Всичко за пералните машини

Може ли съдомиялна машина да се използва в съдомиялна машина

обикновен препарат за миене на съдовеВисоката цена на специален прах и таблетки за миене на съдове в съдомиялната машина насърчава потребителите да предприемат рискови експерименти. Това, което жителите не изсипват вместо прах в съдомиялната машина, и сода, и горчица, и лимон, и дори цял куп всякаква химия. Някои хора се интересуват дали е възможно да излеете обичайната течност за миене на съдове в съдомиялната машина, защото е много по-евтина. За нас тази операция първоначално изглежда съмнителна, но ако се интересувате, ще се опитаме да разберем подробно този проблем.

Трябва ли да излея гел за ръчно измиване?

Дори и най-скъпият гел за миене на съдове струва по-малко от доброто средство за миене на съдове в PMM и това не е случайно. Таблетка или прах за съдомиялна машина съдържа мощна концентрирана химия, която по отношение на ефективността не се сравнява с обикновен гел. Оказва се, че ако изсипем няколко грама гел Fairy в съдомиялната машина и пуснем програмата, ще завършим с немити чинии и тигани. Какво друго може да се случи?

  1. Един обикновен препарат за миене на съдове може да се пени много. По време на изпълнението на програмата пяната ще се изкачи във всички посоки и може да навреди на електронното пълнене на съдомиялната машина.
  2. В такива почистващи препарати като таблетки производителят добавя специална сол, която е необходима за възстановяване на йонообменника на съдомиялната машина. Без сол започва да се образува котлен камък в машината. Ако често миете съдовете с обикновен препарат за миене на съдове и не добавяте сол, тогава съдомиялната машина ще се разпадне с течение на времето.

Солта може и трябва да се добави в специалното отделение на съдомиялната машина и се уверете, че тя не свършва. Ако е необходимо, трябва да се добави сол.

  1. Някои модерни съдомиялни не стартират, освен ако в отделеното отделение не се добави прах или таблетка. Техните сензори не реагират на обикновен гел, така че системата просто не позволява измиването да започне.

Как да заменим таблетки и прах?

Отхвърлихме обикновения гел за миене на съдове като потенциален заместител на специален препарат, но желанието да се спести не изчезна. Какво е наистина възможно да се заменят специални таблетки и прах, така че съдовете да се мият добре и да няма проблеми. Всъщност намирането на добра подмяна не е толкова лесно. Разбира се, има много рецепти за домашни детергенти за миене на съдове, но тяхната ефективност е трудна за сравняване с купените в магазина колеги. Ето няколко примера.

  1. Лимон на прах. Вземат се 100 г лимонена киселина и се смесват с 400 грама сода. Към получената смес трябва да се добавят 50 г боракс. Полученият прах трябва да се съхранява на сухо и тъмно място и да се използва при необходимост. Този домашен прах се мие малко по-зле от магазина, но е евтин и не вреди на детайлите на съдомиялната машина.измиване на чинии в PMM
  2. Хапчета за бебешки прах за пране. Взимаме безопасен детски прах за пералня, приблизително 300 гр. Добавете 150 грама сода пепел и 30 мл глицерин към праха. След това добавете малко вода, омесете пулпата и след това я разстелете върху ледени кутии. След изсушаване на батерията ще получите домашно приготвени таблетки за миене на съдове.
  3. Солен прах. Взимаме 150 г трапезна сол и 150 г сода. Смесваме тези компоненти, добавяме 50 г боракс, разбъркваме всичко старателно и отстраняваме праха на сухо. Ако възнамерявате да съхранявате праха за дълго време, по-добре е да го изсипете в херметически затворен контейнер от суха пластмаса.
  4. Магнезия на прах. Необходимо е да вземете 400 г магнезия, да го смесите с 200 грама сода пепел и 100 грама бебешки прах за пране. Получената смес може да се използва и за миене на съдове.

Не гответе прахове и таблетки на основата на горчица.Въпреки че горчицата също измива мазнините, това също се отразява негативно на детайлите на съдомиялната машина. Факт е, че горчицата на прах в гореща вода набъбва и се утаява върху детайлите на машината, извеждайки я от ред. Оцетът също не се препоръчва да се изсипва в съдомиялната машина, тъй като миризмата му ще изветря дълго време и ще създаде много проблеми. Какво друго можесменете почистващ препарат за PMM прочетете в отделна публикация и постепенно пристъпваме към заключението.

Така че използването на конвенционален препарат за миене на съдове в съдомиялна машина като цяло е неефективно и дори опасно. Така че е по-добре да откажете подобни експерименти, в противен случай можете да "влезете" в скъп ремонт.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини