Всичко за пералните машини

Мога ли да сложа микровълнова печка на съдомиялна машина?

микровълновСъвременните домакини са толкова свикнали с микровълновите фурни, че изобщо не мислят колко опасен е уредът да е инсталиран в кухнята им. Разбира се, опасността, която той представлява, не е толкова във връзка с човек, колкото в електрическо, електронно и газово оборудване, което е в къщата. Мога ли да сложа микровълнова печка на съдомиялна машина или друго оборудване? Нека да го разберем.

Опасен съсед

Много хора смятат, че излагането на микровълни е ограничено до червата на микровълновата фурна, но всъщност вредното лъчение излиза далеч отвъд тялото на микровълновата печка. Колкото по-скъпа и по-добра е микровълновата фурна, толкова по-добре е вътрешното екраниране, но дори и от скъпото оборудване радиацията е много прилична. Достатъчно е да:

  • деактивирайте модулите за контрол на микросхемите на домакински уреди;
  • провокирайте късо съединение;
  • деактивирайте електронното пълнене на газово оборудване.

Газомерите са особено засегнати от вредното въздействие на микровълните.

В тази връзка разстоянието между микровълновата фурна и всяко електронно-електрическо оборудване трябва да бъде най-малко 20 см. Само в този случай влиянието на вредното лъчение ще бъде минимално.

Сега нека разберем съседството на микровълнова и съдомиялна машина. Почти всички съвременни съдомиялни машини имат електронни модули за управление. Ако поставите микровълновата фурна върху съдомиялната машина и след това включите две устройства едновременно, има вероятност контролния модул на съдомиялната да се провали. Е, ако материята е ограничена до локална повреда, която се елиминира чрез рестартиране на машината и ако става дума за повреда на частта?

Така че знаете, това е много скъп ремонт, работата на капитана заедно с частта ще струва най-малко 9-12 хиляди рубли. Има ли смисъл да поемате рискове, особено ако все пак преброите колко струва ремонтът иколко са миялните машини (ремонтите може да не са практични). Оказва се, че не можете да поставите микровълновата фурна върху съдомиялната машина, както и да я поставите до всяко друго оборудване. Но тогава възниква въпросът: къде изобщо да го поставим?

Как да поставите микровълнова фурна?опция за поставяне в микровълнова

Всъщност, ако кухнята е много малка и необходимото оборудване почти не се счупи, тогава колкото и да е измислено, микровълновата все още трябва да бъде поставена или до хладилника, или до печката, или до съдомиялната. И тогава в какво се държеше руският човек? Всъщност има опция да поставите микровълновата фурна далеч от друго оборудване. Подходящ е за всяка кухня, дори и за най-малката.

Заинтригувате ли се? Междувременно тук няма специална тайна, направете следното:

  • закупете специална скоба за микровълнова фурна;
  • на удобно място на стената направете маркировка;
  • пробийте дупки за крепежни елементи с перфоратор;
  • монтирайте скобата на стената и инсталирайте микровълновата печка върху нея.

На външен вид изглежда, че микровълновата печка е окачена от стената, до кухненските мебели, но всъщност тя ще бъде здраво фиксирана. Предимството на този метод за поставяне на микровълнова фурна е не само, че устройството ще бъде поставено далеч от друго оборудване. Основното предимство в спестяването на пространство и в естетиката, тъй като се намира на скобите, печката не притеснява никого и изглежда страхотно.

Когато монтирате микровълновата печка върху скоби или специални рафтове, е възможно да я инсталирате на височината, на която използването на фурната ще бъде най-удобно. Скобата надеждно закрепва микровълновата фурна, предотвратявайки нейното плъзгане към пода по време на работа, но понякога „бяга“ от хладилниците и микровълновите шкафове, причинявайки много проблеми на домакините.

Заключението на нашата история днес подсказва себе си. Не поставяйте микровълновата на съдомиялна, хладилник или други големи домакински уреди.Няма да доведе до нищо добро. Най-добре е да фиксирате микровълновата печка на стената с помощта на специална скоба, така че няма да се намесва и няма да създаде проблеми. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини