Всичко за пералните машини

Мога ли да използвам обикновена сол за съдомиялна машина?

сол за ПММВ мрежата е събрана много противоречива информация относно използването на заместители на съдомиялни машини. Някои потребители твърдят, че купуването на скъпи прахове, сол и таблетки не е икономично и че можете свободно да ги приготвите у дома. Други потребители са съгласни с производителя, като възпират другите да използват домашни продукти. Имахме конкретен въпрос: възможно ли е да се налива обикновена сол в съдомиялна машина? Ще се опитаме да отговорим на това в тази публикация.

Ще навреди ли на трапезната сол технологията?

Доста примамлива опция за любителите на спестяванията. Пакет сол струва 15 пъти по-евтино от марковата сол завършек за миялна машина, И естествено искам да използвам обикновена трапезна сол, но необходимо ли е това? Според експерти и опитни потребители на горчивия си опит потвърждават, че е невъзможно да се използва натрошена трапезна сол (особено допълнителни марки) във всеки случай.

Факт е, че в пакет от трапезна сол, дори пълнозърнеста, доста суспензия. Суспензията в този случай е фино разделени частици сол, които се утаяват на дъното на резервоара за сол на PMM. Какво се случва след това?

 1. Суспензията кристализира в резервоара в плътен слой.
 2. С течение на времето резервоарът става толкова запушен, че водата спира да минава през него или минава, но с големи затруднения.

Резервоарът може да бъде толкова запушен, че ще трябва да бъде изваден от машината, за да го почисти.

 1. Йонообменникът получава по-малко или получава малко количество сол и се проваля.солен завършек
 2. Огромно количество мащабни отлагания в колата, от които оборудването се откъсва бързо.

Перспективата, макар и отдалечена 1,5-2 години, все още не е ярка. По-добре е да купите сол Finish, така че поне миялната машина ще остане непокътната. Между другото, защо солта Finish не кристализира на дъното на резервоара и не създава проблеми? Тайната е, че тази сол се пресова в гранули. Зърнестата сол не съдържа суспендирана материя, така че тя се разтваря равномерно и се измива в системата. Попадайки в йонообменника на машината, солената вода насърчава регенерацията на смолата, което от своя страна предотвратява образуването на варовик. Ето как работи. Няма сол - няма смола и без смола варовити отлагания ще растат ужасно.

Приемливи опции за подмяна

Широко разпространено е мнението, че можете да използвате 3 в 1 таблетки вместо сол и прах. Казват, че в тях има всичко необходимо, включително сол, така че няма нужда да наливате нищо друго в резервоара, ако купувате таблетки или капсули. Това всъщност е фатална грешка. Наистина има сол в състава на 3 в 1 таблетки, но не е достатъчно напълно да се обогати сместа за миене на съдове (вода + детергент + сол). Резултатът ще бъде катастрофален. След 3-4 години йонообменникът „ще бъде покрит“.

Някои майстори се опитват да изсипят гранулирана техническа сол в съдомиялната машина. Опасността от това действие е, че техническата сол съдържа примеси. Те запушват не само резервоара за сол, но и цялата система, през която се движи водата. Може да се окаже, че след 1-2 години машината ще трябва да бъде напълно разглобена, старателно почистена и филтрите сменени, в противен случай тя просто няма да работи.

Единственият вариант е да използвате гранулирана рафинирана техническа сол за професионални съдомиялни машини. Първо, той е доста чист и второ, той е в гранули, а процентът на фина суспензия в него е минимален. Това е достоен заместител, но струва малко по-евтино от солта за домакинските съдомиялни машини. Спестяванията ще бъдат не повече от 10-15%. Има и друг вариант - сами да си приготвите гранули от трапезна сол.

Готвене на техническа сол у домасолни форми

Как да заменим съхраняващата сол за съдомиялни машини? Включете логиката. Солта за съдомиялната машина трябва да има две важни качества: първо, солта трябва да е чиста, и второ, груба с минимално количество суспензия. Солта е чиста, защото е подходяща дори за храна. Но тази сол съдържа много суспензия. Ако този фин прах по някакъв начин се отстрани и от солта се образуват гранули, тогава ще получим отличен продукт за ПММ. Как да го направя?

 1. Взимаме най-малките силиконови формички за домашно приготвени близалки (0,8-1 см).
 2. Върху лист хартия за печене изсипете солта с висока степен на пречистване.
 3. Намокрете солта равномерно с вода от бутилка със спрей, докато се образува гъста каша.
 4. Плътно напълнете формите със солена каша, като се уверите, че в краищата не са останали малки частици сол.
 5. Слагаме калъп със сол близо до силен източник на топлина.

Внимавайте, топлината не трябва да навреди на мухъл.

 1. Когато солта е напълно суха, ще получите големи гранули, от които трябва да измиете малки кристали сол със суха четка.
 2. Изваждаме гранулите в торбичка и се опитваме да боравим с тях внимателно, за да не се натрошат.

Такива гранули могат да се използват перфектно в съдомиялна машина. Те няма да са по-лоши от рекламираната сол Finish, а цената им ще бъде равна на цената на плесени и пакет обикновена трапезна сол. Каква е разликата между такава сол и специална сол за PMM? Оказва се, че нищо не означава, че може да се използва без страх всеки ден.

За да обобщим. Никаква специална сол за PMM не може да бъде заменена с 3 в 1 таблетки, нито с обикновена сол от опаковка или с техническа сол! Можете да приготвите сол за PMM у дома и ако направите всичко правилно, тогава наистина можете да спестите пари и да не навредите на оборудването. Успех

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Наталия Наталия:

  Глупаво, след като прочетох статии в интернет, в продължение на 1,5 години разрових съдомиялната машина с Екстра сол.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини