Всичко за пералните машини

Мога ли да мия бебешки бутилки в съдомиялната машина?

бебешки бутилкиТрадиционно бебешките бутилки на майката се мият на ръка, тъй като тази съдомиялна посуда, която е жизненоважна за бебето, не може да се вярва на технологиите. Тези установени мнения постепенно избледняват в миналото, тъй като темпът на използване на съдомиялни машини се увеличава. Имаше много майки, които без колебание се задължават да мият бебешките бутилки в съдомиялната машина заедно с останалите съдове, вярвайки, че това е напълно безопасно за здравето на бебето. Дали това е така или не, нека разберем.

Какво може да се случи?

Преди да поставите това или онова ястие и особено бебешките бутилки, трябва да разберете дали те могат да се мият в съдомиялна машина. За съжаление все още има майки, които купуват чинии за бебета от произволни търговци на пазара или в неспециализирани магазини.

Няма да е излишно да си припомним, че такива непроверени продукти могат да бъдат опасни за здравето на бебето, особено след като го измиете в съдомиялната машина.

Под влияние на високите температури лошокачествената пластмаса започва да се разрушава, освобождавайки чудовищно вредна химия, която, настанила се по вътрешните стени на бутилката, ще влезе в тялото на детето с течността. До какви последици може да доведе това не е трудно да се гадае. Абсолютно безопасни ще бъдат продуктите, изработени от специално стъкло или бутилки Avent, които определено могат да се мият в съдомиялна машина.

Не пъхайте зърната в машината заедно с бутилките, по-добре е да ги миете отделно на ръка, като обърнете специално внимание на труднодостъпни места. Ако оставите зърното на бутилката, тогава няма да се измие вътре. В остатъците от мляко или сок бактериите бързо ще започнат да се размножават, което е напълно вредно за здравето на бебето.

Как и с какво да се мия?измиване на бебешки шишета

Противно на общоприетото схващане, бебешките бутилки са добре измити в почти всяка програма. Не използвайте твърде гореща вода0С и по-горе. Обикновено водата се нагрява толкова много по време на инсталирането на програмата за интензивно измиване, че да може да бъде елиминирана. Други програми са доста подходящи. Също така трябва да решите с какво ще миете бутилките, защото не можете да ги поставяте в обикновени съдове.

  1. С други детски ястия.
  2. С детски играчки.
  3. С кореноплодни култури.

Това може да изглежда странно за мнозина, но в съдомиялна машина освен детски чинии могат да се мият пластмасови и гумени играчки и дори кореноплодни зеленчуци, като моркови и картофи. В последния случай не можете да използвате почистващи препарати, което е дори добре за бутилки. Трябва да внимавате с детските играчки, тъй като не всички продукти могат да преживеят „теста“ на съдомиялна машина. По-добре е да поставите в машината само онези играчки, за които сте сигурни, за да не се навреди на детето в дългосрочен план.

Имам ли нужда от препарат?бебешки бутилки в PMM

Най-добре е да не използвате почистващи препарати, когато миете бутилките в съдомиялната машина, по-безопасно е. Продължителният контакт с гореща вода ще осигури нормална дезинфекция, нищо допълнително не е необходимо. Това със сигурност не е стерилизация, но почти. Ако не сте сигурни, че вашата съдомиялна машина ще измие добре бутилките и други съдове без допълнителни средства, тогава ги използвайте, но с повишено внимание.

Дайте предпочитание почистващи препарати за детски ястия, Има специални прахове и таблетки за съдомиялни машини, които не съдържат никакви вредни компоненти. Пакет с тези продукти трябва да носи специална маркировка. Ако е, тогава инструментът е номинално безопасен. Но е по-добре да не рискувате и да измивате бебешките шишета с чиста вода. Освен това програмата за пране не трябва да бъде по-кратка от 1,5 часа.

В заключение отбелязваме, че пускането на съдомиялна машина за една или две бебешки бутилки няма смисъл, но ако има много детски чинии, има смисъл да я миете в съдомиялната машина. Основното е да бъдете внимателни и да вземете предвид препоръките, съдържащи се в тази публикация. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини