Всичко за пералните машини

Модели на перални машини Bosch - коя да изберете?

Перални машини Bosch„Умните“ домакински уреди бързо навлизат в живота ни, без тях не можем да си представим съществуването си. Една от най-търсените и обичани марки сред руснаците е марката Bosch. Пералните машини на тази марка са с немско качество, тествани в продължение на десетина години.

В същото време цената на оборудването остава приемлива за много потребители, за разлика от същите немски машини Miele. Нека разгледаме предимствата на пералните машини Bosch, дали имат недостатъци, каква е моделната гама и коя е по-добре да изберете.

Предимства и недостатъци

Такава голяма популярност на перални машини на немската марка Bosch се дължи на техните няколко предимства. Ще започнем с тях:

 1. Машините на Bosch имат дълъг експлоатационен живот, деклариран от самия производител, и ако по правило се грижите за машината, този период може да бъде още по-дълъг;
 2. детайлите, от които е монтирано оборудването на тази марка, са надеждни;
 3. Производителите на Bosch правят автомобилите си икономични както по отношение на консумацията на вода, така и на електроенергията;
 4. Пералните машини на тази марка имат различни функции;
 5. повечето перални машини Bosch, за разлика от конкурентите, са оборудвани със система за пълна защита срещу течове, както и контрол от образуването на пяна и дисбаланс на барабана;
 6. голям състав, машините се различават не само по функционалност, но и по начина на зареждане на пране (вертикално и челно), размери (стандартни и тесни), метод на инсталиране (свободно стоящ и вграден).

Пералните машини Bosch също не са без недостатъци. Недостатъците включват следното:

 • първо, цената на тези перални машини е малко завишена в сравнение с конкурентите със същия набор от функции, но качеството си заслужава;
 • На второ място, тези машини се произвеждат не само в Германия, но и в много други страни, което се отразява негативно на качеството на монтажа, майсторите на сервизните центрове отбелязват, че колите, донесени от Германия, са по-добри от автомобилите, сглобени в Русия;
 • трето, според отзивите на потребителите, Boshes са много шумни, но това не се отразява на качеството на измиването;
 • четвърто, при модели с вертикално зареждане на спално бельо функцията за паркиране не работи правилно.

Издадени серии

Всички модели перални принадлежат към определена серия. Всяка от серията се различава от другата по отношение на натоварване, въведени технологии и модерни възможности за пране. В началото на 2016 г. пералните машини Bosch са произведени в следната серия:

 • 2 Classixx;
 • 4 Maxx;
 • 6 Avantixx;
 • 8 Logixx;
 • Домашен професионален.

За ваша информация! В продажба са и пералните машини Bosch от серията Maxx 5 и Maxx7.

Бюджетни шайби

Моделният набор от бюджетни перални машини е машини, струващи от 15 до 25 хиляди рубли. Подбрахме пералните машини с най-добрите отзиви и ви ги представяме:

коли с бюджетни бош

 • BOSCH WLG 24160 OE е пералня от серията Maxx 5 с електронно управление. Машината е тясна и затова добре влиза в банята. Функцията SpeedPerfect намалява времето за измиване с до 60%. Максималното натоварване е 5 кг, а скоростта на въртене е 1200 об / мин. Голям брой режими - 14. Цялостна система за сигурност със система за самодиагностика на неизправности е предимство на тази машина, За малко семейство препоръчваме да изберете този модел, тъй като средната му цена е 361,5 долара.
 • Bosch WLK 24271 - автономна машина с голям барабан за зареждане на около 7 кг сухо пране. Ясният електронен контрол дава възможност да се избере една от 15 програми за пране, включително пране на детски дрехи, дънки и накисване. Особеността на тази машина е наличието на нощен режим, програма за пране на ризи и тънко бельо. Минусът е, че когато се върти при 1200 оборота в минута, машината издава шум от 81 dB, което е много впечатляващо, ще се чуе през нощта. Но струва около 374 долара.
 • Тесна перална машина Bosch WLG 20240 с подвижен горен капак за монтаж под плота.Обемът за зареждане на барабана е 5 кг сухо пране, а скоростта на въртене е 1000 оборота. По отношение на функционалността този модел пералня не се различава от предишния, но в същото време е малко по-евтин. Средната цена е 338 долара.

Забележка! Всички тези модели са сглобени във фабрика в Русия, гаранционният срок за тях е 1 година.

Среден клас

Пералните машини от среден клас имат цена от 26 до 60 хиляди рубли. Ето най-добрите модели от този клас.

Перални машини Bosch от среден клас

 • Bosch WLT 24460 - пералня с интелигентни контроли и сензорни клавиши. Машината е предназначена за 7 кг сухо пране при пране на памучни продукти. Барабанът на машината се върти със скорост 1200 оборота, което дава на изхода клас на въртене B. Особеността на машината е нейната енергийна ефективност, класът е A +++. Има недостатък - само частична защита срещу изтичане на вода, и това на цена от 477 долара.
 • BOSCH WOT 24455 OE - вертикална пералня с товар до 6,5 кг. В сравнение с челните шайби тази машина има само 8 режима на пране. Плюс автомобилите с добро въртене при 1200 об / мин и наличието на електронен дисплей, който показва цялата необходима информация. Този шайба на словашки монтаж средно струва 770 долара.
 • BOSCH WAW24440OE е машина, произведена в Германия, с възможност за зареждане до 9 кг сухо пране. С това натоварване можете да измиете не само два комплекта спално бельо, но и завивка или каишка. Машината е в пълен размер с голям брой програми (16). Има функция AntyAlergia и режим на биофаза. Функционалността не е лоша, но за цената от 923 долара исках да видя режима на сушене, но не е така.

лукс

Гамата от перални машини от премиум клас са машини на стойност над 60 хиляди рубли. Помислете за няколко добре известни модела, тяхната функционалност.

Перални машини Bosch premium

BOSCH WAY28742OE е пералня в пълен размер с товар от 9 кг сухо пране. Машината има сензор, който открива замърсяване на водата, което означава, че пералнята може да избере оптималния режим на пране. Машината има отделни режими на пране на ризи, завеси, одеала и кърпи, както и режим против алергия. Красив цифров дисплей с подсветка привлича вниманието. Този агрегат без изсушаване на германския монтаж струва средно 1,492 долара, което според нас е неоправдано.

Bosch WIS 28440 - вградена пералня в пълен размер за товар от 7 кг. Разнообразие от програми и въртене при високи скорости (1400) осигуряват висококачествено пране. Пълната защита срещу течове и защита от пяна и дисбаланси са предимствата на тази машина. Единственият минус вероятно е цената, но ще трябва да преплатите за машина от Германия, струва около 1145 долара.

Обърнете внимание! Вградените модели перални машини са много по-скъпи от подобни самостоятелно стоящи модели.

BOSCH WVG30461OE е машина за предно зареждане с до 8 кг пране, която има функцията да суши до 4 кг пране. Въртенето на барабана при 1500 об / мин осигурява най-доброто въртене. Машината има голям разход на вода от 118 литра вода, което е доста забележимо. Да, и консумацията на електроенергия също се увеличава, но това е разбираемо, защото има сушене. Начини на пране - 16. И още един нюанс, този модел отива в Китай, но тъй като цената му е 1230 долара.

Така че пералните машини Bosch от различни ценови категории нямат специален дизайн, в повечето случаи това са класически бели автомобили с червено лого върху прахообразна кювета. Без съмнение Автомобили, произведени в Германия по надеждност извън конкуренцията, но на цена, по-ниска от автомобилите на други производители. Но ако изберете качество, тогава можете спокойно да изберете пералня от Германия.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини