Всичко за пералните машини

Мога ли да сложа микровълнова печка на пералня?

микровълнова на шайбатаВ ограниченото пространство на кухнята и голям брой домакински уреди повечето хора имат въпрос, възможно ли е да поставите микровълнова фурна на пералня? Някои просто излагат всичко, без да мислят за последствията и не обръщат внимание на инструкциите в инструкциите за домакински уреди. Затова решихме да дадем своя отговор, като поставихме всичко в ред.

Плюсовете и минусите

Като начало изясняваме, че при монтиране на микровълнова фурна върху шайба имаме предвид автомобили с предно зареждане. Определено няма да поставите микровълнова фурна на машина с вертикално зареждане и като цяло е по-добре да не слагате нищо, защото всеки път, когато отворите вратата на люка, ще трябва да почиствате всичко. Що се отнася до машината за предно зареждане, производителите на такова оборудване предупреждават, че на машината не трябва да се поставят тежки предмети с тегло над 15 кг.

микровълнова на скобиМикровълните са доста тежки, но всичко ще зависи от конкретния модел и неговия размер. Има както малки печки с тегло около 5 кг, така и големи - с тегло 18 кг. Следователно изводът е, че голяма микровълнова печка няма място на пералнята. По-добре е да го поставите на плота или да го окачите на скобите. Голямото тегло на микровълновата ще създаде голям инерционен момент, когато машината вибрира по време на предене или измиване, така че фурната може бавно да се придвижва до ръба на машината.

Вторият важен нюанс са микровълните, излъчвани от микровълновата печка, и техният ефект върху електронния блок на пералнята. Според повечето експерти такова излъчване няма да повреди чипа за измиване, тъй като корпусът и отражателите вътре в микровълновата печка ги предпазват от проникване навън.

Също така, някои експерти са против поставянето на микровълновата на шайбата, обяснявайки, че устройството има магнетрон. Прилича на електрическа крушка с магнетрон в устройство. И както знаете, от големи вибрации животът на електрическата крушка се намалява съответно и това не може да не се отрази на микровълновата.

За ваша информация! Въпреки горните аргументи, много потребители вече експериментират и твърдят, че са имали микровълнова фурна на шайбата повече от 5 години и нищо не се е случило.

Следователно мнението на хората за това дали все още е възможно да се постави или не се разделя приблизително наполовина. Ние сме на мнение, че е по-добре да се избягва близостта на микровълнова и миялна машина. По-удобно инсталирайте пералнята под плота, и вече поставете всичко, което искате на плота. Предимството на това разположение е, че няма да разлеете нищо върху горния капак, машината е защитена. Но от вас зависи да решите.

Какво трябва да се има предвид при инсталирането на микровълнова печка

Ако след много обсъждане къде да поставите микровълновата, все пак решите да я инсталирате на шайбата, тогава трябва да го направите правилно.

Теоретично може да се постави, но на практика няма да е лесно. На какво трябва да обърнете внимание.

  • На първо място, сравнете размерите на вашата пералня и микровълнова печка, особено дълбочината. Днес тесните перални машини, дълбочината на които е 35-36 см, станаха много популярни. На тясна шайба поставете голяма микровълнова фурна с дълбочина 34-36 см и още повече, че 41 см не си заслужава, не само защото ще надникне през ръба на машината, но и защото тесните машини са по-податливи на вибрации. Но микровълнова фурна с дълбочина 28 см може лесно да се инсталира.
  • За да намалите вибрациите от машината, можете да поставите гумена постелка под микровълновата или да направите гумени крака върху самата печка.
  • Не забравяйте за изхода. Микровълните обикновено имат къс кабел, така че изходът трябва да е възможно най-близък.В същото време пералната машина трябва да бъде включена в отделен, заземен контакт; удължител не е разрешен.
  • И, разбира се, теглото на микровълновата е важно. Вече писахме за това, но нека отново да ви припомним - можете да поставите микровълнова фурна само на малко тегло върху шайбата.

Какво друго можете да сложите на пишеща машина за удобство в ежедневието

пералня в банятаВ допълнение към микровълновата, хората се опитват да поставят други домакински уреди на пералнята. Така например можете да поставите електрическа кана, но не забравяйте да поставите салфетка под нея. Някои питат дали съдомиялна машина може да се постави на шайба. Ние не вярваме, защото:

  • има голямо тегло, по-голямо от това на микровълновата печка;
  • големи размери;
  • съществува риск от изтичане на вода от съдомиялната машина към устройството за управление на пералната машина, което ще доведе до скъпи ремонти.

На свободно стояща пералня можете да поставите някои кухненски аксесоари, но просто не прекалявайте, в противен случай всичко ще изглежда като куп боклуци. Бутилки с шампоан, буркани и други аксесоари за баня често се поставят на пералнята в банята. Той замества рафта, ако наистина няма място, тогава моля заложите, няма да има вреда. От гледна точка на дизайна и интериора е по-добре да не се претрупва машината и да не се поставя какъвто и да е аксесоар в темата за дизайна на стаята.

Важно! Не поставяйте крехки стъклени предмети върху пералнята, които могат да се счупят от вибрации.

В обобщение, не всеки домакински уред може да бъде поставен на пералня. Дори микровълните са различни. Вярваме, че машината трябва да бъде последното място, където сте сложили нещо. Колкото по-малко предмети върху него, толкова по-спретнато и подредено изглежда декорацията на стаята. Потърсете опции, защото всъщност те не са толкова малко.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини