Всичко за пералните машини

Мога ли да поставя миялна машина на пералнята

Съдомиялни на stiralkaНе от най-доброто от живота хората започват да трупат екипировка един върху друг. Много ограниченото пространство ви кара да завиете главата си и да измислите най-невероятните опции. Някои хора мислят да поставят съдомиялната машина на пералнята и подобни експерименти не винаги са успешни. Днес ще ви кажем как правилно да поставите съдомиялната машина над пералнята, без да навредите на оборудването и интериора.

Опции за инсталиране

Ако ви хрумна да поставите съдомиялната машина на шайбата, изхвърлете тази идея веднага. Можете да поставите съдомиялната машина над шайбата, но не можете да допуснете тялото на една машина да докосне тялото на друга. Засега нашето обяснение ви се струва „боклук“, но не се притеснявайте, тогава ще отворим тази мисъл и всичко ще стане ясно.

Поставянето на съдомиялна машина над пералнята е полезно поради икономията на място. Тази мярка спестява от 50 до 70 см използваемо пространство. В малка кухня тези сантиметри са истинско съкровище. Как да инсталирате оборудване?

  1. За съдомиялна и пералня трябва да подготвите предварително укрепен, стабилен шкаф-молив с две ниши с подходящи размери.

Горната ниша на калъфа за молив може да бъде малко по-малка от долната, но не и обратното.

  1. Шкафът трябва да бъде монтиран върху идеално равна и укрепена повърхност.
  2. Джъмперът, свързващ горната и долната ниша на калъфа за молив, е допълнително укрепен от стоманен ъгъл, а в задната стена на шкафа трябва да направите големи отвори за свързване на комуникации.
  3. Първо, пералнята е инсталирана и свързана, след това съдомиялната машина е инсталирана и свързана.

Разбира се, тази опция за инсталиране е достъпна само за машина за предно зареждане, Ако шайбата има вертикален товар, нищо не може да бъде поставено отгоре, в противен случай просто няма да отвори люка за полагане на прането. Не поставяйте нищо върху пералнята, която вибрира много силно по време на цикъла на въртене. Някои модели са толкова „скачащи“, че няма какво да се мисли, за да се сложи нещо върху тях.

В мрежата можете да намерите много изображения на инсталацията на сушилня над пералня. Почти във всички случаи сушенето се чувства чудесно над пералната машина и тук можете да направите пряка аналогия, ако не за едно „но“. Сушилните не могат да изтекат, тъй като те натрупват незначително количество вода, но съдомиялните могат. Ако сте готови да се примирите с това, тогава тази опция е само за вас.

Какво е изпълнено с неправилна инсталация?PMM на пералнята

Практиката показва, че съдомиялна машина над пералня може да бъде инсталирана, но просто трябва да направите всичко правилно. Дори и най-малката грешка при такава инсталация може да доведе до високи разходи. Какво може да се случи, ако инсталацията не успее?

  1. По време на цикъла на въртене пералнята просто разклаща съдомиялната машина до пода. Много автомобили, когато се въртят с висока скорост, започват да се люлеет много и това е достатъчно, за да се събори миялната машина на пода, като едновременно с това откъсва входния маркуч и пълни целия под в кухнята с вода.
  2. Когато случаите на оборудването се докоснат, вибрацията от пералнята ще бъде предадена на съдомиялната машина, а леката миялна машина не е проектирана за такава вибрация. До какво ще доведе? Почти сигурно, това ще доведе до повреда на съдомиялната машина (унищожаване на тела, свързващи пръти, заключващ механизъм и др.).
  3. Ако съдомиялната няма система за защита от течове, по-добре е да не я поставяте върху шайбата. Течът почти сигурно ще „убие“ електрониката на пералнята и това ще „влезе“ при вас в ремонта на електронния модул.

Дори ако всичко е направено правилно, тази опция за инсталиране не може да се нарече идеална. Първо, миялната машина ще бъде разположена доста високо от пода.За да заредите съдове и прибори за хранене в кошници, трябва да протегнете нагоре, рискувайки да пуснете предмети на пода. Освен това ще бъде трудно да поставите правилно съдовете в кошници, без да замествате столче, което е неудобно. Второ, съдомиялната машина може да работи само когато шайбата е изключена. Включването на две устройства едновременно е опасно поради вибрации.

Като цяло, ако искате да поставите пералня и съдомиялна машина по този начин, помислете не само дали това може да се направи, но и дали имате нужда от това. Бихме препоръчали да поставите оборудване по този начин, само ако няма други опции, тъй като съществува реална опасност за машините и цялата кухня.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини