Всичко за пералните машини

Мога ли да използвам препарат за миене на чинии?

може прах за пране в съдомиялната машинаНашите хора често са привлечени от ежедневните експерименти. Явно „питащият ум“ е обитаван от духове. Мнозина, например, четейки състава на праха за миене на съдове, забелязаха, че той е много подобен на състава на конвенционален прах за пране, с изключение на два или три компонента. Заключението бързо дойде на ум. Тъй като съставът на прах за пране е почти еднакъв, това означава, че той може да се използва и в съдомиялна машина, още повече, че струва много по-малко от специален прах. Не бихме посъветвали да бързаме с изводите и да започнем да миете чинии с почистващ препарат. Оценете поне аргументите на специалистите.

Какво заплашва подобни експерименти?

Да предположим, че започнахме да използваме обикновен прах за пране на кухненски прибори, което може да се случи. Някои експериментатори мислят да поставят прах за ръчно пране в съдомиялната машина и след това хващат пухове от пяна в цялата кухня. Факт е, че прахът за миене на ръцете е много пянен и не може да се използва нито в пералнята, нито в съдомиялната.

Пяната може да влезе в контролния модул на съдомиялната машина и да затвори контактите, което ще доведе до скъпи ремонти.

Ако използвате прах за машинно пране, може да няма видими проблеми. Съдовете ще се измият нормално и съдомиялната машина няма да страда, освен ако, разбира се, не забравите да сложите допълнителна сол. Но скритите проблеми със сигурност ще се появят. Факт е, че прахът за пране съдържа токсични компоненти, които могат да причинят алергии. Тези компоненти, дори с многократно изплакване, остават върху съдовете и не е толкова лесно да се отмият. Ако в чиния, измита с прах за пране на супа в микровълновата, тогава много от всяка химия, която може да причини:

  • хранително отравяне;
  • тежки алергии;
  • депресия на имунната система;
  • респираторни заболявания и др.

Защо не препоръчваме подобни експерименти? Да, защото дори след еднократно измиване с прах, чиниите ви са толкова наситени с химия, че е малко вероятно да ги измиете дори след 15 изплаквания, особено ако е пластмасова, а не керамична. Мислите ли, че си струва да развалите половината чинии в къщата заради съмнителни спестявания от няколко долара? Според нас това е голяма глупост и дори престъпление, ако следователно възнамерявате да миете чиниите за деца.

Заключение: използването на почистващ препарат вместо нормален прах за миене на съдове е много опасно за здравето дори на възрастни, а не като на деца. Ако искате да спестите, по-добре е да намерите добър. рецепта за домашно приготвяне на съдомиялна машина, възпроизвеждайте го и продължете да миете съдовете, без да се страхувате от неблагоприятни ефекти.

Как да миете съдовете, ако продуктът изтече?таблетки за съдомиялна машина

Ако е вечер, трябва да миете съдовете, но установите, че почистващият препарат е изчерпал, не оставяйте мръсни съдове през нощта. Можете да миете съдовете просто без никакви средства, но при висока температура. Ще получите прилично качество на измиване поради факта, че съдовете ще бъдат в контакт с гореща вода за дълго време. Този метод не е подходящ, ако миете предмети, изработени от крехко стъкло или материали, чувствителни към гореща вода.

Според отзиви на хора можете да миете чинии няколко пъти с обикновена сода за хляб. Този метод не е много ефективен, но ако съдовете не са много мръсни, можете да опитате. Невъзможно е да се злоупотреби с употребата на сода, тъй като тя се отразява негативно на йонообменника на съдомиялната машина.

В крайни случаи можете да използвате непопулярния начин - да миете съдовете с ръце. Ясно е, че ако имате миялна машина, никой не иска да мие чиниите по „старомоден начин“, но от друга страна, това е най-добрият начин да тренирате паметта си.Следващият път, когато отидете в магазина за хардуер, никога няма да забравите за съдомиялната машина.

Така че прахът за пране не трябва да се счита за универсално средство, което е подходящо както за мръсно пране, така и за мръсни съдове. Ако е подходящ за пране на дрехи, тогава в случай на чинии, това може да бъде много опасно и да повлияе неблагоприятно на организма, причинявайки цял набор от заболявания. Какво означава това? А това означава, че е време да се свържете с някои опасни домашни експерименти и да се запасите с нормален препарат за миене на съдове. Успех!

 

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини