Всичко за пералните машини

Направи си сам от пералнята

да излизат от двигателя на пералната машинаПералнята се повреди и не може да бъде поправена, какво може да се направи с нея? Въпросът е съвсем разумен, ако не можете да продавате за части, но е жалко да го изхвърлите, тогава можете да опитате да конструирате полезно нещо от неговите части. В тази статия решихме да поговорим за това как можете да направите собственото си домакинство извън двигателя на пералня.

Устройството за шлифоване и неговото предназначение

Емери е полезно нещо в домакинството. За тях е много удобно да заточват метални ножове, ножици, тренировки, лопати и други инструменти. В магазините можете да си купите подобно устройство, изборът им е голям. Цената обаче може да принуди да откаже такова придобиване. Ето защо можете да опитате да направите емайли със собствените си ръце от двигателя от стара пералня.

За да извършите такава работа, трябва да имате добра представа за това как се изработва шпилка, от кои части се състои. Най-простата версия на Emery има:

 • двигателя;
 • втулка;
 • фланец;
 • стартово устройство;
 • колело с емери;
 • защитно покритие;
 • електрически кабел и щепсел;
 • подкрепа.

От всички тези подробности ще трябва да закупите качествено колело с мебели. Всички останали подробности можете да направите със собствените си ръце, това ще бъде обсъдено по-нататък.

Шлайфане на фланец

да излизат от двигателя на пералната машинаЗа да поставите колело с шалте на втулката на двигателя от пералнята, е необходим фланец, тъй като диаметърът на вала обикновено не съвпада с диаметъра на камъка. Ако няма подходящ фабричен фланец в диаметър, тогава го правим със собствените си ръце. Взимаме парче метална тръба, чийто диаметър е такъв, че тръбата лесно и здраво се притиска към вала на двигателя; обикновено е подходяща тръба с диаметър 32 мм. Дължината на стоманената тръба не трябва да надвишава 150-200 мм, това ще бъде достатъчно, за да се фиксира върху нея стърчащ кръг.

И така, в единия край на тръбата с помощта на кран правим конец, който е приблизително два пъти по-дълъг от дебелината на кръга. След това, вторият край на тръбата трябва да бъде добре загрят, например с надувна горелка и поставен върху вала. Можете да фиксирате самостоятелно направения фланец чрез заваряване, ако е възможно, или чрез болт, като пробиете фланеца и вала за тази цел.

Важно! Резбата на фланеца трябва да е противоположна на въртенето на вала на двигателя от пералнята, така че дискът с накити да не излита по време на въртене. Ако резбата е нарязана неправилно, тогава на индукционния двигател ще трябва да се промени хода на въртене на вала.

Преходната част от двигателя към новото колело е готова, сега навиваме гайката върху резбата, след това шайбата. След шайбата поставяме шлифовъчно колело, което фиксираме с шайбата и гайката. Затегнете добре гайките, за здравина можете да завиете друга заключваща гайка в края.

Свързваме двигателя

За самостоятелно сглобяване на наждачките, капитанът препоръчва да вземете двигатели от перални машини от съветско време като Волга, Ока или Вятка. Това се обяснява с факта, че двигателите на тях са мощни. По принцип двигател с мощност около 200 W е достатъчен за 1000-1500 оборота в минута, въпреки че двигател с мощност 400 W при 3000 оборота в минута също може да бъде използван, за да направите сами. Но в същото време камъкът с метличина трябва да е много издръжлив, в противен случай той ще се срути с такава скорост.

Много важна стъпка в производството на наждака е свързването на двигателя към електрическата мрежа. Това ще изисква електрическа жица и щепсел. Свързването на мотора от пералнята е автоматично, а двигателят от съветската пералня е малко по-различен. В двигателя от автоматична машина от шест проводника ще са необходими само 2 проводника, отиващи към четките на двигателя и 2 проводника от статора. Останалите 2 проводника са проводниците на тахо.

За да намерите тези проводници, трябва да вземете мултицет. Измервайки съпротивлението на проводниците, намираме проводниците на тахометъра, съпротивлението им е около 70 Ома и ги отстраняваме отстрани.Съпротивлението на останалите проводници се определя по двойки. Сега свързваме един проводник на статора към жицата от четките, изолирайки връзката с електрическа лента. Останалите два проводника са свързани към електрическия проводник с щепсел в края.

схема на окабеляване на двигателя

Важно! За такъв двигател не е необходим кондензатор, той ще започне да се върти веднага след включване в контакта.

За да свържете двигателя от съветската пералня, трябва да определите от 4 проводника, които работят и които започват:

 1. Взимаме мултицет и прилагаме сондата към един проводник, прилагаме втората сонда последователно схема на свързване на двигателя чрез стартовото устройствокъм останалите проводници, веднага щом двойката се намери, отстранете проводниците отстрани.
 2. След това измерваме съпротивлението на втората двойка проводници.
 3. Избираме работеща намотка, в този случай - това е двойката проводници, чието съпротивление се оказа по-малко.
 4. Сега свързваме проводниците на работната намотка директно към електрическия проводник с щепсел. Можете да го оставите по този начин, но след това, за да стартирате двигателя, трябва да завъртите кръгчето на въжето с ръка и той ще започне да се върти. Като стартиращо устройство можете да използвате бутона за звънене. Как да го свържете към веригата със собствените си ръце? Необходимо е да свържете един бутон проводник към работната намотка през терминала, а вторият към стартовия. Диаграмата вдясно показва как да свържете домашно накрайник от двигателя чрез бутон, където SB е бутонът, OB е работната намотка, а SW е началната намотка.

За ваша информация! Кондензаторът като стартиращо устройство не трябва да се използва, това ще доведе до изгаряне на намотката.

Когато работите с електротехник със собствените си ръце, бъдете внимателни. Ако се съмнявате във възможностите си, свържете се с някой, който „разговаря с вас“ с мултицет и разбира как да свържете правилно домашния шнур към мрежата. Можете също да намерите видео инструкции за свързване на двигателя в Интернет или да гледате това видео.

Ние правим инсталацията

шмиргелПоследният етап на изработката на шпилки е фиксирането му върху плоска повърхност, например върху работна маса или дърводелска маса. Emery може да се завинтва на стара стабилна табуретка. На корпуса на двигателя от пералнята има монтирани отвори. Точно преди това, завийте го на повърхността на масата или табуретките, поставете метален лист, който също трябва да бъде фиксиран.

От съображения за безопасност можете да фиксирате дъга от метал върху дисковия диск, който ще предпази от летящи частици по време на работа. В допълнение, Не забравяйте да носите предпазни очила, когато работите с наждачки.

По този начин, да направите излитане на двигателя от пералнята със собствените си ръце не е трудно, бъдете търпеливи, внимателно прочетете съветите, гледайте видеоклипа. В допълнение към наждака, от двигателя и от други части на машината можете да направите домашен ветрогенератор, бетонобъркачка и други елементи, полезни в домакинството. Това е описано в статията. Какво да правя от стара пералня.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Вили vsilu:

  Аз за тази статия на Kulibin, съветвам ви да използвате 3-четвърт инчова матрица и водопроводни гайки за този размер вместо крана.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини