Всичко за пералните машини

Общ преглед на съдомиялни машини

съдомиялна машина за масаНастолните съдомиялни са една от разновидностите на малки съдомиялни машини, които също се наричат ​​компактни. Те са в добро търсене сред тези, които не знаят къде да поставят колата в ограниченото пространство на малка кухня. И както подсказва името, можете да го поставите точно на масата, някъде в ъгъла, така че да не пречи. Това не е една от характеристиките на такива съдомиялни машини и затова ще извършим подробен преглед на тях.

Характеристики и размери на настолния PMM

Съдомиялните машини с размер на маса се считат за най-малките от всички компактни модели. Външните им размери съответно във височина, ширина и дълбочина са 55, 45, 55 см. Но в момента моделите с такъв размер временно не са на склад. По принцип моделната гама е представена от съдомиялни машини с ширина най-малко 55 см, височина от 45 и дълбочина от 50 до 55 см.

С всичко това, тези машини имат капацитет до 6 стандартни комплекта, което е много добро за 1-2 души. Това е достатъчно само за измиване на съдовете, събрани за един ден. Големите семейства ще трябва да пускат такава машина по-често.

Що се отнася до функционалността, обикновено в тях са вградени 5-6 режима на измиване, които включват следното:

  • интензивно за много мръсни съдове (мие се при 700С);
  • нормална програма (или нормална - мие чинии при 60-650С);
  • експресен режим (бърз при 40-450С);
  • икономичен (измива при 500С);
  • накисване и предварително изплакване.

Някои модели (сред немските Bosch) имат деликатен режим, подходящ за измиване на всякакви стъкла и кристали.

Колко и за какво харчи - има ли спестявания?

съдомиялна машина за масаДа започнем с консумацията на вода, настолната миялна машина, макар и малка, но в сравнение с някои големи машини, тя консумира същото количество вода. Консумацията на вода в такива машини не надвишава 9 литра, докато те обикновено консумират 7-8 литра, но има и такива машини, които имат консумация от 6 литра вода.

С този дебит, дори и при най-консервативни оценки, машината може да спести до 8 кубически метра гореща вода, плюс спестяване на студена вода.

Средно потреблението на електроенергия варира от 0,61 kW / h до 0,8 kW / h, но има единични случаи, като компактната миялна машина Exiteq EXDW-T501, която консумира само 0,25 kW / h. Цената на електроенергията средно ще е около 70 кВт годишно, това не е толкова много. Човек обаче ще трябва да харчи пари препарати за миене на съдове и сол. Колко скъпо ще бъде работата с миялната машина, зависи главно от това колко скъпи ще изберете почистващи препарати. Но дори и с тези разходи, ще се радвате, че няма да миете съдовете, а малката си миялна машина.

Сигурност и технологии

Безопасността на съдомиялната зависи от това дали има система за защита на водата или не. Такава система за защита, като Aqua stop или Waterproof, се счита за завършена, но има съдомиялни машини с частична защита, за съжаление сред настолните най-много.

Друг важен вариант е наличието на брава, която ще предпази автомобила от деца и деца от автомобила. За съжаление тази функция не е налична във всички компактни съдомиялни машини. Освен това в съвременните модели се въвеждат различни технологии, например система от сензори, които определят степента на замърсяване на водата. В съответствие с индикатора, машината избира режима и температурата на измиване, като намалява консумацията на вода и почистващи препарати.

Много модели имат сензор за откриване на почистващ препарат, който ви позволява да създадете функция 3 в 1. Компактна миялна машина с тази функция разпознава вида на продукта и коригира програмата. Наличието на забавен старт прави работата още по-удобна, защото тогава машината може да бъде включена през нощта.

Отделно трябва да се каже за технологията за намаляване на шума в съдомиялната машина; тя се състои в използване на инверторни двигатели EcoSilence Drive.При тази технология нивото на шума е от 39 до 47 dB. Шумните съдомиялни машини имат ниво на шум от 47-55 dB.

Известни модели

Безспорно най-популярните компактни съдомиялни машини от Bosch, които предлагат около 10 модела тип маса.

Bosch SKS 62E22

Компактна миялна машина в класически бял цвят. Тя ще се впише във всеки кухненски интериор. Тази машина с малки размери ширина 55 см и височина 45 см може да мие около 6 стандартни комплекта чинии. Шест програми за миене ви позволяват да миете дори и най-деликатните кристални съдове. Този модел съдомиялна машина на Bosch е високо оценен, за което свидетелстват множество положителни отзиви.

Bosch SKS 62E22

Съдомиялната машина Bosch SKS 62E22 е тиха, с ниво на шум от около 48 dB. Можете да миете съдовете с всякакви почистващи препарати, включително таблетки 3 в 1. А сензорът за разпознаване на чистотата на водата ще ви позволи да изберете оптималния режим на пране. С много добри характеристики колата струва 36 тона.

Bosch SKS 40E22

Тази компактна миялна машина е по-ниска по характеристики в сравнение с предишния модел. Той има само 4 програми за измиване и сред тях няма деликатно. Освен това тази машина не може да се нарече тиха, тъй като шумът е 54 dB - това е нейният съществен недостатък. Минусът на модела е също, че няма отделение за 3 в 1 фондове, а защитата е само частична. Но дори и с тези недостатъци, тази съдомиялна машина на Bosch ще се справи с измиването на 6 комплекта, изразходвайки 8 литра вода. В същото време тя струва 26 хиляди рубли.

За ваша информация! Настолните съдомиялни машини с ширина 55 см и височина 45 см много често се крият под мивката в мивката. Поради малкия си размер те се вписват добре там и не заемат полезно място на масата.

Bosch SKS40E22

Bosch SKS 51E11

Съдомиялна машина с ярък и атрактивен дизайн. Ярко червен цвят ще украси необичайна кухня. Също така в тази серия има съдомиялни машини в черно, бяло и сребристо. Създаден за 6 стандартни комплекта, той се справя с всякакви, дори деликатни ястия. Отделението за таблети 3 в 1 в тази машина е с ширина 55 см и височина само 45 см. Единственият недостатък е частичната система за защита. Цена от 21 т.

Bosch SKS 51E11

Electrolux ESF 2400 OH

Необичайна компактна миялна машина с ширина 55 см от Electrolux, направена в червено. С право може да се нарече икономичен, тъй като консумацията на вода е само 6,5 литра, а електрическата мощност е 0,61 kW / h. Контролният модул има 6 вградени режима на измиване, включително за деликатни съдове. Машината не е без недостатъци, един от тях е частична защита срещу течове, а вторият е липсата на отделение за таблети. Цената е около 27 хиляди рубли. Моделът Electrolux ESF 2400 OW е сходен по всички характеристики с него, само цветът е бял, а цената е 19 хиляди рубли.

Electrolux ESF 2400 OH

Midea MCFD-0606

Компактна съдомиялна машина с ширина 55 см в Китай. Тази машина има впечатляващи спецификации. Работи доста тихо (49 dB) и пуска 6 стандартни комплекта ястия за 120 минути. Радва наличието на деликатна програма и отделение за таблети. В допълнение, дебитът на водата не надвишава 7 литра на цикъл. За такава функционалност трябва да платите само около 14 хиляди рубли., Може би това е най-евтината миялна машина, която срещнахме в онлайн магазините.

Midea MCFD-0606

Така че, настолните съдомиялни са добър изход за тези, които не трябва да разчитат на голяма съдомиялна машина. Тя ще спаси ергените, подходящи за хора, които често се движат. По принцип тези машини са намерили ниша, въпреки недостатъците.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини