем мерки за аварийно отваряне.

Как да отворите машината?

Ако въпреки вашите очаквания, люкът на пералнята на LG не се отвори, ще трябва спешно да отворите вратата и да извадите прането. Разбира се, няма да пропукаме замъка с ножица за нокти и кувалда, има много по-хуманни методи.

 1. Първо проверете дали машината е без напрежение.
 2. Ако дължината на маркучите позволява, натискаме шайбата към нас, за да получим достъп до горния капак. Може да се наложи да изключите маркучите за вход и изход, в този случай не забравяйте да изключите водоснабдяването.
 3. След това трябва махнете горния капак на пералнята.
  CM без горен капак
 4. Чрез дупката, образувана отгоре, слагаме ръка надолу и махаме UBL знамето. Устройството е приблизително на нивото на дръжката на вратата, така че за да намерите бързо знамето за аварийно отваряне, осветете фенерче там.
 5. Когато сваляте знамето с една ръка, трябва да отворите вратата на люка с пръстите на другата ръка.

Това е всичко, вратата може да се отвори този път, но факт е, че следващият път неизправността се появява отново. За да не разглобявате пералнята на LG след всяко измиване, трябва да установите причините за неизправността и сами да направите ремонт.

отстраняване на неизправности

Първо трябва да премахнем предната стена на пералнята на LG, да тестваме UBL, да се уверим, че устройството е счупено. След това трябва или да поправим UBL, или да го заменим, най-вероятно второто, но засега това е далеч от него.миеща врата

След отваряне на вратата на люка, огледайте внимателно куката. Куките на заключващите устройства на пералните машини на LG са доста издръжливи и се чупят често, но често пружините излитат навън, което осигурява мобилността на куките. Ако вратата не се отвори поради нарушение на подвижността на куката, струва си да разглобите вратата, да поставите пружината на мястото си и това завършва ремонта.Подобна разбивка е въпрос на 5 минути, дори и за обикновения човек, който не знае от коя страна да поеме отвертка.

Ако вратата е работеща и счупването е възникнало поради проблеми с UBL, ще трябва да се качите отново в корпуса на пералнята. Проверете дали машината е включена и след това действайте.

 1. Вдясно от люка на пералнята виждаме дупката UBL и два винта до нея, един винт отгоре, а другият отдолу. И двата винта трябва да се развият.
 2. Отворете вратата на люка възможно най-широка, след това вземете плоска отвертка, огънете ръба на люка на люка и се опитайте да намерите скобата, която я държи.
 3. Има пружина под или над скобата, завийте я с отвертка, огънете я и извадете скобата.
 4. Поставете маншета на люка вътре в барабана, така че да не пречи на работата. Отдясно ще се отвори празнина между предната стена на корпуса на LG машината и ръба на барабана, внимателно извадете UBL през него.
  замяна на UBL със SM LG

Обърнете внимание! Когато извадите UBL, не откъсвайте случайно проводниците за захранване.

 1. Взимаме мултицет и извикваме захранването и след това UBL. Ако частта се окаже дефектна, изключете окабеляването, извадете старото устройство и инсталирайте ново на негово място.
 2. Натискаме нов UBL на място, след като свързваме окабеляването към него, закрепваме UBL към предната стена на корпуса.

Това е всичко, остава само да проверим как ще работи новата UBL. В редки случаи причината за повредата не е UBL или бравата, а управляващият модул на пералнята LG. В такава ситуация ще трябва да се обадите за помощ от майстор, който ще идентифицира проблема и ще поправи електрониката на машината. Не бива да се качвате сами към контролния модул. Желаем ви успешен ремонт!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини