Всичко за пералните машини

Възможно ли е да отворите съдомиялната машина по време на работа

отворете PMM докато миетеМодерна миялна машина, за разлика от своите предшественици, позволява много на потребителя. Например, според производителите, много съдомиялни машини могат да бъдат презаредени дори след началото на миенето, като отворите вратата. Но все пак е страшно да го направите, изведнъж водата ще се излее точно на пода. Решихме да разберем дали е възможно да отваряте съдомиялната машина, докато миете чинии или е просто „рекламна патица“? Нека да се оправим.

Трябва ли да отворя вратата?

В нормална ситуация, след като събра всички мръсни съдове и ги постави в кошниците, потребителят затваря вратата и активира програмата за пране. След това започва дълъг процес, в резултат на който вместо планина от мръсни съдове, планина е чиста. Но не винаги нещата вървят гладко. Да предположим, че забравихме няколко мръсни чаши, които се „криеха“ някъде зад чайник или кафемашина. Разбира се, не можете да ги притеснявате и миете на ръка, но ако не търсите лесни начини, отворете вратата на съдомиялната машина.

  1. Ако просто издърпате дръжката на вратата, тя може изобщо да не се отвори, тъй като някои модели са оборудвани със заключващо устройство. За да го отключите, първо трябва да спрете процеса на измиване и след това да отворите вратата.
  2. Вратата може да се отвори, но благодарение на специален сензор, програмата веднага ще се нулира и измиването ще спре.
  3. Моделът може да бъде оборудван със специален бутон за аварийно спиране на съдомиялната машина.

Чрез натискане на този бутон потребителят може безопасно да отвори вратата и да постави допълнителни мръсни предмети за 3 секунди, но такъв „фокус“ ​​ще се осъществи през първите 35-40 минути след началото на измиването.

  1. Машината може да ви позволи да отворите вратата, докато специален сензор, който рестартира програмата, не работи и тогава може да възникне наводнение. В този случай можем да говорим за неизправност, въпреки че това се случва рядко.

Последната ситуация може да създаде проблеми за потребителя. Работните пръскачки частично ще разхвърлят вода извън камерата за миене през отворената врата и ще запълнят пода пред съдомиялната машина. Това не трябва да се допуска. Нека се опитаме да разберем какво има.

Ако бравата не работиPMM по време на работа

Какво се случва, ако работеща миялна машина ви позволява да отворите вратата по време на работа, а специален сензор не работи и не спира процеса? Горещият спрей ще лети точно на потребителя и на пода пред съдомиялната машина. Това не трябва да се допуска. В такъв момент ще съжалявате за липсата на устройство за заключване на врата в тази съдомиялна машина.

На такива безспорно по-малко сигурни съдомиялни машини заключването на вратата замества сензора за аварийно изключване. Но дори и ако машината има заключващо устройство, това не гарантира пълна безопасност, особено в случай на повреда и тогава тя ще бъде необходима ремонт на заключване на съдомиялна машина, Така че колкото и да се усуквате поне в първия случай, поне във втория трябва да извършите диагностика. По-добре е майсторът да свърши цялата работа, така че следващия път, когато по навик отворите вратата, машината няма да ви даде „горещ душ“.

Обикновено сензорът за аварийно изключване се повреди по време на пренапрежение или сериозна вътрешна неизправност, Окабеляването или контактите, които захранват сензора, могат да бъдат повредени. Освен това в половината от случаите се задейства система за самодиагностика. Той блокира работата на всички системи във времето.

По един или друг начин човек не трябва да се страхува да опита да отвори вратата на съдомиялната машина. В 99% от случаите нищо критично няма да се случи. Вие като потребител трябва напълно да разберете как работи вашият „домашен асистент“ и когато разберете това, можете да го използвате много по-уверено и ефективно. Успех!

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Маша Маша:

    Намерен „проблем“ за горещ „душ“ от съдомиялната машина при отваряне на вратата по време на работа на машината! Няма нужда да се „притеснявате“ за клиентите повече, отколкото се грижат за себе си 🙂 Имам PMM Electrolux - отваряйте вратата по всяко време, ако изведнъж намерите допълнително. мръсни съдове. Макар че чрез бутона "Старт" (става дума за "Пауза"), дори и без него (е, леко ще пръска) - това е невероятно удобно! Шестата година работи, (xx-pah!) Не "мирише", няма други проблеми. При сестрата - BOSCH - вратата е блокирана по време на измиване. И вече два пъти посещаван ремонт ...

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини