Всичко за пералните машини

Шайба за стена - независим преглед

Миялка за стени DaewooСъвсем наскоро на руския пазар беше представен нов продукт от Daewoo Electronics: миниатюрна пералня, която трябва да бъде окачена на стената. Според производителя, в самата Корея такова любопитно „приспособление“ се продава от година и е много популярно.

По време на представянето на оборудването монтираната на стената перална машина беше описана като „покачване на прането до ново ниво“.

Каква е тя?

DE DWD-CV701P е конвенционална перална машина с предно зареждане, само много малка. Пакетът включва пластмасов резервоар и барабан от неръждаема стомана, релефен под формата на пчелна пита, осигуряващ нежно измиване. Има електромотор тип инвертор.

В структурно отношение машината се различава от моделите с големи размери по липсата на помпена помпа и източване на вода, когато се нуждае от програма за измиване. Тъй като мини-моделът е проектиран да бъде монтиран на стената, над канализационните тръби, това означава, че водата може да се оттича в канализацията чрез гравитация.

 • Най-голямото общо измерение е височина, тя е 60 cm.
 • Максималното натоварване на модела е 3 кг, общото тегло е 16,5 кг.

За кого е?

Според производителя, DE DWD-CV701P може да се използва:

 • като допълнителна - втора пералня в апартамента;
 • за отделно пране на детски неща;
 • като пералня за единичната. На този етап бих искал да добавя, че комплект и спално бельо тежи около 2 кг, така че да може да бъде изпратен и за пране в миниатюрна машина;
 • за спешно измиване на правилното нещо, внезапно замърсено.

Как изглежда тя?

Тоалетна перална машина, монтирана на стенаМини моделът има модерен стилен дизайн. Той ще изглежда хармонично на стената и банята, и кухнята, и дори хола. Сребърен паралелепипед със заоблени ъгли и стъклен кръгъл люк в средата изглежда като елегантен интериорен предмет, особено в комбинация със стила на дизайна на стаята.

Hi-Tech

Можете да инсталирате перална машина, монтирана на стена, само на здрава стена (тухлена или монолитна, не съдържащи празнини), това са изисквания за безопасност. Тя, разбира се, е повече от два пъти по-лека от всяка машина на пода. Но, въпреки това, тежи 16, 5 кг и дори спално бельо и вода. И не забравяйте за динамичните натоварвания от работещ двигател.

Има още един въпрос, който се нуждае от внимание. Тъй като водата се излива от гравитация, не трябва да има много голямо разстояние от мястото на закрепване на мини-модела до канализационните тръби с минимум завои и повдигания.

Как работи тя?

Пералнята, монтирана на стена, има 7 програми, покриващи целия необходим набор от възможности за пране. Започвайки от кратък цикъл на студено пране до най-популярното пране на памук при 60 градуса. Има програма за измиване на деликатни вещи и за въртене и изплакване без измиване.

Клас на измиване - B, клас на въртене - C, (700 об. / Мин.)

Не първокласни функции, но достатъчно за функционирането на дома. На арматурното табло има брави: „защита на децата“ и „защита от течове“.

Как се мие? тест

Перални машини в кухнятаПамучни тениски, специално окъпани в кетчуп, бяха избрани за тестване.

На предния панел на мини-модела има подвижни контейнери за лъжички за прах за пране и балсам. За тях е удобно да нагребват почистващи препарати и след това да поставят контейнерите обратно на предния панел.

Процесът на измиване е доста тих: двигателят работи безшумно, обаче, пръски и звуци на течаща вода се чуват доста отчетливо. Шумът по време на цикъла на въртене е много по-силен, но не надвишава 60 dB. Силна вибрация по време на работа не беше забелязана, по време на монтажа на стената инструкцията настоятелно препоръчва използването на уплътнения, които заглушават вибрациите.

Тестовете показаха, че мини моделът се справи с работата, леки тениски се свалят от кетчупа без следа.

данни

Пералнята, монтирана на стена, имаше много повече предимства, отколкото недостатъци:

 • добри резултати при измиване;
 • удобство при работа;
 • минимален шум и вибрации;
 • стилен дизайн, заемащ достойно място в интериора;
 • спестяване на място: машината не заема място на пода.

От минусите могат да се отбележат само ограниченията на мястото на монтаж (главна стена, достъп до канализационни тръби).

Така се оказва, че Daewoo Electronics DWD-CV701PC е висококачествено, полезно и интересно оборудване, което със сигурност ще намери своя клиент.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини