Всичко за пералните машини

Мога ли да сложа съдомиялна машина до фурната

съдомиялна машина до фурнатаКогато планират пространство в малка кухня, собствениците се опитват да направят полезен всеки сантиметър от стаята. Понякога е невероятно трудно, но много успяват. В преследване на необходимостта от настаняване на по-полезно оборудване в малка кухня, хората забравят, че някои домакински уреди не могат безопасно да са рамо до рамо един с друг. Ето защо възникна въпросът, на който искаме да отговорим днес, а именно: възможно ли е да поставите съдомиялната машина до фурната и как това може да засегне тези две устройства? Ще разберем.

Какво казва производителят?

И какво ни казва производителят на съдомиялни машини? Възможно ли е да поставите такава техника близо до фурната? По отношение на инсталирането на оборудване за миене на съдове има редица правила, нарушаването на които може да обезсили гаранцията.

  1. Не поставяйте съдомиялната машина под мивката или близо до мивката.
  2. Не поставяйте съдомиялната машина под плота.

Това се отнася за всеки плот, дори този по-долу има топлоизолационен субстрат.

  1. Не инсталирайте съдомиялната машина в крайното чекмедже на мебелния комплект.
  2. Не поставяйте съдомиялната машина в непосредствена близост до фурната.

Последното правило отговаря много ясно на въпроса ни. Това означава, че фурната над съдомиялната машина, отдолу, в краищата й, не трябва да се поставя. Необходимата технологична пропаст, която ще раздели тези домакински уреди, трябва да бъде най-малко 40 cm. Не всички производители посочват, че разстоянието между съдомиялната машина и фурната трябва да бъде точно 40 см, но например педантичните германци предписват точно такова разстояние. Така че, ако сте имали неблагоразумието да поставитемиялна машина до печката, след това се сбогувайте с гаранцията. Господарите на сервизния център, в такъв случай няма да ви бъде позволена такава свобода.

Условия за съседство с домакински уредимиялна машина и фурна

Правилата са правила и не можете да спорите срещу тях. Но трябва да вземете предвид факта, че тези правила могат да се спазват само в стая с нормални размери. Ако кухнята ви напомня на размера на „наметалото на татко Карло“, тогава можете да забравите за спазването на подобни правила, тъй като няма къде да вземете тези 40 см. Какво да правя Има две възможности да действате според правилата и да откажете да инсталирате съдомиялна машина или да нарушите тези правила и да инсталирате фурна и машина заедно.

Ако поемате риск, какво може потенциално да се превърне в загуба на гаранция? Предварително загрятата фурна дълго време ще действа върху тялото на съдомиялната машина, причинявайки прегряване на електронния пълнеж и изсушаване на уплътняващата дъвка, която ще се напука и ще стане неизползваема с течение на времето. Според статистиката в тази ситуация рискът от повреда на съдомиялната машина се увеличава с 1,5 пъти. Но си струва да вземете някои предпазни мерки и такива рискове могат да бъдат сведени до минимум.

  1. Ако е възможно да оставите празнина между фурната и миялната машина поне половин сантиметър, това трябва да се направи. Вкарайте малко парче полиетиленова пяна с фолио в пролуката и надеждно изолирате двата домакински уреда един от друг.
  2. Ако трябваше да поставите печката и съдомиялната машина близо една до друга в един и същи калъф за молив, не включвайте едновременно две устройства. Предварително загрятата фурна може да причини късо съединение в електронните вериги на съдомиялната машина, ако работи.
  3. Ако все още имате възможност да изберете съдомиялна машина или фурна, вземете модел с добра изолация. Основната задача е да се намали нагряването на стените на двете устройства, стоящи близо един до друг.

Би било по-добре да планирате приблизителното поставяне на домакински уреди в кухнята, дори преди да купите такива уреди.

Как да не сложа още тази техника?

Броят на опциите за поставяне на съдомиялна машина ще зависи пряко от големината на кухнята и количеството оборудване, което ще трябва да се избута там. Често хората често поставят съдомиялна машина до миещата машина, оправдавайки това с лекотата на свързване на два подобни уреда. Подобно на пералня, както и на съдомиялна машина, трябва да се свържете към водоснабдяването и канализацията. Това всъщност е много голяма грешка.правилно поставяне на PMM

Тези две устройства, стоящи един до друг, имат много пагубен ефект. По време на цикъла на въртене машината вибрира силно, люлеейки се от една страна в друга, удряйки обекти, разположени отдясно и отляво. Не е трудно да се предположи, че вибрацията се предава на съдомиялната машина, която стои до нея, постепенно я унищожава отвътре. Ако включите съдомиялната машина и пералнята едновременно, вибрациите от пералнята ще навредят на съдовете в кошниците в пералната камера. Ако ястията са крехки, тогава ще се свърши.

Сравнително безопасно е да поставите хладилника до съдомиялната машина, дори ако хладилникът се саморазмразява. Стените му не се нагряват толкова много, така че не могат да навредят на съдомиялната. Друго нещо е микровълнова печка. Съседството с него трябва да се избягва от всякакви предмети от домакински уреди, съдържащи електричество или особено електроника. В идеалния случай микровълновата печка обикновено трябва да се държи поне на половин метър от всеки домакински уред, но това не винаги е възможно.

За да обобщим, отбелязваме, че е нежелателно да поставяте съдомиялната машина под фурната, над или до нея. Правете това само на свой риск, ако няма други възможности, но не забравяйте да вземете предвид препоръките, които описахме в тази публикация. Не забравяйте също, че преди да купите и изградите в съдомиялна машина или фурна, разберете как те грубо ще стоят във вашата кухня и каква топло и звукоизолация имат. Ако това не бъде направено, проблемите ще се увеличат. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини