Всичко за пералните машини

Топки и топки за измиване на якета

Топки за измиване на якетаДамско яке е много практично нещо за студения сезон. То ни затопля и не ни позволява да замръзваме през зимата. Може би той е най-популярният вариант за зимни връхни дрехи. Долно яке трябва периодично да се мие. В крайна сметка всичко, което носим рано или късно, се замърсява. И той не е изключение. Пухкавите якета, изработени от лек материал, особено често са мръсни.

Ето местата, които се замърсяват често:

 • Площ на джобовете
 • яка,
 • ръкави,
 • Както и части в близост до ципа или нитове.

Някои предпочитат да приведат този тип дрехи в правилна форма със химическо чистене. Но ще отнеме време и пари. И ако вашият пуловер е особено лесно замърсен, тогава вероятно ще искате да избегнете редовни пътувания до химическо чистене и допълнителни разходи. В крайна сметка, измиването на пухеното яке е напълно възможно и самостоятелно с пералня, специален препарат и топки за пране на дрехи.

Както знаете, изолацията на пухеното яке е пера и пух. Именно този слой не ни позволява да замръзваме на студа. И именно тя изисква специално отношение при миенето. В крайна сметка, ако пухът попадне на бучки и няма да се разпръсне по клетките си, тогава защитата от замръзване ще бъде безполезна. За да избегнем тези неприятности, можем да използваме топки за измиване на якета.

Какви топки могат да се използват за измиване на пуловер?

Правилното измиване на пухеното яке е много важен процес. Необходимо е да се извършат всички необходими действия и да се спазват определени правила, за които ще говорим по-долу. А Тенис топки за пране на пуловертопките за измиване ще поставят равномерно пух и перо вътре в клетките. Така ще се отървете от бучки от изолацията. И не е необходимо да поставяте пух в дрехите ръчно. Този подход е много удобен и ще спести топлинните качества на яке.

По време на миенето можете да поставите няколко бара за тенис в барабана (просто се уверете, че топките са с добро качество и няма да започнат да се хвърлят) или да купувате и използвате специални топки. Можете да намерите тенис топки в магазина за спортни стоки. И специални топки в магазини за хардуер или места, където се продават перални машини.

Препоръчително е да заливате тенис топки с прясно преварена вода и да третирате с белина. Това ще помогне да се предотврати евентуалното им стопяване. Топките за измиване на пухеното яке са изработени от поливинилхлорид (PVC). Формата им е специално проектирана за измиване. Това им помага да бъдат малко по-ефективни от тенис топките. След това изброяваме техните полезни свойства:

 1. След като използвате тези топчета, прането става по-меко.
 2. Те могат да предпазят дрехите от макари.
 3. Качеството на измиването се увеличава дори без използването на допълнителни почистващи препарати Сфери за измиванефондове.
 4. Времето, прекарано в измиване, може да бъде намалено с 20-25 процента.

По време на работа на пералнята барабанът му се върти. А топките участват в измиването на пухеното яке по интересен начин. Те се бият срещу него, помагайки да се преодолее мръсотията и не позволяват на пух да се гушка. При изплакване те също така ви позволяват по-ефективно да се отървете от остатъците от почистващия препарат в тъканта.

По подобен начин те участват по време на цикъла на въртене.

За да измиете пухеното яке трябва да използвате 4 топки. Това е оптималното количество. Топките могат да се използват от доста време. Възможно е да нямат срокове на годност. И те ще се грижат за отличното състояние на пухеното яке много дълго време.

Правила за измиване на пуловер

При пране на пуловер трябва да се спазват някои правила. Те също така ще удължат „живота“ на вашата дреха и няма да позволят тя да стане неизползваема преди време. И така, нека разгледаме накратко тези правила:

 • За да измиете пухеното яке трябва да използвате течен препарат. Освен това препоръчваме да използвате изключително специални продукти, предназначени за този тип дрехи.
 • Не мийте при температура над 30 градуса.
 • Когато избирате програма, трябва да се съсредоточите върху един от деликатните режими.
 • Опитайте се да перете пухеното яке твърде често. Честото измиване може да навреди на състоянието му.
 • Всички нитове, копчета, ципове, джобове и други крепежни елементи трябва да бъдат поставени в затворено положение.
 • Възможно е да измиете пухеното яке в пералнята, само ако на етикета му няма признаци, които го забраняват.
 • Препоръчително е да използвате не много обороти по време на цикъла на въртене.
 • Препоръчително е да използвате специални топки за измиване на пуловер или топки за тенис.

Следвайте тези правила и зимните ви дрехи ще ви зарадват със своята красота и топлина много дълго време!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини