Всичко за пералните машини

Мога ли да използвам феи в съдомиялната машина

обикновени феи и PMMНа фона на икономическата криза, ние наистина искаме нашият човек да спести малко. Възможно ли е да има конструктивни спестявания, но понякога в усилията си да спести няколко допълнителни цента в портфейла си, гражданин се потопява в чудовищни ​​отпадъци и всичко това поради липса на информация. От доста време в мрежата се разхожда „фалшив“, който можете да добавите редовно Fairy за миене на съдове ръчно, вместо специален инструмент в съдомиялната машина. Ние сме привлечени да го проверим. Всъщност, нека да разберем емпирично дали е възможно да изсипете Феи в съдомиялната машина.

Опасно ли е да залеете Феята?

От икономическа гледна точка перспективата е повече от примамлива. Бутилка Fairy за миене на съдове на ръка струва по-малко от Fairy капсули за миене на съдове в съдомиялна машина. Освен това, както ни казва рекламата, за да измиете планина от чинии, са ви нужни само няколко капки от този продукт. Комбинирането на двата факта не е трудно и вече се формира мнение, че когато добавите няколко капки Fairy в съдомиялната машина, всички мръсни съдове ще се измият перфектно и можете да спестите много пари. Няма да правим предварителни заключения, но ще проверим това на практика.

В експеримента участваха двама майстори от нашия сервизен център, съдомиялна машина Bosch SMS24AW01R, Приказна бутилка, две дузини изкуствено замърсени плочи. Целта на експеримента: да се провери дали миялната машина ще измие съдовете с няколко капки от този препарат и дали ще навреди на техниката.

  1. В отделението за прах бяха добавени няколко капки Fairy. За да предотвратят изтичането на продукта, майсторите намазват феите по вътрешната повърхност на отделението.
  2. Стартирахме обичайната програма за пране.
  3. В края на програмата чиниите бяха извадени и поставени за проверка.

пяна в PMMКакъв е резултатът. Плочите се изпират доста зле. Замърсяването се промива само частично. По същия начин, сапунена машина ще бъде без никакъв препарат. Очевидно силата на няколко капки Фея не е достатъчна за измиване на съдовете в съдомиялната машина. В същото време продуктът е добре разтворен, това се доказва от отделение за чист прах, върху което са останали само леки следи от пяна.

Оказва се, че няма смисъл да използвате Feiry, тъй като не измива напълно съдовете в съдомиялната машина? Нека не бързаме с изводите и да продължим експеримента. Решихме да повторим експеримента, докато вместо няколко капки Феи добави пълна супена лъжица от този инструмент. Какво означава увеличението на дозата?

След 35 минути измиване пяна се изкачи от пукнатините на вратата на съдомиялната машина. Измиването трябваше да бъде спряно, тъй като съществува риск от попадане на пяна върху контролния модул. Така безславно експериментът ни приключи. Оказва се, че ако изсипете малко фея в машината, съдовете ще останат мръсни, а ако има много, повишеното разпенване може да "убие" електрониката на съдомиялната машина. Направете изводи.

Ремонтът на контролния модул може да струва половината от цената на нова съдомиялна машина.

Как да спестите почистващ препарат?

Вероятно вече е ясно за всички какво ще се случи, ако използвате обичайния препарат за миене на съдове в съдомиялната машина. Но все пак искате да спестите. Нека да видим как това може да се направи, без да се намали качеството на миенето на съдове и без да се навреди на „домашния помощник“.

  1. Намалете дозата на специален препарат за миене на съдове в съдомиялната машина наполовина. Ако е на прах, поръсете вместо тридесет, петнадесет грама. Ако това са таблети, не се колебайте да ги нарежете наполовина. Цял таблет е необходим само ако машината е заредена "до очните ябълки" с много мръсни съдове.
  2. Натрупвайте съдове и ги мийте веднъж на ден. Това ще спести малко повече пари. Освен това ще се възползвате малко, като намалите разходите за вода и електричество.
  3. Ако е време да смените електромера, поставете електромера с отделни показания. Електричеството е по-евтино през нощта, което означава, че ще бъде възможно да спестите малко, като стартирате машината през нощта.

За да стартирате съдомиялната машина през нощта, не е нужно да лягате късно или специално да ставате. Достатъчно е да започнете със забавен старт. Самата машина се активира при нужда.

Детергенти за занаяти: полза или вреда?

Има доста голяма група хора, които предпочитат да правят свои препарати за съдомиялна машина. Привърженици на домашно приготвени продукти се борят за похвала на рецептите за измиването им "отвари", забравяйки да споменат, че техните компоненти могат да причинят сериозна вреда на технологиите.

Вземете например рецепти на базата на горчица. Трудно е да се каже кой и кога се сети първо да излее суха горчица в съдомиялната машина, но ефектът е неизменно ужасен. Горчицата набъбва в гореща вода, запушва дюзи за пръскане, филтър за прах, помпа и дори дюзи. Достатъчно е да измиете съдовете 2-3 пъти с горчица и след това трябва сериозно да почистите машината.

Още по-опасни рецепти с оцетна есенция. Такава химия може да повреди нагревателния елемент. Спестявате 2-3 долара, като използвате оцет вместо професионален продукт, след което нагревателният елемент ще се счупи и ще помислите какво да направите с този проблем. Подмяната на нагревателен елемент ще струва много повече, можете да се запасите с таблетки за миене на съдове година по-рано.

За да обобщим. За тази техника не са разработени специални препарати за миене на съдове. Имаше основателна причина за това. Затова оставете обичайната фея в случай, че трябва да миете съдовете с ръце и отидете в магазина за прах или таблетки. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини