Всичко за пералните машини

Кои перални машини са по-надеждни?

Надеждни перални машиниАвтоматичната пералня е навлязла дълго и уверено в ежедневието ни и заема почти най-важното място сред другите видове домакински уреди в нея. Почти всеки собственик започва подреждането на къщата си с покупката на пералня. И абсолютно всеки мечтае за неговата трайност, рентабилност, безупречен дизайн и високо качество.

И така, най-надеждната пералня е мечтата на всеки. Но как да сбъднем тази мечта?

Първото нещо, което трябва да направите, за да разрешите този проблем, е да разберете: кои перални машини са най-надеждни?
За да направите това, ще трябва да анализирате най-популярните предложения от този пазарен сегмент, отзиви от клиенти, да вземете предвид собствения си житейски опит и практически опит на специалисти, сервизи, обслужващи перални машини.

Нека се опитаме да разберем някои аспекти на проблема с избора на правилната пералня.

Производител: сравнителен рейтинг

Производители на перални машиниИзборът на производителя на пералнята играе почти основната роля за много купувачи. И първото нещо, на което купувачът обръща внимание, е коя компания му е представена пералните машини.

Информацията за производителя ще помогне на началния етап да се направят някои предварителни изводи за качеството на продукта, неговия живот и сложността на поддръжката. И в повечето случаи те ще бъдат правилни.

Съвременната пералня е доста сложна електронно-механична единица, поради което е по-добре да се доверите на онези производители, които вече са се утвърдили положително в производството на електрически уреди и хардуер със софтуер при избора си.

Руски пазар

На руския пазар днес са широко представени марки перални машини не само от Русия, но и от немски, италиански, южнокорейски, американски, турски.

 • Сред немските са перални машини SIEMENS, BOSN, AEG. Сред италианските са единиците ARDO, INDESIT, ZANUSSI.
 • Сред САЩ - машини FRIGIDAIRE, WHIRLPOOL.
 • Сред южнокорейските модели са SAMSUNG, LG.
 • Сред турски: VESTEL. Сред домашните: Вятка-машина и EVGO.
 • Успяха да спечелят популярност и европейски компании: REESON, GORENJE, ASKO, ELECTROLUX.

Много е трудно да се даде недвусмислен отговор на коя фирма пералните машини работят. Почти всеки има плюсове и минуси. И само купувачът да избере: с какво е готов да се примири и с какво абсолютно не. При избора на модел човек трябва да се ръководи както от собствените си нужди, така и от материалните възможности.

Предвид ограничените средства за закупуване на автоматична машина в рамките на 300-350 долара, трябва да изберете модели на ниво бюджет.

Като бюджетна опция пералните машини от ARISTON, SAMSUNG, LG, INDESIT, ARDO, BEKO, CANDY ще станат доста приемливи. Такива модели без проблеми за 4-5 години ще зарадват собствениците с безупречната си работа.

Демократичният характер на техните цени се дължи на използването на по-евтини материали за производството на механизми, неусложнен софтуер, автоматизиран монтаж и евтин труд.

Продуктите на корейските компании LG и SAMSUNG заслужават специално внимание в тази категория. Тези компании непрекъснато работят за подобряване на качеството и добавяне на нови функции към своите модели. Малко купувачи не са привлечени от цената на BEKO продуктите. Такива единици са доста достъпни и имат добро качество.

Ако се интересувате от най-надеждната пералня с бюджет до 650 долара, трябва да спрете вниманието на компании, които инвестират повече в скъпи модели. Това са фирми - BOSN, GORENJE, SIEMENS, ZANUSSI, KAISER, ELECTROLUX, WHIRLPOOL. Техните продукти са оборудвани с по-добри и по-трайни компоненти, издръжлив и модерен софтуер.Такива машини се отличават с широка гама от програми, лекота на управление и най-доброто качество на пране.

Трябва да се отбележи, че почти всеки модел на тези производители има своя акцента, която ги индивидуализира сред останалите. Например, GORENJE разполага с душ система за намокряне на бельо, докато ELECTROLUX има гласово меню и контролен панел.

Пералните единици на тези компании обикновено служат без проблеми в продължение на 5-6 години.

Ако няма бюджетни ограничения за закупуване на пералня, тогава можете спокойно да обърнете внимание на скъпите модели AMANA, MIELE, FRIGIDAIRE, AEG. Качеството им е тествано през годините и днес няма съмнение в това. Тези опции най-често се предлагат като най-надеждни, издръжливи и висококачествени.

При тяхното производство се използват ръчен монтаж и най-строгият електронен контрол. Срокът на експлоатация на този тип оборудване обикновено надвишава 15-20 години. Такива модели се характеризират с високо ниво на шумоизолация, защита от течове, широк спектър от програми и многофункционалност. Те свеждат до минимум участието на човека в процеса на измиване, работят напълно безшумно и не създават проблеми при поддръжката.

Голям избор от перални машини

Размери, размери, видове, обеми на натоварване: кое да изберем

Трябва да се помни, че пералните машини с големи размери могат да си позволят само собствениците на големи площи. В противен случай при избора ясно вземете предвид наличното пространство за пералнята.

Съвременният пазар предлага доста богат избор от малки перални машини, включително така наречените бебешки машини. Трябва да се отбележи, че бебетата губят от големите си "конкуренти" само в обема на натоварване на бельо, те не са им по-ниски в качеството на пране. Ето защо те често стават идеалният вариант за малки помещения.

Има два вида натоварване: вертикално и хоризонтално. Frontal е по-популярен сред купувачите. Тя ви позволява хармонично да поставите машината сред други интериорни елементи и да използвате горната й част като плот за маса или като допълнителен рафт. Предимствата на топ зареждането включват възможност за добавяне на пране или перилен препарат дори след началото на прането. За да направите това, просто отворете горния капак.

Трябва да се обърне и необходимото внимание на обема на товара на прането. За чести и обемни измивания е по-добре да изберете модификации с максимално натоварване.

Когато избирате надеждна пералня, трябва да вземете предвид енергийния клас, параметрите на въртене, шума, вибрациите. По-добре е, ако тези показатели са възможно най-близки до клас А.

   

46 коментара на читателя

 1. Граватар Светлана Светлана:

  Информацията в статията е много обща и толкова известна на всички, без много практическа употреба. Исках да видя тук информация за видовете устройства, както и „разкриващ“ преглед на марките, за да се ориентирам по-добре при избора. Известно е, че издръжливостта и непрекъснатата работа значително зависят от качеството на монтажа - в тази връзка бих искал да видя информация за конкретни производители в духа на „този монтаж на тази марка ще работи, но не и в друг монтаж“. Благодаря ви

 2. Граватар Валя Валя:

  По стечение на обстоятелствата купувам автомобили с най-високо зареждане на внесения монтаж. Руското събрание е шумно. Подавам машината през стабилизатора, защото напрежението скача и електронната част на управлението излиза. Изтривам всеки ден. Electrolux.

  • Граватар Дейвид Дейвид:

   Electrolux е мощност. Моята работи 16 години и през 2012 г. тя беше уморена завинаги. Беше добре. Въпросът е как се сглобяват.

 3. Граватар Любов обичам:

  Не купувайте Indesit! Купена през 2011 г. за много пари, ръждяса много бързо, въпреки че работи 6 години без неуспехи.

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Днес съм умрял Indesit. Работих 25 години !!!

 4. Граватар Валя Валя:

  Присъединявам се към последния коментар - не купувайте Indesit !!! За 6 години работа - 5 пъти !!!! счупи се ... постоянно нещо отскачаше и ръждяса след 3 години.

 5. Граватар Ирина Irene:

  И Indesit работи за мен 10 години - добра машина! И никога не се е счупил ...

 6. Граватар Олга Олга:

  Не купувайте Electrolux на нов монтаж, той работи 5 години, лагерът лети и резервоарът не се отделя. Ще трябва да го изхвърлим, тъй като купуването на нов резервоар не е изгодно. Не само това, ръждясало цялото тяло. С онези машини, които бяха продадени преди 15 години, не могат да се сравнят, просто пълни глупости.

  • Граватар Яна Яна:

   Напълно съм съгласен. Нашата беше извадена след 3,5 години, боята преди това беше сляла с парчета капак и завърши целия лагер.

 7. Граватар Валентин Валентин:

  Не вярвайте, моят Indesit служеше вярно 19 години. Машината е стара сглобка.

  • Граватар чичоДи DyadyaDi:

   Вярвам. Повече от 20 години ... Днес е денят на траура ((

  • Граватар Наташа Наташа:

   Разбира се, той беше сглобен в Италия, моят Indesit също работи 19 години ...

 8. Граватар Егор Егор:

  Indesit 663W закупен през 1995 г. Италия монтаж. Днес барабанният лагер полетя, смяната не е проблем, резервоарът е сгъваем емайлиран. Подмяна и работа по !!!

 9. Граватар Денис Denis:

  Indesit WISL 85 EX беше закупен през 2007 г., след 4 години TENA беше сменен, тази година коланът беше разкъсан от факта, че валът изглежда играе, резервоарът не е сгъваем - отиде на сметището.

 10. Граватар Алевтина Алевтина:

  Работя повече от 20 години, без излишъци ...

 11. Граватар Пикси Pixi:

  Electrolux EWS 1046, закупен през 2001 г. ... Дай Боже плугове (t-t-t)! Когато преденето започна да свисте, но това е всичко…. Обичам скъпо.

 12. Граватар Вова Вова:

  Купих Electrolux през 2006 г. с вертикално натоварване, след 2 години лети воднопомпащ мотор. В началото на 2017 г. барабанните стелажи излетяха, електрониката е ужасно бъги!

 13. Граватар Александър Александър:

  Машината е Bosch. Над 5 години експлоатация: след 3 месеца лагерът излетя, смени прогнозата под гаранция. След 3 години лагерите започнаха да шушукат отново, след което се разпаднаха.

  • Граватар Татяна Татяна:

   Е, казват, че това е една от най-добрите марки! Солиден хак. Добрата хранилка за услугата винаги ще бъде с пари. А купувачът е солиден проблем и разход.

 14. Граватар Андрей Андрю:

  Вчера стартира за първи път, след ремонта Indesit. Промените самия лагер. Резервоарът не е отделим, беше необходимо да се режат, ремонтират и сглобяват обратно. Планина пране се е натрупала по време на празен ход на машината, тя работи почти ден, тестът е успешен. Спестяване ~ 4500 рубли.

 15. Граватар Наталия Наталия:

  Имам бонбони от италиански произход, които работят от 21 години, закупени са през септември 1996 г.

 16. Граватар Кирил Кирил:

  Днес Атлант почина, 10 години работа не са без провали!

 17. Граватар Сергей Сергей:

  Имам бонбони от италиански произход вече 20 години. Но е време да се промени. Около Китай и Русия.

 18. Граватар Татяна Татяна:

  I Ardo италианската асамблея работи 19 години. Вероятно биха могли да продължат да работят, но гумената лента на вратата се счупи. Мастърс каза, че вече не ги пускат и друга дъвка няма да работи. Като цяло моята стара жена почина. Имаше въпрос на избор, кой да купя? Бях склонен към Electrolux, но след като прочетох отзиви тук се усъмних в нещо ... какво препоръчвате, добри хора ли сте?

  • Граватар Елена Елена:

   Немската Bosch е скъпа, но надеждна. Проверени.

   • Граватар Сергей Сергей:

    Елена, а къде да намеря, кажи ми? Навсякъде не е Германия, а Азия и други.

 19. Граватар Витек Витек:

  Индезити с неотделими резервоари - това са глупости.

 20. Граватар Лия Лия:

  От 25 години имам Indesit. Изтрива се, не се оплаквам, мисля, че няма да взема това. Но е жалко, сега трябва да си купите кола за селска къща - проблем, не можете ли да изберете?

 21. Граватар Евгений Юджийн:

  От 11 години вече е 3-ти атлас. Първият почина след 7 години. Вторият е почти 4. Лагер. Третата все още работи. Няма да го взема повече!

 22. Граватар Рай рай:

  Имам 11-годишен Virpul. Просто супер! Франция.

 23. Граватар Марина яхт клуб:

  Похвален AEG.След 4 години лагерът се провали, резервоарът е неотделим, цената на ремонта е като нова пералня от средна ценова категория!

 24. Граватар Елена Елена:

  Имам LG, дъщеря ми, майка ми. Мама работи 5 години без оплаквания. Дъщеря ми и аз сме на 3,5 години. Нямах късмет: 3 месеца. лагерът се промени обратно - 3500 рубли. Днес нещо гръмна силно. Заслужава си. Сварих бельото по старомоден начин, стигнах до него с ръце. Ако тя е капут, ще взема друга компания. По-евтино. Всичко изглежда е китайско. Поне за 12 хиляди, дори за 50. И въпреки че няма да е обидно да се променя след 5 години.

 25. Граватар Валя Валя:

  Имам машина ZANUSSI. Работи от 1990 г. Но за съжаление, тя работи по своя начин. Много съжалявам. Беше добър модел.

 26. Граватар Юри жури:

  Моите 838 плугове Indesit 26 години. Промених лагера преди две години. Без оплаквания. Мога да го променя на новия LG (2in1). AEG не предлага.

  • Граватар Елена Елена:

   Какво не е наред с AEG? Мисля за покупката.

 27. Граватар Ина Инна:

  Пишеща машина Samsung, закупена през 2003 г. Чука с мощ и главно. Изглежда като лагер. Инструкциите казват - гарантиран живот от 7 години. Оказва се, че съм работил 15 години. Изтриваме го сега, но ще си купим нов. Благодарение на нея 🙂

 28. Граватар Ирина Irene:

  Имам италианско събрание на Ардо. Работи от 20 години, само лагерът е сменен. Супер машина!

 29. Gravatar Anonymous аноним:

  Indesit работи с мен от 13 години. Единственото нещо - започна да ръждясва.

 30. Gravatar Anonymous аноним:

  Моята машина Bosch работи от 19 години. Никога не се е счупил и все още е в работа. Много съм щастлив от това.

 31. Gravatar Anonymous аноним:

  Моята машина Indesit работи от 23 години. Разби се сериозно веднъж. TEN полетя. Майсторът, който ремонтира, похвали сглобяването на машината.

 32. Граватар Сергей Сергей:

  Ariston Hotpoint работи 3 години. Бягане, летящ лагер. Мисля да взема Samsung, кой ще каже какво?

 33. Граватар Аноли анолита:

  Работил съм ВЕКО 19 години в тежък режим. Никога не се е счупил. Но преди седмица „поръча дълъг живот“. Сега трябва да си купя нов и мисля ...

 34. Граватар Майкъл Майкъл:

  11 години руски EVGO автоматик. Днес няма проблеми. Работи като часовник. Изтриваме 3-4 пъти седмично за 2-4 изтегляния.

 35. Граватар Наталия Наталия:

  Имам AEG! Супер машина! Тя работеше повече от 20 години и едва след като започнаха незначителни повреди, тя вече беше почти на 30, донесена от Германия, работеща, но беше време да се промени ...

 36. Граватар Анна Анна:

  Имаме Samsung и 5 години не издържахме. Дъската изгоря снова Сега отново проблемите с избора.

 37. Граватар Витя Витя:

  Момчета купуват Hyer 3 години гаранция, A +++

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини