Всичко за пералните машини

Мога ли да сложа съдомиялна машина до хладилника?

хладилникПравилата за поставяне на съдомиялна машина са лесни за спазване на собствениците на големи кухни. Но какво ще стане, ако кухнята е доста малка и в нея едва ли има достатъчно място, за да се настанят всичко необходимо. Но все пак трябва да помислите какво можете да поставите близо и какво не трябва да се прави, за да не съсипете случайно скъпа миялна машина, печка или хладилник. Харесва ви или не, трябва да поставите някои устройства наблизо, но кои от тях? Днес ще обърнем специално внимание на въпроса: възможно ли е да поставите съдомиялната машина до хладилника, но в същото време ще си припомним и други домакински уреди.

Каква е опасността?

Производителят твърди, че инсталирането на съдомиялна машина в близост до хладилника може да навреди на двата уреда, но колко реална е тази опасност? Стените на модерните хладилници No Frost се нагряват доста, но все още не са достатъчно силни, за да повредят съдомиялната машина. Машина, в случай на изтичане на вода, теоретично може да навреди на хладилника, но вероятността за това е много малка. Вибрацията от съдомиялната машина също е малка и тя също не е в състояние да навреди на хладилника, Кое от тях може да се заключи?

  1. Ако вратите на съдомиялната машина и хладилника не се намесват една в друга, тогава устройствата могат да бъдат поставени една до друга.
  2. Оставете празнина между тялото на машината и стената на хладилника. Един сантиметър ще бъде достатъчен.
  3. Не включвайте тези уреди в един контакт. Хладилникът и миялната машина са големи консуматори; електрическата мрежа може да не издържи натоварването. Освен това е по-добре да защитите захранващата връзка. стабилизатор на съдомиялна машинатака че пренапреженията на електрозахранването да не навредят на устройствата.

Стабилизаторът е доста скъп, но не по-скъп от цялото оборудване в кухнята.

Ако много се страхувате за вашия хладилник и съдомиялна машина, поставете дебел слой топлоизолация между телата им. Това ще бъде достатъчно, за да осигури работата на тези два най-важни кухненски елемента.

Нежелани съседи за коли

съдомиялна машина до хладилникаКакто вече разбрахте, хладилникът не е включен в списъка с нежелани съседи за съдомиялната машина. Защо миялната машина трябва да стои далеч? На първо място, от микровълновата. Микровълновата печка по принцип е много лошо съвместима с всеки електрически уред, тъй като излъчването от него е вредно за електрониката. Само прости електрически уреди като чайник, тостер, кафемашина, хранителен комбайн и т.н., повече или по-малко нормално понасят квартала с микровълнова печка.

Съдомиялната машина, хладилникът, пералнята, мултиварката и др. Съдържат електронно пълнене, което означава, че микровълновата фурна трябва да се държи на определено разстояние от тях най-малко 20-30 см. Пералната машина също се счита за "агресивна" техника и не Не поставяйте близо до съдомиялната машина. Факт е, че по време на процеса на въртене тялото на машината вибрира много. Ако го поставите плътно върху кутията на PMM, вибрацията ще се предава на съдомиялната машина, което може да доведе до счупване.

За да може пералнята да работи нормално в кухнята, трябва да има 2-3 см пролука между тялото й и корпусите на други уреди (или мебелни стени). При условие, че пералнята е настроена на ниво, това разстояние ще бъде достатъчно, така че тялото, дори когато се върти със 1200 оборота в минута, да не докосва околните предмети.

Друга нежелана съседка за съдомиялна машина е печката с фурна. Опасно е да поставите съдомиялната машина и печката близо, защото тялото на фурната се прегрява и предава топлина на съдомиялната машина, която не е предназначена за това. В резултат на това съдомиялната машина може да се провали.Ако е възможно по-добре да разделите печката и съдомиялната машина с шкаф, но ако това не е възможно, тогава трябва да поставите надежден топлоизолационен материал между машината и печката.

Така че, местоположението на съдомиялната машина в кухнята трябва да бъде проверено. Необходимо е да помислите не само къде ще стои съдомиялната машина, но и кой ще има най-близките си съседи. Тя ще оцелее в квартала с хладилника, но близкият контакт с микровълновата може да бъде фатален. Успех!

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Елена Елена:

    Страхотна статия, много полезна! Благодаря ви!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини