Всичко за пералните машини

Преглед на съдомиялната машина MPU 700

съдомиялна MPU 700Организация, която постоянно се занимава с мръсни съдове по своето естество, трябва да има надеждна съдомиялна машина с добро представяне, като MPU 700. Каква е целта на съдомиялната машина MPU 700? Какви са техническите му характеристики, оборудване, как работи и се инсталира? Ще отговорим на всички тези въпроси като част от нашия малък, но информативен преглед.

Назначаване на технология

Абсолютно всичко професионални и промишлени съдомиялни машини са предназначени за миене на големи количества ястия в заведения за обществено хранене и в други организации, използващи съдове за многократна употреба. MPU 700 е съдомиялна машина с купол, която се използва за миене на съдове, поставени в касети: чинии, купи, чаши, тави и прибори за хранене.

Размерите на предметите не трябва да са повече от 530 х 325 мм. Препоръчва се за организации, обслужващи не повече от 50 места (барове, ресторанти, столови и др.). Производителят на MPU 700 е Републиканското унитарно предприятие Гродненски завод за търговско инженерство, който се намира в Беларус в град Гродно.

Характеристики и оборудване на машината

Машината може да измие до 720 артикула на час, докато отнема не повече от 80 секунди за завършване на стандартен цикъл на измиване. Други технически характеристики на машината също са много прилични.

 1. Възможно е да се сложи в една касета: 18 чинии или 36 чаши или 60 прибори за хранене или 6 тави.
 2. Пералнята загрява до 400C и изплаква съдовете с вода, предварително загрята до 850S.
 3. Със страничните маси машината има следните размери: дължина - 1900 мм, ширина - 900 мм, височина - 1500 мм.
 4. Общото тегло на съдомиялната машина с цялото оборудване е около 125 кг.
 5. Очакваният експлоатационен живот на MPU 700 е 8 години.

MPU 700Машината може да бъде завършена по различни начини, така че преди да купите, трябва да проверите с продавача какво ще бъде включено в пакета. Но обикновено с продукта се доставят:

 • секция за измиване (1 бр.);
 • маса за зареждане на касети (1 бр.);
 • маса за разтоварване на касети (1 бр.);
 • касети (5 бр.);
 • мрежа (1 бр.);
 • рафт (2 бр.);
 • задушаващо устройство (1 бр.);
 • опори (6 бр.);
 • гофриран сифон (1 бр.);
 • подвижна тръба (1 бр.);
 • кутия с резервоар за почистващ препарат (1 бр.);
 • гайки и шайби (24 бр.);
 • 6.3A предпазител (3 бр.);
 • дюзи (4 бр.);
 • мембрана, пръстен, маншет и уплътнение (1 бр.).

Стопяемата вложка, дюзите, пръстените, уплътненията и маншетите са предназначени за помпата, дозатора и резервоара на бойлера.

Как работи машината

Паспортът за домакински уреди показва, че машината е програмирана за 3 цикъла на работа: измиване, пауза, изплакване. Измиването продължава 65 секунди, паузата е 5 секунди, а изплакването продължава 10 секунди. Съдовете се мият благодарение на помпата. Той взима почистващия препарат от банята и го подава в спринклерите. И изплакването се извършва благодарение на доставката на топла вода, която идва от бойлера и се доставя в пръскачките.

Необходима е пауза за превключване на потока от почистващ препарат и топла вода. Системата за управление на машината може да увеличи паузата между измиване и изплакване, ако нагревателят не е имал време да загрява водата, това обикновено се случва по време на интензивна работа на уреда. Температурният сензор контролира нагряването на подадената вода и изключва възможността за подаване на студена вода за изплакване.

Благодарение на фабричните настройки температурата на водата за изплакване е 850С, но може да бъде намален или увеличен чрез завъртане на винта на потенциометъра. Ако е необходимо да намалите температурата, завъртете потенциометъра обратно на часовниковата стрелка, ако е необходимо да го увеличите, след това го завъртете по посока на часовниковата стрелка. Всичко е просто.

Ако след регулиране на температурата, термичен превключвател започне да работи, което предотвратява прегряването на нагревателя, това означава, че водата за изплакване кипи, е необходимо да се намали температурата на отопление.

Как да инсталирате

Монтажът на MPU 700 трябва да се извърши от акредитирани специалисти, сключили споразумение с RUE Grodtorgmash. Първо, машината се разопакова. Трябва да проверите наличието на всички компоненти. Инсталираме зареждащата маса и след това през ръкава й преминаваме гъвкава очна линия, която свързваме към пръскачката.Самата машина е инсталирана във вертикално положение на ниво. Допустимият диференциал не трябва да надвишава 2 градуса.

След това трябва да съберете таблиците за товарене и разтоварване и след това да ги прикрепите към секцията за миене. С помощта на специални опори може да се регулира височината на масите. Обърнете внимание на настройката на наклона на масата, където касетите се разтоварват. Водата трябва да се оттича във ваната. Не забравяйте да обезопасите рафтовете за съхранение на касети. Следващата стъпка е да премахнете защитния филм от всички компоненти. След това трябва да се свържете към водоснабдяването, канализацията и електрическата мрежа в съответствие с инструкциите, които са включени в комплекта MPU 700.

И така, промишлената съдомиялна машина MPU 700 има опростен и надежден дизайн и е в състояние да изпълнява функцията си перфектно в продължение на много години. Той е на достъпна цена и е лесен за сглобяване и пускане в експлоатация. Идеален за малки и средни предприятия.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини