Всичко за пералните машини

Могат ли порцелановите съдове да се мият в съдомиялна машина

КитайКой би имал идеята да миете порцелан в съдомиялната машина? Разбира се, малко хора биха предположили да впият скъпия семеен порцелан в недрата на „домашния помощник“, но хората се опитват да мият модерни порцеланови изделия и правят това много често. Последиците от машинно пране, в някои случаи са плачевни, но често потребителите отговарят, че мият порцеланови продукти без проблеми. Възможно ли е или невъзможно прането на порцелан по автоматичен начин? Каква е тайната тук? Определено ще разберем за това.

Зависи от какви прибори.

Античните порцеланови чинии в съдомиялната машина не могат да се мият, това е уникално. Малко вероятно е някой да провери стабилността на шаблона, порьозността на материала и други показатели, особено в миналото, никой дори не се замисля за съдомиялни машини. Съвременният порцелан е по-лесен за проверка и те не са толкова ценни. Производителите на ястия на своите сайтове публикуват препоръки относно грижата за техните продукти. Можете да разберете коя компания е направила домашния ви порцелан, отидете на уебсайта му и проучете препоръките. Ето няколко примера.

  1. Известният костен порцелан със златна рамка от Япония от Нико може да се пере в съдомиялна машина, а производителят говори директно за това. Ненадминатите оригинални шарки са покрити със специална остъклена кора, която може да издържи гореща вода и агресивна химия на почистващи препарати.
  2. Порцелан от Китай Royal Bone и Fine China. Тези продукти съдържат компоненти, които правят обекти устойчиви на агресивна среда. Това ястие е подходящо за микровълнова фурна, а дори и за съдомиялната машина е подходящо още повече.
  3. Съвременният чешки порцелан е подходящ главно и за съдомиялна машина, но бъдете внимателни и не го мийте при температури над 500S.
  4. Елитните ястия от Наруми се правят в ограничени количества и само на ръка. Всички продукти се втвърдяват по специален начин, така че можете да ги изперете поне на ръка, поне с машина.

Ако имате артикули без идентификационни марки и не е ясно кой е техният производител, обърнете внимание на трайността на тяхното покритие. Ако картината е слабо защитена или почти не е защитена изобщо, по-добре е да обработвате внимателно такива съдове и да ги миете с ръце.

Ако покритието изглежда стабилно, можете да опитате да измиете предмета в съдомиялната машина, но това все още е на ваша собствена опасност и риск.

Как да се измие правилно?оформление на чиния

Можете да навредите на порцелановите съдове, дори ако ги миете с ръце, да не говорим за миенето в съдомиялна машина. Много е важно да следвате инструкциите на производителя за грижа за ястия, но ако няма такива инструкции, трябва да следвате общите изисквания, с които сега ще ви запознаем.

  1. Не подреждайте порцелановите артикули твърде близо в кошничките от PMM.
  2. Не използвайте интензивния режим на пране.
  3. Не мийте продукти на 600С и по-горе.
  4. Не поставяйте метални съдове близо до порцелан.

Описваме процеса на измиване на порцелана в PMM. Първо, почистете порцелана от остатъците от храна. Особено се опитайте да почистите добре големи остатъци, така че да не запушват филтъра за прах в съдомиялната машина. След това поставете предмети в кошницата за съдове, оставяйки място между тях. Поставете почистващия препарат в специално отделение и проверете дали има достатъчно сол в специален резервоар. Затворете вратата на съдомиялната машина и включете нормалната програма за миене. В края на програмата премахваме чистите съдове и се уверяваме, че нищо не се е случило с нея.

В заключение отбелязваме, че не всеки порцелан е подходящ за съдомиялна машина, но не може да се каже, че целият порцелан не трябва да се пере в PMM. Просто трябва да подходите внимателно към въпроса. Ако искате да знаете какви съдове не могат да се мият в съдомиялната машина, прочетете статията със същото име, публикувана на нашия уебсайт. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини