Всичко за пералните машини

Помпа за градинско поливане от пералня

водна помпа за пералняРаботната помпа от стара пералня е великолепно парче, което може да служи дори след като самата перална машина е престанала да изпълнява основната си функция.

Ако всичко е направено и свързано правилно, такава помпа може да изпомпва редовно вода, която след това може да се използва поне за водоснабдяването на лятна къща или за поливане на личен парцел. Именно това използване на помпата от старата пералня ще ни интересува днес.

Защо това е необходимо?

Поливането на градината или градината в летните горещини е необходимо, в противен случай реколтата няма да чака. Но колкото и да е странно, за да се гарантира напояването, изобщо не е необходимо да се купуват мощни и скъпи електрически помпи. В някои случаи можете да направите домашно приготвена помпа от частите на пералнята, по-специално е подходяща помпа от остаряла пералня.

По принцип един и същ електромотор от пералнята може да се използва в много домашни продукти, например от такъв двигател можете да направите отлично шлайф машина, Други части на шайбата се използват по-рядко, но те също така са удобни, понякога дори в най-неочаквания момент.

помпа за перална машина

На съвременните автоматични перални машини са инсталирани много слаби електрически помпи, които не могат да ни помогнат с трудната задача да поливаме личен парцел, те просто не са адаптирани към тежки товари. Друго нещо е помпа от стара съветска пералня, например ENSM - 1u4. Необходимата единица - 50 Hz, 220V 30l / min. Разбира се, характеристиките не са най-добрата мечта, но за малка детска градина или градина това ще бъде достатъчно и най-важното - ще я адаптирате със собствените си ръце, като в същото време харчите само стотинка.

Мощността на бъдещата помпа ще ви позволи да вземете вода от дълбочина не повече от 2 метра, така че можете да забравите за извличането на вода от подземен кладенец.

Домашна помпа, направена от части на пералня, ще ни помогне да изпомпваме вода от резервоар (резервоар или варел) директно към леглата чрез маркуч. В същото време няма да е възможно да се осигури силен натиск, но това ще бъде достатъчно за успешно напояване. Можете да използвате домашна помпа като резервна, когато нещо се случи с основната, защото поливането е необходимо през цялото време и не ви се струва да каните ръцете си, носейки кофи.

Какво е необходимо за това?

Насос-OT-stiralnoj-Mashiny-РусалкаПърво трябва да намерите добра помпа. На наше разположение беше напълно функционална електрическа помпа ENSM - 1u4 от пералнята на Rusalka, произведена от съветски съвет, грехота е да не я използваме. Използването на помпи от други видове също е теоретично възможно, но не сме опитвали. Помпата на пералнята е основната част, но не е единствената, освен че се нуждае от:

  • къс и дълъг маркуч, единият да изтегля вода, вторият да го доставя от помпата към градината;
  • пластмасов калъф за електротехник, например пластмасов буркан с капак с капак;
  • 24 волтово реле от стар електроуред;
  • мрежов кабел от пералнята;
  • тънки медни проводници в цветна изолация;
  • ¾ инч през тройник;
  • гумени камбрики, пластмасови и метални скоби, електрическа лента и други малки неща.

От инструментите ще са ви необходими: клещи, телени резачки, поялник, мултицет, нож, отвертка, гаечни ключове, регулируем гаечен ключ. След като извадите всичко по-горе от кутията с инструменти, можете да продължите с проекта.

Производствен процес

Със собствените си ръце последователно свързваме проводниците към контактите на релето и към контактите на помпата на пералнята. Първо трябва да проверите целта на всеки контакт с мултицет.

Подробните електрически вериги винаги са минавали към стари перални машини, ако намерите такава верига, улеснявайте себе си да свързвате електротехници, въпреки че все още изглежда просто.

Пробиваме дупки за проводници в капака на кутията. Затваряме нашия релеен буркан, довеждаме проводниците и затваряме покрива.По този начин нашата макара беше затворена във водоустойчив пластмасов калъф. Включваме захранващия кабел в изхода и проверяваме работата на помпата. На следващо място, ние завиваме тройник през прохода към изхода на помпата, завиваме маркучите към останалите изходи на тройника със собствените си ръце, като не забравяме да ги затегнем с метални скоби.

производство на утайка за напояване

Можете да започнете теста. Потопете къс маркуч във всеки надземен резервоар, например в желязна варел, и стартирайте дълъг в същия варел. След това свързваме помпата и наблюдаваме как изпомпва вода. Ако всичко е наред, можете да продължите към "тест на полето", и то е във вашата прекрасна градина.

В заключение отбелязваме, че използването на помпа от пералня за поливане на растения в градината е добър вариант за използване на отдавна забравените резервни части, които се намират в гаража ви. Не бива да очаквате чудо от такова устройство, но такава помпа е доста способна да изпомпва вода от резервоара към леглата. Успех на вас домашно и помнете правилата за безопасност при работа с електротехници!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини