Всичко за пералните машини

Можете да миете чинии без почистващ препарат в съдомиялната машина

миене на чинии без инструменти в PMMДнес на пазара има огромен брой всякакви таблетки и прахове за съдомиялни машини. Тези средства имат най-различни разходи, но според потребителите на съдомиялни, те все пак трябва да харчат "подредена" сума на годишна база. Някои „икономисти“ обикновено предпочитат да използват средствата от време на време, измивайки съдовете само с гореща вода, без никакви добавки. Мога ли да мия чинии без почистващ препарат изобщо? Какъв ще бъде резултатът? Ще навреди ли на съдомиялната машина? Ще търсим отговори на всички тези въпроси.

Последиците от такова измиване

Производителят настоява, че трябва да използвате миялната машина правилно, тоест според инструкциите. И инструкцията ни информира, че е невъзможно да започнем да миете чинии без сол и препарат за миене на съдове. Какво заплашва това? Нека да се оправим. Да предположим, че зареждаме чинии в съдомиялна машина и я стартираме без сол и прах. Може да се случи следното:

  • съдовете ще се мият добре и ще блестят с чистота;
  • съдовете ще се измият добре, но върху него ще останат петна и капки от изсушена вода;
  • съдовете ще се мият задоволително;
  • съдовете ще останат напълно мръсни.

Както можете да видите, миенето на чинии без средства е лотария, било измита, или не. Най-често резултатът от измиването далеч не е перфектен. Ще отделите време и ресурси, но очакваният резултат никога няма да бъде. Ако миете съдовете без сол постоянно, тогава това заплашва да унищожи йонообменника, което от своя страна ще доведе до счупване на съдомиялната машина и натрупване на варовикови отлагания в нея.

За да разберете по-добре ефекта от миенето на съдове без почистващи препарати, отворете кран с гореща вода и поставете мръсна чиния под потока. Задържайки чинията известно време, ще видите, че струя вода измива по-голямата част от мръсотията. Това се случва в съдомиялната машина.

Ако сложите сол в съдомиялната машина, но не слагате почистващ препарат, няма да има вреда за оборудването, обаче, също няма да миете силно замърсени съдове. Заключение: измийте съдовете в съдомиялната машина без прах и таблетки, но с добавка насоли за съдомиялни машини напълно възможно. Но тази процедура ще бъде изключително неефективна, въпреки че, разбира се, зависи от потребителя.

Как да заменим прах и таблетки?

Какво да направите, ако миещият препарат за миене на съдове изтича и цяла планина съдове трябва да се мие в съдомиялна машина, без почистващи препарати от всичко друго? Как мога да заменя препарата за миене на съдове, докато мога да стигна до магазина и да купя нормални хапчета или прах, тоест няколко пъти? Някои предлагат замяната на прах PMM с конвенционален прах за пране. Не препоръчваме това.чинии в PMM

  1. Прахът (за миене на ръце) пени силно. Пълзящите пухове от пяна могат сериозно да повредят електрониката на пишещата машина, което да доведе до сериозни повреди.
  2. Всеки прах за пране съдържа доста токсични компоненти, които могат да попаднат в храносмилателната система на човека от чинии. Не можете да очаквате нищо добро от тази химия.
  3. От праха за пране върху съдовете ще останат бели петна, които след това трябва да се мият на ръка.

Други „експериментатори“ предлагат да поставите малко количество горчица на прах вместо препарат за миене на съдове. Тази опция като цяло изчезва, тъй като горчицата на прах не само не мие чиниите, но също така има свойството да набъбва и запушва дюзите на пръскачките. В резултат на това обикновено няма да миете съдовете и ще чукате всички филтри с дюзите на съдомиялната машина с горчица. След това трябва да го изстържете от всички пукнатини.

Все още има предложение да добавите малко сода за хляб вместо препарат за миене на съдове. Подобно, той добре разтваря мръсотията и спомага за подобряване на резултата от измиване няколко пъти.Опитахме тази опция и не забелязахме особена разлика. Поне содата в съдомиялната машина няма да навреди, така че можете да опитате да я поставите в отделението за прах. Но най-добре е да закупите нормален продукт и да миете чиниите правилно, а не да се занимавате с откровени глупости.

Така че, да се мият съдовете в машината без специален инструмент, но с добавяне на сол е възможно. Това няма да навреди на техниката, но качеството на измиване на съдовете ще бъде много съмнително. Според нас е по-добре да миете съдовете, както е описано в инструкциите за съдомиялната машина, така че по-късно да не съжалявате за нищо. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини