Всичко за пералните машини

Възможно ли е да се измие Cupronickel в съдомиялна машина

съдове от чароникълСобствениците на съдове и прибори за медальон могат да имат късмет, защото сред такива продукти има истински рядкости. Ядеш нещо с лъжица от Cupronickel и не знаеш, че това може да струва цяло състояние. Още по-обидно е, ако такава лъжица или купа е безнадеждно развалена поради неправилна грижа. Ще се опитаме да предотвратим това и да започнем да обсъждаме въпроса, възможно ли е да се мие медальон в съдомиялна машина? Може ли съдомиялна машина да развали изобщо продукт от Cupronickel или това е просто празни спекулации, нека разберем.

Какво ще стане?

Cupronickel сплав е един от най-устойчивите. Този факт е известен на мнозина и същият породи погрешното твърдение, че съдовете и приборите от медальон не се страхуват от сурови условия на миене. Междувременно миенето на съдове от тази медно-никелова сплав в съдомиялната машина е строго забранено и това не е случайно. Разбира се, под въздействието на химията и горещата вода мехлемът няма да се срине, но с продукти ще се случи, че собственикът категорично не го харесва.

  1. Съдовете и приборите от Cupronickel ще потъмнят значително.
  2. Всяко покритие върху предмети, изработени от такава сплав, ще пострада много бързо.
  3. Рисуването върху предмети от Cupronickel в най-добрия случай ще избледнее, а в най-лошия частично изтрито.

Ясно е, че никой не иска да използва почернели, така чеперокилови изделия.

Смята се също, че покритието върху никеловите сребърни продукти реагира с таблетки и прах, които обикновено се използват в съдомиялна машина. В резултат на това върху повърхността на продукта се образува оксиден филм, който прави съдовете не само грозни, но дори опасни за здравето. Ако цените съдове и прибори от Cupronickel, погрижете се за тях правилно и не се блъскайте безмислено в съдомиялната машина.

Някои от нашите читатели остават с впечатлението, че много неща не могат да се мият в съдомиялна машина. Това не е вярно. Има само много ограничен набор от продукти, несъвместими с миялната машина, останалото миялна машина без никаква вреда.

Кое е най-доброто измиване и почистване?

Лъжичките Cupronickel и други предмети обикновено не трябва да се мият и почистват с агресивни химикали. Има строга забрана за контакт с химията, съдържаща алкални, киселинни и абразивни частици. Но не винаги е възможно да се мият чинии и прибори ръчно, като в арсенала има само парцал и голямо количество гореща вода.

Специалистите препоръчват накисването на много мръсни продукти в разтвор от гореща вода и сода за хляб. Не е необходимо да съхранявате ястия от Cupronickel в този разтвор дълго време. Достатъчно 10 минути, след което съдовете трябва да се измият под течаща вода, като го разтривате с гъба. За да може рисунката и гонитбата да останат в перфектен ред, е необходимо да търкате предмети от Cupronickel със специални пасти за бижута на всеки 1-2 седмици и да ги избърсвате със специални салфетки.

Особено внимателно трябва да се отнасяте към предмети, изработени от никелово сребро с естествена позлата.

измиване на съдове с медальонАко приборите за хранене от Cupronickel са почернели поради неправилна грижа или миене в съдомиялната машина, не бързайте да ги хвърляте в кошчето. Ще подготвим голяма метална купа и ще поставим засегнатите прибори за хранене в нея. След това направете следното:

  • вземете черупка от 5-7 яйца (за черупка от 1 яйце има 2-3 прибори за хранене);
  • отворете черупката възможно най-внимателно и поставете в купа с прибори за хранене;
  • изсипете бульона от картофи в купа, така че бульонът да скрие всички прибори (отвара с излишък може да се получи при готвене натрошени картофи);
  • сложете купата на огъня и варете не повече от 5 минути.

В резултат на това чернотата от приборите е премахната частично или може би напълно.Повторете тази процедура няколко пъти, след което избършете приборите със салфетка с бижута паста и предметите в очите ви ще се трансформират.

Така че, надяваме се, успяхме да убедим собствениците на съдове и прибори от медальон да не вкарват тези елементи в съдомиялната машина. В края на краищата съществува пряка заплаха да загубите красиви продукти. Ако следвате простите правила за грижа за предмети от никел сребро, в продължение на много години те ще останат една от основните декорации на вашата трапеза. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини