Всичко за пералните машини

Мощност на пералнята - колко кВт консумира?

Мощност на пералня в kWМощността на машината може да бъде различна. И за да определите количеството кВт, което вашите домакински уреди използват, можете да се запознаете със стикера. Тази, която е на нейното тяло. Етикетът може да обозначава тази информация. Можете също да я разпознаете, като посочите коя перални машини от енергиен клас прилага вашия модел. Нека обсъдим този въпрос по-подробно.

Класове на консумация на енергия

Според ефективността в консумацията на електроенергия всички перални машини са разделени на класове. Тези класове, които са по-икономични, имат наименование под формата на латинската буква „А“. Също така към него могат да се добавят знак (и) +. Тези знаци ще ни информират за още по-скромната консумация. Най-високото и икономично обозначение е "A ++". Най-икономичният - "G".

Обикновено значките, които указват класа на домакинските уреди, независимо дали става въпрос за хладилник, пералня или други големи единици, се поставят върху стикери. Тези, които са поставени на случая. Можете също да ги намерите в подробното описание на вашата машина на уебсайта на производителя.

Количеството kW / h на килограм пране, което трябва да се измие, се изчислява при лабораторни условия. След което има задание за различни модели домакински уреди от един или друг клас консумация на енергия.

Колко кВт на час използват различни класове перални машини?

 • Нека започнем с най-икономичния вариант. Клас A ++ се нуждае от най-малкото количество енергия. Такива машини се нуждаят от по-малко от 0,15 кВт / ч на килограм пране.
 • Това, което следва, е „A +“. Един перален агрегат с тази маркировка ще се нуждае от по-малко от 0,17 кВт / ч на 1 кг дрехи, за да се пере.
 • Буквата „А“ означава, че консумацията на електроенергия ще бъде в границите от 0,17 до 0,19 кВт / ч на килограм пране.
 • За машина с обозначението "B" ще са необходими 0,19-0,23 kW / h / kg.
 • За клас „С“ ще бъдат достатъчни 0,23 до 0,27 кВт / ч на килограм пране.
 • Машината с надпис „D“ ще изисква от 0,27 до 0,31 кВт / ч на кг артикули.
 • Останалите опции са изброени подробно, няма смисъл. Тъй като съвременните домакински перални не ги използват. Можем само да споменем, че за тях ще са необходими повече от 0,31 kW / h / kg.

За лабораторни тестове е обичайно да се използва измиване при 60 градуса. А дрехите от памука им се използват като пране. Барабанът се зарежда с максимално разрешеното количество пране. Всички изчисления, които водят до определянето на класа на енергийна ефективност, идват от такова измиване.

Както знаете, различно количество kW може да се използва за истинско измиване. Тъй като нещата могат да бъдат направени от друг материал, температурата и условията на пране също могат да бъдат различни.

Какво друго може да повлияе на броя киловати консумирани от машината?

Трябва също да се отбележи, че следните фактори влияят и върху действителното количество консумирана енергия. По-конкретно:

 1. Програмата, избрана за пране на дрехи. Може да се различава в температурата на нагряване, продължителността, интензивността, броя на оборотите на двигателя по време на въртящия се цикъл, наличието / отсъствието на допълнителни опции (например добавяне на второ изплакване) и т.н.
 2. Видът плат, от който дрехите да бъдат изтрити, също е важен. Тъй като различните тъкани могат да имат различно тегло в сухо и мокро състояние. Освен това може да са необходими различни режими на измиване.
 3. В допълнение към горното, това може да повлияе на броя на kW и на това колко е натоварен барабанът на пералнята.

Колко електроенергия е необходима за други домакински уреди?

На следващо място, представяме таблица със средни стойности на консумация на енергия на различни домакински електрически уреди, които могат да се използват у дома.

Вид уред Консумирана мощност
Повърхността на готвене От 1 до 2 кВт.
Качулка за готварска печка От 0,12 до 0,24 кВт.
Бойлер до 150 литра Тя е приблизително равна на 6 kW.
Климатик домакинство 0,4 - 0,24 kW.
микровълнов 0,6 - 2kW.
миксер Около 0.2kW.
Прахосмукачка у дома Приблизително 1kW.
Сушилня 2-3kVt.
Стационарен компютър 0,3-1kVt.
мияч на чинии Около 3kW.
Нормална телевизия 0,15kVt.
желязо 1kW.
хладилник 0,2kVt.
Електрическа печка 3-8kVt.
Електрическа скара 1-3,6kVt.
тостер 0,8-1,5kVt.
Котлон под налягане От 1 до 2 кВт.
Вградена фурна От 2 до 5 кВт.
Кафе машина От 0,5 до 1 kW.
Моментален бойлер Около 3.5kW.
фризер Около 0.2kW.

 

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Електричеството не се измерва в kW / h, а в kW * h.

 2. Граватар Артем Артьом:

  Мощността в клас не е това, което пише в статията. В този случай е описано колко киловата пералната машина ще се завърти на електромер, умножавайки кои по сумата на тарифата ще разберете колко в парично изражение ще похарчите за един час пране. Същата мощност на измиване средно е от 1,5 до 2 кВт. Да кажем, че нагревателният елемент е от 1,2 kW, помпата е около 24 до 0,5 kW, а двигателят е въртящ се барабан. Обобщаваме всичко това и получаваме мощността, с която можете да изчислите напречното сечение на проводника и прекъсвача в щита. А клас A, A ++ и т.н. е средният брой на kW, изразходвани за измиване при 60 °.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини