Всичко за пералните машини

Как да нишете пране в пералня

Как да нишете пране в пералняДнес е възможно да се броят домакините на пръстите, за които процедурата на нишестеното бельо остава задължителен етап на измиване. Различни специални перилни препарати, балсами, изплаквания и без това придават на нещата свеж, приятен аромат. Съвременните инструменти във връзка с умни перални машини вършат своята работа, което ви позволява да не харчите много време и усилия за почистване на дрехи.

Но все пак да се отпуснете на скорбяли чаршафи, скърцащи от чистота, да носите снежнобяли ризи, които излъчват миризма на свежест, са многократно по-приятни. И личните усещания на човек не са единственото предимство, постигнато чрез процедурата на „нишесте“. Ще разберем как правилно да нишеме прането, какъв е смисълът от такава обработка, какво означава да използвате при пране в машината, за да постигнете подобен ефект.

Обновете в CM барабана

Могат ли продуктите да бъдат обработвани по този начин с автоматично измиване? Нишестените постелки и други неща в пералнята са много лесни. Тази процедура се извършва с началото на изплакването. Алгоритъмът на действията ще бъде следният:

 • пригответе нишесте. Разтворът се разрежда съгласно общите правила, използвани при ръчно извършване на процедурата;
 • изсипете получения разтвор на нишесте в секцията на тавата за балсам за изплакване на балсам;
 • стартирайте желаната програма за измиване;
 • в края на режима извадете прането от барабана, разклатете добре;
 • Сушете на чист въздух или в добре проветриво място;
 • избършете тавата с почистващия препарат, повърхността на барабана и вътрешността на вратата на люка с мокра кърпа, след което избършете сухо;
 • оставете шайбата отворена, това ще й позволи да проветрява.

Когато продуктите за нишесте в пералнята е забранено да се използват всякакви други състави за изплакване.

Днес в специализирани магазини можете да намерите перилни препарати с нишесте. Тогава процедурата ще отнеме още по-малко енергия от домакинята, тъй като няма да е необходимо да се приготвя разтвор на нишесте.

Нишесте по традиционния начин

Можете да добавите невероятна свежест и „скърцаща“ чистота към бельото, като използвате класическия метод за нишесте, за който нашите баби ни разказаха. За да извършите процедурата ръчно, у дома трябва да се извърши следната последователност от действия:

 • поставете измитите вещи в леген с хладен разтвор на нишесте (не по-горещ от 35 ° C);традиционно нишесте
 • оставете продуктите в контейнера за 15-20 минути. Ако нямате толкова време на склад, можете просто да изплакнете добре дрехите или спалното бельо в разтвора;
 • изтръгнете леко бельото и го разклатете, за да предотвратите образуването на бръчки по тъканта;
 • Изсушете предметите.

Гладете дрехи или спално бельо, когато прането е леко влажно, Важно е да настроите минималната температура за загряване на подметката на ютията, такава мярка ще избегне сцеплението на тъканта към метала.

Ако традиционният процес на нишесте изглежда твърде сложен, можете да използвате друг метод. Пригответе слаба паста, изсипете течност в бутилката със спрей и напръскайте вече почистеното и подготвено за гладене пране. Този метод ще отнеме много по-малко време и ще опрости нишестето на цялостните продукти.

За какво е това?

Смисълът на процедурата за нишесте е да потопите или изплакнете нещата с разтвор на нишесте. Абсорбиран в тъканни влакна, нишестето образува много тънък защитен филм на повърхността на продуктите.

Материята, импрегнирана с нишестена паста, става по-трайна, по-малко податлива на раздробяване, перфектно запазва формата си. Защитният слой също предотвратява замърсяването на дрехите.Ако периодично нишете прането, ще забележите, че то не се замърсява толкова много. Невъзможно е да не се отбележи подобряването на качеството на измиването: филмът на нишестето, в контакт със сапунена вода, незабавно се разтваря и в същото време всички примеси изчезват.

Ако нишесте бяло бельо, можете да постигнете перфектния избелващ ефект. Също така, приятно допълнение ще бъде изключителната свежест на нещата и приятен аромат.

Полезни съвети

Важно е да знаете, че не всички тъкани могат да бъдат третирани с паста. Допуска се нишесте само на продукти, произведени от естествени материали: лен, памук, синт, калико, сатен, батист. Коприненото и синтетичното бельо не подлежи на нишесте.

Представяме на вашето внимание процедурата за приготвяне на разтвор на нишесте, който може да се използва както с автоматично, така и с ръчно измиване. Ето стъпка по стъпка ръководство за действие.пригответе разтвор за нишесте

 1. Разтворете нишестето в хладна вода. За 1 литър течност трябва да вземете четвърт чаена лъжичка прах.
 2. В друг тиган кипнете вода, след което внимателно, с фина струя, изсипете нишестеното мляко във вряща вода, като постоянно разбърквате състава.
 3. Намалете котлона и гответе паста за 5 минути. Разтворът трябва да е бистър, по консистенция подобен на обикновеното желе.
 4. Охладете нишестената паста.
 5. Ако има бучки, прецедете лепилната течност с помощта на сито.

Преди нишесте на бельото пастата се разрежда с обикновена хладна вода до необходимата консистенция. Ако искате да придадете на бельото интересен син нюанс, към лепилния разтвор може да се добави малко синьо.

Лъскав блясък на аксесоарите след гладене ще даде лъжица сол, добавена към пастата. Солта също ще помогне на продуктите да не замръзват при сушене през зимата на чист въздух. Друг полезен съвет: за да се предотврати залепването на нишестения материал върху подметката на ютията, по-добре е да изсипете 3 капки терпентин или 0,5 капачка течен гел в лепилото.

Какво е по-добре да нишесте?

Средствата за нишесте могат да се приготвят както от картофено, така и от царевично нишесте. Няма съществена разлика при избора на един или друг тип. Затова се съсредоточете само върху наличието на хранителен продукт във вашата кухня.

можете да нишесте бельо със спрей по време на гладенеКартофеният прах се разтваря добре във вода, лесно се вари с вряла вода, бързо придобива желаната плътност, има снежнобял оттенък. В някои случаи адхезивният разтвор може да даде небесно син цвят. Ако обаче пастата е приготвена неправилно, може да се постигне неприятен жълт оттенък на преработената тъкан и това е може би единственият недостатък на картофения полизахарид.

Царевичен прах ще ви предпази от появата на жълтеникави петна по продуктите. За да приготвите висококачествена паста от нишесте, е необходимо да държите състава на слаб огън за около 7 минути.

Ако не искате да приготвите решение у дома, можете да закупите специални синтетични продукти. Те се предлагат за продажба на много търговски обекти. Асортиментът от „магазинни“ нишестени средства е невероятно широк: от течни форми до различни спрейове и аерозоли. Препаратите или се добавят към водата при изплакване на прането, или се нанасят върху продуктите след измиване, преди директно гладене. За да не направите грешка с приложението, внимателно прочетете инструкциите преди употреба.

Както разбирате, нишестето бельо е съвсем просто. Процесът не изисква много усилия, средствата, използвани за нишесте, си позволяват всяка домакиня. Но свежото „хрупкаво бельо“, което запазва чистотата за дълго време, със сигурност ще оправдае изминалите няколко минути.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини