Всичко за пералните машини

Мога ли да сложа съдомиялна машина до печката

PMM до печкатаНе е тайна, че домакинските уреди могат да бъдат вредни един за друг, ако са инсталирани неправилно. Някои уреди обикновено се прилепват един към друг, други по принцип не могат да бъдат поставени един до друг и това трябва да се помни в момента, в който ще започнете да проектирате собствена кухня. Днес ще разберем дали е възможно да поставите съдомиялната машина до печката и в същото време леко да се докоснем до въпроса за близостта на PMM с други домакински уреди и уреди. Нека видим какви изводи могат да се направят в резултат.

Какво е изпълнено с такова разположение?

Често хората слагат електрическа печка с фурна близо до кутията на PMM. Това е основната грешка, която може да доведе до повреда на съдомиялната машина. Тялото на плочата, прегряващо, пренася топлината върху тялото на съдомиялната машина и не е проектирано за такива екстремни условия на работа. На първо място, електронният модул страда, което може да парализира работата на всички системи на машината.

Друга грешка е да инсталирате газова печка близо до съдомиялната машина. Причината е същата - прегряване. Само в този случай прегряването ще бъде още по-сериозно. Също така не е необходимо да поставяте газови или електрически котлони непосредствено над корпуса на PMM.

  1. В този случай топлината от плота ще се прехвърли към корпуса на PMM и ще навреди на машината.
  2. Течностите, „изтичащи“ към плота от съдовете, могат да попаднат на корпуса PMM, което от своя страна може да причини късо съединение в контролния панел.

"Избягалото" мляко или супа ще падне върху съдомиялната машина директно от печката и това ще принуди домакинята да почисти не само печката, но и кутията на PMM.

  1. Два мощни уреда, стоящи един върху друг, могат да създадат големи проблеми. Ако има изтичане на ток към печката или съдомиялната машина, тогава такъв проблем може да унищожи и двете устройства, тъй като телата им са в контакт.

По принцип, ако е възможно, най-добре е да държите електрическите и газовите печки далеч от съдомиялните машини. Ключовата фраза е „ако има възможност“ и ако няма такава възможност, тъй като кухнята е твърде малка, ще трябва да измислите нещо.

Ако няма избор

В малките кухни често е необходимо да поставите електрическа печка до съдомиялната машина, противно на всички правила, тъй като просто няма друга възможност. В такава ситуация експертите препоръчват да се остави празнина между корпуса на ПММ и плоча с широчина поне 1 см. Ако между оборудването се полага топлоизолационен материал, това ще бъде много добре. Чрез надеждна изолация на страничните стени на кухненското кухненско оборудване един от друг, ще направите работата на двата уреда безопасна.

Категорично е забранено поставянето на плота над съдомиялната машина. Това е просто опасно, дори ако устройствата са изолирани с изолационен материал.

Лоши съседи за миялна машина

PMM и печкаРешихме, че минималното разстояние между печката и съдомиялната трябва да бъде 1 см. Но това е при условие, че се използва топлоизолационен материал. Без изолация разстоянието между корпусите не трябва да бъде по-малко от 5 cm.

Не само печката може потенциално да навреди на съдомиялната машина. Ако сложите съдомиялна машина с пералня, тогава можете да се сбогувате с първите през следващите месеци. Факт е, че по време на цикъла на въртене пералнята вибрира интензивно и се люлее. Плътно притиснат към тялото на съдомиялната машина също ще започне да се люлее, което ще доведе до разрушаване на вътрешните части, разкъсване на дюзите и много други. Е, ако по време на работа на шайбата съдовете се зареждат в кошниците на съдомиялната машина, всичко ще се счупи.

Съседният хладилник също може да бъде вреден, особено при хладилник No Frost. Стените на такива хладилници могат доста да се затоплят и да предават топлина на кутията на PMM.Е, вече говорихме за последствията от това.

Някои не особено перспективни собственици слагат микровълнова фурна в случай на свободно стояща миялна машина, след което те идват при нашите специалисти и се оплакват: защо е това съдомиялната не се включва? Има късмет, че в такъв квартал тя работеше поне малко, защото микровълните могат да изгорят електронен модул само за няколко минути.

По-добре е да не поставяте микровълновата фурна на никое устройство и като цяло разстоянието между нея и всички домакински уреди трябва да бъде най-малко 15-20 см. Само тогава съвместната им работа може да се счита за безопасна.

Така че, поставяйки печката до съдомиялната машина, собственикът не трябва да разчита на „добросъседски отношения“ между тези две устройства. Печката може да навреди на съдомиялната машина и обратно, PMM може да навреди на печката. Затова спазвайте мерките за безопасност и не поставяйте плочата на печката с машината близо една до друга. Успех

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Надежда надявам се:

    Благодаря за разумното обяснение.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини