Всичко за пералните машини

Гамата от перални машини Ariston

Гамата от перални машини AristonИзвестната италианска марка Hotpoint Ariston предлага на клиентите висококачествено, надеждно, функционално оборудване на достъпна цена. Всички модели перални машини Ariston са разработени въз основа на анализ на нуждите и желанията на потребителите. Затова си струва да разгледаме подробно предимствата, недостатъците, както и основните характеристики на тази техника на измиване.

Технически характеристики на машините Ariston

Обхватът на компанията Ariston е много широк. Предлага на клиентите перални машини с различни размери. В същото време всеки ще може да избере най-подходящия начин за зареждане на пране, методът на инсталиране в стаята. Характеристиките и функционалността на продуктите постоянно се променят - модернизират се и се усъвършенстват. При създаването на нови модели се използват различни иновативни технологии, които могат значително да подобрят качеството на прането.

В допълнение, вградени са допълнителни функции, които подобряват контрола върху пералнята, което улеснява потребителя да създаде „домашен помощник“, за да улесни изпълнението на основната му цел. Нека разгледаме по-отблизо тези функции.

 1. Direct Injection е система за смесване, разработена от технолозите на Ariston. Функцията е необходима за смесване на прах и вода в началото на измиването и превръщането на тези съставки в мус. Пяната бързо и внимателно импрегнира тъканта, като ефективно елиминира всички примеси. Функцията е подходяща за всички видове неща.

  Измиването може да се извърши при температура дори 20 градуса, ефектът ще бъде невероятен

 2. Digital Motion е функция, която може да промени честотата и посоката на въртене на барабана, което също влияе върху качеството на работа.
 3. Специален режим на пране на деликатни и вълнени вещи. Благодарение на него материалите, чувствителни към вода, химикали и физически влияния, остават меки.
 4. Детското облекло е незаменим инструмент за всички майки, които трябва да поставят нещата в ред почти всеки ден. Характеристиката е допълнително нежно изплакване, което ви позволява да премахнете от тъканта абсолютно всички остатъци от прахове и балсами. И нежната кожа на трохите ще влезе в контакт само с чиста кърпа.
 5. Ефективно отстраняване на петна. Изследователите проведоха много тестове за отстраняване на замърсители от 20 вида. В резултат на това беше избран най-подходящият алгоритъм за въртене на температура и барабан, за да се отървете от всички видове петна. Освен това лечението, насочено към отстраняване на петна, продължава само няколко минути и не изисква закупуване на допълнителни химикали.

Тази функционалност често се среща в новата моделна гама, но в старите перални машини е почти невъзможно да се открие. Компанията е заинтересована да промотира своите продукти и това прави не чрез агресивна реклама, а чрез въвеждането на модерни технологии. Колкото по-добри, по-надеждни, по-функционални и по-евтини перални машини ще бъдат, толкова по-често ще се купуват.

Какво да търсите при избора?

Както всеки производител, Hotpoint Ariston предлага широка гама автоматични перални машини. В такъв огромен асортимент дори специалист е „изгубен“. Външно автомобилите са подобни една на друга и за да изберете правилната техника, трябва да обърнете внимание на следните показатели:

 • местоположение на барабана (метод на зареждане);
 • количеството пране, с което техниката може да се справи в една процедура;
 • размери на оборудването;
 • метод на инсталиране;
 • допълнителна функционалност.

Преди да вземете решение за модел, като правило, трябва да разгледате няколко опции и да намерите един, който е най-подходящ за посочените параметри. Вече сме направили подбор за вас и предлагаме да разгледаме най-подходящите модели като част от нашия преглед.

Hotpoint Ariston VML 7023 B

Този модел е инсталиран отделно, има челен начин за зареждане на пране с тегло до 7 кг. Пералнята се счита за доста компактна и има размери 60x54x85 см. Всички функции и режими се управляват с помощта на електронния панел. Енергиен клас се отнася до A ++, Това означава, че оборудването е тихо и консумира малко количество електроенергия.

Потребителят може да зададе скоростта на въртене на барабана по време на цикъла на въртене независимо, но във всеки случай тя ще бъде в рамките на 1000 оборота за една минута. Що се отнася до контрола на безопасността при експлоатация, се предоставя следната функционалност:

 • непълна защита срещу различни видове течове;
 • автоматична проверка на дисбаланса;
 • проследяване на количеството пяна.

Hotpoint Ariston VML 7023 B

Режимите на пране представляват 16 вече конфигурирани програми, сред които най-популярни са прането на деликатни тъкани, икономичен, бърз и режим на премахване на петна. В пералнята има и таймер, който ви позволява да започнете да миете по всяко удобно време, но не по-късно от 12 часа.

Hotpoint Ariston VMSG 702 B

Този модел е подобен в някои отношения с предишния, поне по отношение на местоположението и вида на товаренето на прането. Тя също ще се справи с маса от неща до 7 кг, но тя е по-компактна и се отнася до така наречените тесни перални машини. Със съвременна електронна система за управление цялата необходима информация се показва на малък цифров дисплей. Класът на консумация на електроенергия е A ++, а класът на ефективност на въртене е C, което е средно.

По време на цикъла на въртене броят на оборотите на барабана в минута може да достигне 1000 завъртания. В същото време потребителят може да ограничи максималната скорост за едно или друго измиване независимо. Можете също да определите температурата на измиване.

Системата за сигурност в този случай е по-обмислена. Има пълна защита срещу течове на вода, контрол на дисбаланса и нивото на пяната. За мнозина важен момент при избора е защита на оборудването от деца. Тази функция се предлага в пералнята. За измиване на потребителя се предлагат 16 различни режима, сред които можете да обърнете внимание на следните:

 • деликатна почистваща програма;
 • бебешки дрехи;
 • ускорено измиване;
 • presoaking;
 • таймерът за закъснение може да бъде настроен до 24 часа.

Този модел е много подходящ за дома поради високата си функционалност и малкия размер, но си струва да обмислите още няколко опции.

Hotpoint Ariston VMUL 501 B

Друга тясна пералня. Дълбочината му е само 35 см, но това значително се отразява на количеството пране, което машината може да обработва в даден момент. Тя ще се справи с тегло само 5 кг. За едно измиване машината изразходва средно 47 литра студена вода. Класът на консумация на енергия е малко по-нисък от този на горния модел - А.

гореща точка Аристон VMUL 501 B

Когато стартирате измиването, можете да определите дали да се върти или не, да зададете максималната му скорост на 1000 об / мин. Експлоатационната безопасност до голяма степен е подобна на предишния модел, въпреки че има малка, но съществена разлика: защитата срещу течове на вода не е пълна, а само за корпуса.

Има стандартен брой програми за измиване, равни на 16. Сред тях може да се разграничи супер изплакване, ускорено измиване, ефективно изхвърляне на трудно отстраняващи се петна и предварително накисване. От особеностите на програмата се отбелязва изборът на сигнала за края на измиването и функцията „антиалергия“.

Hotpoint Ariston WMTL 601 L

Този модел също е свободностоящ, но се отличава с вертикалното зареждане на пране в барабана. Важно е да има възможност за презареждане на нещата. Но масата на спалното бельо обикновено не трябва да надвишава 6 кг. Управлението на функционалността се осъществява с помощта на електронния панел. Неудобството е, че не е осигурен цифров дисплей, има само индикатори за натискане на бутони.

Пералнята незабавно представя 18 вградени програми, което малко надвишава стандартния набор поради наличието на допълнителни режими. Класът на консумация на енергия принадлежи към група А. В режим на въртене скоростта е до 1000 оборота в минута, енергиен клас С.

Скоростта на въртене, както и температурата, могат да бъдат избрани индивидуално за всяко измиване. Ако е необходимо, завъртането може да бъде изключено.

В този модел Hotpoint-Ariston има защита на случаите срещу течове на вода, контрол на дисбаланса на пералнята и нивото на пяна в барабана. Възможно е да настроите таймер до 12 часа.

Hotpoint Ariston 8239 DX

В заключение си струва да разгледаме напълно компактна, но вместима пералня. За едно измиване тя се справя с 8 кг спално бельо. Този модел е инсталиран отделно, има предно зареждане на неща в барабана. В допълнение към електронния контролен панел има и дисплей, който показва текстови съобщения, което е много удобно. Енергиен клас A +++, който е значително по-висок от предишните модели. А ефективността на въртенето принадлежи към група Б.

hotpoint-ariston-8239 RSD

Честотата на въртене на барабана по време на цикъла на въртене може да достигне 1,2 хиляди оборота в минута. Скоростта се избира преди всяко измиване. Пералнята има 16 режима на пране. Сред тях има няколко уникални:

 • директно инжектиране;
 • измиване на "икономия";
 • пречистване на нещата от естествен пух;
 • супер изплакване;
 • спално бельо;
 • режим за премахване на петна.

В допълнение, измиването може да бъде забавено за необходимото време, като настроите таймер. В допълнение към стандартния прах може да се използва и течен. Заслужава да се отбележи, че този модел работи почти безшумно благодарение на функцията Super Silent.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини