Всичко за пералните машини

Стартов комплект за съдомиялна машина

стартов комплект за съдомиялна машинаМного често при закупуване на съдомиялна машина продавачът препоръчва да закупите стартов комплект за съдомиялната машина, като обяснява, че тя включва всички необходими средства за стартиране на машината и миене на съдовете. Понякога такъв комплект може да се получи като подарък за закупуване на съдомиялна машина. Какво е включено в този комплект, независимо дали трябва да го купите или не, нека да го разберем заедно.

Задайте състав

Комплектът за съдомиялни машини се нарича "стартер", за да привлече неопитен купувач. Това е един вид маркетингов ход. Производителите предлагат в този комплект всичко необходимо за стартиране на съдомиялната машина, първото й стартиране и кратко ръководство за инструкции. Всъщност повечето стартови комплекти включват конвенционални препарати за миене на съдове и самата машина, а именно:

 • комбинация или прости таблетки;
 • специална регенерираща сол;
 • средство за изплакване на съдове.

За ваша информация! В някои комплекти вместо таблетки се използва прах за съдомиялна машина.

В допълнение към трите основни перилни препарата, комплектът може да включва също:ароматизатори за съдомиялна машина

 • средства за почистване на съдомиялната машина от мазнини и плаки;
 • средства за първо стартиране на машината;
 • вкус.

Всъщност комплектът включва всичко необходимо за използване на съдомиялната машина. Комплектът е удобен с това, че всички средства се продават заедно и човекът, който стартира колата за първи път, няма да забрави нищо, което може да се наложи. Комплектът е удобен, когато съдомиялната машина тепърва започва да работи, това е още една причина, поради която се нарича начална. Разходът на всички средства е различен, което означава, че честотата на тяхното закупуване също ще бъде различна. Най-консумираните таблетки и прах, по-рядко трябва да изсипвате сол.

Възможно ли е да замените такъв комплект

Разглеждайки състава, възниква въпросът, възможно ли е да замените стартовия комплект, наистина ли е необходимо? Таблетките, включени в комплекта, са основното средство, което е предназначено за миене на съдове. Те се справят със замърсяването и плаката върху съдовете. Средството за изплакване придава блясък на ястията. И солта е необходима за работата на йонообменника на съдомиялната машина, който е отговорен за омекотяването на водата. Всички тези средства могат да бъдат закупени отделно и в тази опаковка, в която ще бъде по-удобно за вас.

Що се отнася до специалния инструмент за първа миялна машина Bosch, Candy, Flavia и други, това не е нещо като прах за миене на съдове и следователно не е необходимо да купувате стартов комплект само поради наличието на такъв инструмент. В допълнение към праха е необходимо да изсипете сол по време на изпитването. Специални почистващи продукти за съдомиялни също се продават отделно и изборът им е доста голям.

Въпреки факта, че всички средства се продават отделно, стартерният комплект има своите предимства:

 • няма нужда да се търсят всички средства защото, за да започнете да използвате машината, ще трябва да закупите сол, прах и препарат за изплакване по един или друг начин;
 • комплектът събира средства от един производител, които се допълват, което дава най-добър ефект при измиване;
 • понякога набор от инструменти за съдомиялна машина е малко по-евтин от всички същите инструменти, закупени отделно.

Важно! Не използвайте обикновени прахове, сапун или препарати за миене на съдове в съдомиялната машина. Това може да доведе до силно пенообразуване и спиране на машината.

Преглед на комплекти съдомиялни машини

Ето кратък преглед на стартерните комплекти за съдомиялна машина от известни производители.

 • Комплект от Filtero - комплект от Германия, подходящ за всички видове съдомиялни машини, включително Bosch и Siemens. Включва 16 таблетки за миене на съдове 7 в 1, сол, препарат за първо пускане и средство за мазнини и мазнини. Това е един от малкото комплекти, който включва инструмент за първото стартиране на машината.Състои се от специален прах, който перфектно разтваря техническо масло, което е върху детайлите на новата миялна машина. Средната цена е 1300 рубли.
 • Комплектът TOPPERR 3304 е друг комплект немски произведения. Подходящ за съдомиялни машини Bosch, Neff и други. Тя включва 16 таблетки "10 в 1", половин литър бутилка за изплакване и половин килограмов пакет специална сол. Средната цена от 1000 рубли.
 • Стартов комплект от Top House. Комплектът под тази марка се произвежда в Белгия, Германия и Дания. Включва: комбинирани таблетки „3 в 1“ (16 бр.), Препарат за изплакване (0,5 л), който придава блясък на съдовете, предотвратява появата на петна и ускорява изсушаването, както и груба сол (1,5 кг). Средната цена е 1300 рубли.
  стартов комплект за съдомиялна машина
 • Стартовият комплект на Finish също включва три продукта. Това са 14 многофункционални таблетки All-in-One, почистващ препарат Finish, който премахва мазнините и плака от камерата на съдомиялната машина, и дезодорант за премахване на миризми вътре в съдомиялната машина, предназначени за 60 мивки. Средната цена от 1600 рубли.
 • Power Dish стартов комплект, препоръчан за Hotpoint, Indesit, Bosch и други. Комплектът включва 5 в 1 таблетки, специална сол и оранжев ароматизатор. Средната цена от 1000 рубли.
  стартов комплект за съдомиялна машина

По този начин, за да използвате съдомиялната машина, трябва да закупите всеки стартов комплект или отделно да купите сол, прах (таблетки) и препарат за изплакване. Що се отнася до аромати, почистващи препарати и други почистващи препарати, те могат да бъдат закупени според нуждите. Успех с покупката ви!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини