Всичко за пералните машини

Пералня в кухнята - функции за монтаж

Пералня в кухнятаМного жители на страната ни живеят в доста скромни апартаменти. И това ограничение за свободното пространство доста често принуждава да покаже чудеса на изобретателност. Например, в някои бани може да няма достатъчно място за пералня. Едно от най-популярните решения на този проблем е да инсталирате машината в кухненското пространство.

Ако не изпитвате нужда да пестите пари и нямате опит да свържете независимо пералнята, тогава най-лесният начин е да се обадите на сервизния център. Съветникът ще инсталира и свърже вашите домакински уреди без никакви проблеми. По правило се дава гаранция за цялата работа на инсталатора. И можете да сте сигурни, че потопът или други неприятни неща по вина на господаря няма да се случат.

Как да го направите сами

Перални машини във вътрешността на кухнятаАко предпочитате да свършите цялата работа по свързването на машината със собствените си ръце, тогава ви препоръчваме стриктно да спазвате всички правила.

Първо трябва да извадите транспортните болтове. (или други подробности, изпълняващи ролята им). Болтовете обикновено са разположени на гърба на пералнята. И в зависимост от модела може да има различен брой от тях. Инструкциите винаги са прикрепени към оборудването, закупено в магазина. В него можете да разберете какво трябва да бъде включено в покупката ви, обикновено правилата за инсталиране и местоположението на транспортните болтове също са посочени там.

Инсталиране и свързване

Мястото под пералнята трябва да отговаря на някои изисквания. По-конкретно:

  1. Не трябва да е мека. Монтажът се извършва само на твърда повърхност.
  2. Не трябва да е неравномерно. Въпреки факта, че повечето автомобили имат крачета с регулиране на височината, препоръчваме нивелиране на пода преди да поставите машината.
  3. Също така е желателно тръбите за вода и канализация да са разположени в близост до мястото на монтаж. Това прави свързването по-лесно и ви спестява проблеми при закупуването на по-дълги маркучи.
  4. Освен това местоположението на машината на изхода също ще бъде по-правилно. Препоръчително е да изключите удължителния кабел. По-практично е.

И така вече сте решили за мястото и сте поставили новата си пералня. Сега трябва да го подравните. За целта използвайте нивото на сградата. С този инструмент можете да настроите машината в идеално ниво.

Също така си струва да се обърне внимание на неговата стабилност. За да проверите този фактор, трябва да хванете горната част на кутията и да опитате да разтърсите колата. Ако стои на ниво и не пада в една или друга посока, тогава инсталацията се извършва с високо качество. В друг случай ще трябва да направите корекция на краката отново.

Връзка с комуникациите

Връзка с комуникациитеСега трябва да свържем пералнята към вода и електричество. Нека започнем с последната.

електричество

За да свържете машината към електричество, се препоръчва да използвате специални трижилни контакти. Тези гнезда имат заземяване. Наричат ​​се още евро гнезда.

Както писахме по-горе, препоръчително е да не използвате удължителен кабел. По-добре е да се свържете директно към контакта. Още по-добре, изберете отделен контакт за машината, за който да направите своя собствена машина и RCD (устройство за остатъчен ток). Това ще ви предпази максимално, когато използвате пералнята.

вода

След като организирате възможността за безопасна връзка с електричество, можем да преминем към водоснабдяването на нашите домакински уреди. Обикновено машината е свързана само със студена вода. В него е вграден нагревателен елемент, който ще загрее водата до необходимата температура в съответствие с определената програма за измиване.

Правилното свързване към водоснабдяването изисква допълнителен кран. Поставя се върху тръбата.И тогава входният маркуч е инсталиран върху него. С този кран можете да блокирате достъпа на вода до пералнята, когато е необходимо. Също така повечето производители на домакински уреди съветват да изключите водата, когато машината не се използва.

канализация

Тогава просто трябва да свържем канализацията на пералната машина. Препоръчваме да инсталирате канализацията директно в канализацията с помощта на специален сифон. Ако има някакви проблеми с това, можете да източите в мивката с помощта на пластмасовата кука, която се доставя с машината.

Тази кука трябва да бъде поставена на края на маркуча за източване. По този начин маркучът се заключва в огънато положение. Тогава тя може да се прилепи към ръба на мивката. Уверете се, че маркучът за източване е здраво фиксиран и не пада при пране.

Ако всичко е наред, можете да започнете първото измиване. По време на първия старт е препоръчително да се наблюдава работата на пералнята. Особено, ако сте извършили цялата инсталация сами.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини