Всичко за пералните машини

Направи си сам монтаж на съдомиялна машина на Siemens

свързване на съдомиялна машина siemensСъдомиялните машини на Siemens олицетворяват немско качество, но за да работят такива машини в продължение на много години, трябва правилно да изберете място за тях и да ги свържете към комуналните услуги. В такъв случай инструкцията за конкретен модел на машината е първият помощник. Дори специалистите понякога трябва да потърсят там, да не говорим за хората, решили сами да направят инсталацията. В тази статия ще говорим за характеристиките на инсталирането на съдомиялни машини на марката Siemens, тези нюанси са малко, но те са от голямо значение.

Включва подбор на компоненти

Със стандартната процедура за инсталиране на съдомиялна машина на Siemens можете лесно да използвате комплекта аксесоари, които се доставят с машината. Но според експерти, извършващи инсталацията, в около половината от случаите са необходими нестандартни решения, за които е необходимо да се закупят компоненти. Например, ако входящият маркуч на конкретен модел на съдомиялната машина не е снабден с аква-стоп клапан, тогава той ще трябва да бъде закупен отделно.

Бъдете внимателни! Клапанът „aqua-stop“ на съдомиялна машина на Siemens трябва да се вземе или от оригиналните (от Siemens), или от съдомиялните машини на Bosch, но не е подходящ за някои модели на Siemens.

Оригиналните компоненти са винаги по-надеждни, определено ще се поберат, но освен това са малко по-скъпи от заместителите, така че от вас зависи да решите кой да изберете. Искате да спестите малко, внимателно изберете резервна част. Ако нямате достатъчно дължина на обикновен маркуч за вход или изпускане и решите да закупите по-дълъг, тогава е по-добре да вземете удължен маркуч от Siemens.

Проблемът е, че този производител при разработването на конкретни модели съдомиялни машини не е унифицирал много елементи, поради това имат и маркучи с необичаен диаметър и нестандартни стойки. Това е може би основният недостатък на съдомиялните машини на Siemens, в противен случай те са надеждни, практични и технологично усъвършенствани. За да инсталирате съдомиялна машина на Siemens във водоснабдяване и канализация, ще трябва:

 • маркуч за подаване на вода;
 • маркуч за източване на вода;
 • надводен кран (с два, три или четири изхода);
 • филтри;
 • уплътнения;
 • адаптери.

Това е обикновен комплект, който се използва в типичния процес на свързване към вода и канализация, но може да се изискват други части. Между другото, това е указано в инструкцията за някои съдомиялни машини на Siemens.стабилизатор

 1. Клапан за намаляване на налягането. Ако налягането във вашата водна система е по-високо от 1 MPa, за да предотвратите течове, счупвания на маркуча и други проблеми, се монтира клапан за стабилизиране на налягането.
 2. Електрически стабилизатор. Чрез него съдомиялната машина е свързана към електрическата мрежа, ако има редовен спад на напрежението в такава мрежа или обратно нарастване - това е опция за защита на съдомиялната машина и друго оборудване.
 3. Допълнителен маркуч и кран с филтър за свързване към гореща вода. Някои модели съдомиялни машини на Siemens имат възможност да се свързват с гореща вода, но може да няма допълнителен маркуч, ще трябва да го закупите отделно с кран, филтър, адаптери и уплътнения.

За мястото на инсталиране и неговия размер

С аксесоарите за съдомиялната машина Siemens реши, сега инсталирайте съдомиялната машина в плота и мебелите, Дори при инсталирането на конвенционална съдомиялна машина в мебелите може да възникнат много трудности и има отделен разговор за машината на Siemens. Нека разгледаме препоръките на специалисти по отношение на организацията на място за съдомиялна машина и нейния размер.

 • Ако подготвяте място за напълно вградена или частично вградена съдомиялна машина поставете под миялната машинамашина, първо внимателно измерете избрания от вас модел. Не се доверявайте на информацията за размера, посочена в спецификациите. Измервайте всяка изпъкналост, в допълнение осигурете разстояние от стените на нишата до тялото на машината отляво 2 см, отдясно 2 см, отгоре 1 см.
 • Предварително се заемете с инсталирането на крепежни елементи за фасадата и метален лист, за да се предпазите от пара (ако има такава), след свързване на комуникациите ще бъде неудобно да направите това.
 • Фиксирайте пода под съдомиялната машина на Siemens, почти всички модели машини от тази марка не обичат нестабилни повърхности, за разлика например от същата марка Bosch. Препоръчително е също така да изравнявате пода, въпреки че Simens са добре стабилизирани и понасят кривина на повърхността до 70 и още.

За ваша информация! Като цяло, преди да инсталирате съдомиялна машина, пералня, хладилник или цялото оборудване заедно, е по-добре да решите проблемите с пода, нивото и да го подсилите сериозно и дълго време - това ще удължи живота на всяко устройство.

 • Не трябва да уреждате място за съдомиялната машина на Siemens, по-голямо от 2 м от подслушването във водопровода и канализационната тръба. Важното тук е не само дължината на маркуча, но и входящия клапан и помпата. Ако разстоянието е голямо, помпата ще работи много по-малко, а вентилът също.

Свързване към вода и канализация

Ако работата по организирането на мястото е била успешна и сте убедени, че конкретен модел на съдомиялната машина е в нишата, която сте подготвили, можете да продължите инсталацията. Следващият етап на работа е свързването на съдомиялната машина към тръба с вода и канализационна тръба. Има два варианта за свързване на съдомиялна машина на Siemens към канализацията, първата включва свързване на дренажен маркуч към сифон, а втората директно към канализационната тръба. Първият вариант се използва по-често и ние ще го разгледаме.свързване на съдомиялна машина siemens

 • Първо, трябва да инсталирате специален сифон под мивката със страничен изход. Той е просто предназначен за свързване на канализацията на пералня или съдомиялна машина.
 • Запечатваме конеца върху сифонния слой с FUM лента. FUMA трябва да се навива не с конец, а срещу, той е по-надежден.
 • Закрепваме дренажния маркуч към сифона и пристъпваме към следващата стъпка.

На следващо място, трябва да свържете входящия маркуч към студена вода. Първо трябва да развиете входящия маркуч на смесителя за мивка от тръбата. След това трябва да завиете тройника на тръбата, като не забравяте да запечатате връзките. Завиваме тийта от едната страна на входящия маркуч на смесителя, а от другата филтър за почистване. Закрепваме aqua-stop вентила към филтъра заедно с входящия маркуч на съдомиялната машина. Закрепваме другия край на маркуча към резбата на клапата за пълнене на съдомиялната машина и това е всичко.

Обърнете внимание! Когато инсталирате филтър за пречистване на вода, не забравяйте за него. В бъдеще го почиствайте поне веднъж на 6 месеца и ако във водата има значително количество пясък и друга мръсотия веднъж на 2 месеца.

Последният етап на работа

Сега просто трябва да свържем захранващия кабел към контакта и да поставим съдомиялната на мястото си. Моля, обърнете внимание, че съдомиялната машина може да бъде свързана само към отделен водоустойчив изход. Не свързвайте устройството чрез тройник, удължител или адаптер. Ще бъде чудесно, ако поставите меден проводник с напречно сечение най-малко 2 мм за изхода, в добра изолация, инсталирайте дифавтомат и стабилизатор на напрежението.

Не забравяйте! Работата с електрически комуникации изисква сръчност и известни знания, ако нямате това, не експериментирайте - това е опасно за живота! Обърнете се към специалист.

След като свържете захранващия кабел към контакта, изпробвайте пускането на съдомиялната машина на Siemens, в стриктно съответствие с инструкциите, без да зареждате мръсни съдове в уреда. След приключване на тестовата програма, ако съдомиялната машина на Siemens не създава грешки, тогава можете да започнете да я използвате.

За да обобщим, трябва да отбележим, че инсталирането на съдомиялна машина на Siemens не е много по-трудно от инсталирането на всяка друга съдомиялна машина.Основното нещо, което да запомните и вземете предвид нюансите, описани в този текст, и ще успеете, както трябва!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Евгений Юджийн:

  Искам да закупя PMM Siemens SR 64E003. Моля, кажете ми, закрепването към фасадата на кухнята отгоре или отстрани? Или може би е така и така?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини