Всичко за пералните машини

Мога ли да използвам силиконови средства за печене в съдомиялната машина?

силиконов съд за печенеСтотици хиляди домакини използват чинии за печене на силикон, защото е удобно. Първо, продуктите се отклоняват от тях много добре, и второ, те се пекат по-равномерно и не изгарят. Въпреки това, когато планината от тези мръсни плесени лежи в мивката и чака измиване, не искам наистина да ги мия на ръка. Има голямо желание да започнете да миете чинии за печене на силикон в съдомиялната машина, но е нещо страшно, изведнъж силиконовата повърхност се влошава и печенето започва да я изпитва. Първо трябва да разберете всичко и едва след това да вземете решение за машинно пране.

Машинно пране

Няма специални ограничения за измиване на чинии от силиконови печки в съдомиялната машина. Освен това производителите на силиконови прибори много често препоръчват да измиват продуктите си в съдомиялната машина. Защо така

На първо място, защото в миялната машина формите се измиват под въздействието на налягането на гореща вода и почистващи препарати. Механичният ефект върху тях ще бъде сведен до минимум и това е много добре, защото силиконовата повърхност не се страхува от измиване на химикали и вряла вода, а се страхува от четки и гъби с абразивни подложки. Някои производители на силиконови форми дори дават препоръки относно избора на програми за миене и подреждането на форми в кошници.

 1. Поставете резачките за бисквитки в горната кошница за чинии или тава.
 2. Заредете други прибори.
 3. Поставете порция прах или таблетка в специално отделение.

Не забравяйте да проверите за сол и препарат за изплакване.

 1. Затворете вратата на пералната камера и стартирайте програмата за предварително накисване. Именно по тази програма формите, покрити с масло или олио за готвене, се измиват по най-добрия начин.
 2. След предварително накисване машината ще стартира обичайната програма за измиване и формите отново ще бъдат като нови.

За да не разрушавате формите отсега нататък, експертите препоръчват винаги да ги смазвате преди да използвате масло или олио за готвене. Маслото не позволява силиконовата повърхност да се разгради, но ако пренебрегнете съветите, силиконовите форми ще развалят печенето. Все още може да се интересувате Възможно ли е да се измие Cupronickel в съдомиялната машина.

Ръчно измиване

Когато ръчно мият силикон, мнозина пренебрегват елементарните правила. Продуктите, разбира се, се влошават и тогава домакините се скараха на производителите за некачествени плесени, чинии и т.н. Като цяло, преди да използвате нещо ново, винаги прочетете инструкциите предварително, не бъдете мързеливи, това е много важно. И така, как правилно да почиствате чиниите за печене от силикон, ако в къщата няма съдомиялна машина.чиния за печене

 1. Разтворете малко количество гел детергент в леген с топла вода.
 2. Разбъркайте почистващия препарат във вода, така че да се образува пяна.
 3. Поставете силиконовите форми в разтвора и задръжте там около 10 минути.
 4. Вземете мека кърпа или гъба и измийте всяка тенекия веднага в леген.
 5. Изплакнете консервите с чиста топла вода, избършете с мека кърпа и почистете до следваща употреба.

Силно се препоръчва да не използвате четки, четки, парцали, изработени от груб плат, както и гъби с абразивни подложки - нищо, което може да надраска мек и деликатен силиконов слой. Покрити с микро драскотини, силиконовите формички ще започнат да се придържат силно към печенето и то просто престава да работи. Същите изисквания важат за всички прибори, направени от този материал. Колкото по-внимателно се отнасяте към нея, толкова по-дълго ще ви радва.

В заключение отбелязваме, че не трябва да се страхувате да миете силиконовите форми в съдомиялната машина, нищо лошо няма да им се случи. Дори ако включите най-дългата програма за измиване в много гореща вода, формулярите няма да загубят забележителните си свойства.Така че не се колебайте да изтеглите формулярите в машината и да ги измиете на всяка програма, но е по-добре да включите предварително накисване. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини