Всичко за пералните машини

Всички индикатори на пералнята мигат

индикатори за перална машинаПералнята не е завинаги, така че може да се счупи по всяко време. Неизправността и неизправността могат да бъдат различни по сложност, естеството на такава повреда се отчита чрез кодове за грешки на дисплея на машината. Когато няма дисплей, могат да мигат специални индикатори. Но какво става, ако при включване всички светлини светят едновременно и какво означава това? Това ще разберем.

Какво означава това?

Мигането на всички индикатори на пералнята е често срещан проблем на „миещите машини“ от Indesit. Собствениците на такива перални машини най-често се обръщат към капитана, без да знаят какво да правят. Каква е причината за такова мигане?

Най-честата неизправност, когато всички светлини мигат, е неизправност на електронната платка или по-скоро повреда на нейните части. По правило кондензаторите, разположени на платката, се провалят или контактите изгарят, когато водата попадне на дъската. Подмяната на кондензаторите е напълно възможна самостоятелно, особено ако сте добри в използването на поялник. В някои случаи таксата трябва да бъде променена изцяло, което изисква значителни финансови разходи.

За ваша информация! Подмяната на кондензаторите ще спести бюджета ви с голямо количество, основното е правилно да диагностицирате повреда.

Намиране и отстраняване на проблеми

За да проверите и проверите неизправността на електронната платка, трябва да я премахнете от машината, която ще трябва да бъде разглобена. Разгледайте този процес като използвате пералнята с топ зареждане Indesit.

Първото нещо, което не забравяме да направим, е да изключим пералнята, Започваме анализа на кутията на пишещата машина, като развиваме контролния панел, който е монтиран на два болта от задната страна на кутията.анализ на пералнятаИзвадихме контролния панел, развиваме шестоъгълните винтове, придържащи електронната платка.анализ на пералнята

ЗАБЕЛЕЖКА! В пералнята за предно зареждане Indesit контролната платка се намира в долния ъгъл в задната част на машината.

Сега внимателно изключете всички проводници от дъската. Преди това можете да направите снимка, която ще улесни работата с всички проводници и ги свържете обратно.наем в пералнятаВзимаме платката и внимателно я изследваме, като обръщаме специално внимание на кондензаторите C17, C16, C20. В случай на повреда горната част на кондензатора може да набъбне. дъска за перални машини

Важно! Най-добре е да „звъните“ кондензаторите с мултицет, защото ако един от тях е сух, тогава той няма да работи, въпреки че не изглежда различен от работещия кондензатор.

кондензаторИзваждаме дефектния кондензатор и поглеждаме маркировката върху него, трябва да намерите подобен на него. Можете да си купите нов или да извадите работещия кондензатор от платката на стария телевизор, USB зарядно и т.н. След това спойка работещ кондензатор към дъската и след това сглобете пералнята.

За ваша информация! Вместо кондензатор C17 с капацитет 680 mF, можете да инсталирате кондензатор с капацитет 1000 mF.

По-подробно, целият процес е заснет в това видео.

Редки причини за мигащи индикатори

Описаната повреда обаче не е единствената, поради която всички индикатори на машината мигат. Майсторите отбелязват редица причини. Въпреки факта, че те са по-рядко срещани, те не трябва да бъдат изключвани.

 1. настъпили изтичане на вода.
 2. Teng счупи водното отопление или сушенето с Teng.
 3. Електродвигателят не е в състояние.
 4. Повреда на помпата (дренажна помпа).
 5. Командният апарат (KSMA) не е в състояние.

Нагревателните елементи на пералнята се износват и се провалят с времето. Тяхната повреда може да спре нормалната работа на пералнята и да причини мигането на индикаторите на контролния панел. За да установите тази причина, е необходимо да се провери с мултицет дали Десетката работи и в случай на неизправност я заменете. Подробно описание на тази работа е изложено в статия на как да проверя десет пералня.

Електродвигател често не се проваля, разпадането му може да бъде свързано с износени четки, замяната на които може да възстанови работата му. По-често срещана неизправност е повреда на изпускателната помпа или нейното запушване. Много често косата и вълната се навиват върху работното колело на помпата, в резултат на което тя не работи. В този случай е достатъчно да го почистите от отломки. Ако се случи по-сериозна повреда, ще трябва сменете помпата към нов.

командно устройствоЩо се отнася до повредата на механично командно устройство, тази неизправност е много рядка, тъй като тази част на машината е една от най-надеждните, но не и вечна. Обикновено контактите изгарят в контролния блок. За да отстраните проблема, трябва да ги почистите добре и да ги свържете отново. Самият модул е ​​разположен под контролния панел, който се държи с един или два болта.

В допълнение, предавката може да се счупи в CSMA. И тогава отстраняването на неизправностите ще зависи от модела на пералнята, защото в някои "шайби" ще е необходимо напълно да се промени CSMA, в някои има възможност за ремонт.

И така, мигащите светлини на пералнята Indesit, това не е причина да се сбогувате с уреда завинаги и да потърсите нова подмяна за него. В края на краищата причината за светлинната индикация може да бъде проста, не изискваща големи финансови инвестиции. Затова преди да изпаднете в паника и да мислите, че машината е счупена, поставете диагнозанадяваме се нашата статия да ви помогне да направите това.

   

45 коментара на читателя

 1. Граватар Юри жури:

  Благодаря, C16 заменен и няма проблем ...

 2. Граватар Юри жури:

  Да, и въпреки че токът се редува, при монтажа обърнете внимание на (+) и (-) на кондензатора ...

  • Gravatar oleg Олег:

   Защо е променлива? Има постоянно!

  • Граватар Моряк Moryak:

   Каква променлива има?)

 3. Граватар Иля Иля:

  Когато се включи и започне, тя не изтегля вода, но сякаш се опитва да се измие и след секунда нивата на водата мигат. Какво е това? Как да се лекува? Вертикална пералня.

  • Граватар Евгений Юджийн:

   Най-вероятно е TEN.

  • Граватар Андрей Андрю:

   Здравейте, как решихте проблема?

 4. Граватар Толя Tolia:

  Добро време! Момчета, може би някой се е сблъскал със следната неизправност - пералнята работеше нормално, извади прането (извадено както обикновено), зареди следващата „порция“, след известно време те искаха да започнат отново - виждаме, че лампите „гладене“ и „таймер за забавяне“ са включени и бутонът за стартиране мига постоянно. В същото време вратата беше отворена - не беше затворена. Машината не се стартира и не реагира. включването / изключването на мрежата не работи.

  • Граватар Виктор победител:

   Решихте ли проблема?

 5. Граватар Максим максима:

  Благодаря за помощта! Спестено при обаждане на съветник или замяна на платка. Сменен кондер и всичко е наред.

 6. Граватар Игор Игор:

  Възможен е и кондензатор на 1000 mF, ако някой няма 670.

 7. Граватар Юри жури:

  Добър ден, моля, кажете ми каква може да е причината за повредата, ако всички индикатори мигат първо, а след това не премине в режим на въртене и изплакване, дори насила! Благодаря предварително.

 8. Граватар Алена Алена:

  Здравейте, кажете ми, моля, първо машината се изтрива, а след известно време индикаторът за миене започва да мига и не спира да доставя вода на машината. Каква може да е причината?

 9. Граватар Павел Paul:

  Здравейте, вчера пералнята Indesit започна да мига с всички светлини ... съгреши на кондензаторите. При разглобяването се оказа, че това се дължи на новите четки в двигателя. Четките бяха правоъгълни. При смилането им се появи графитен прах, който попадна в контролния блок и затвори пътечките на дъската. След отстраняването на праха машината започна да работи нормално. Може би някой ще помогне на такъв съвет.

 10. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Чудесно! Вертикална пишеща машина ARTF 1047 Indesit. След включване на удължителния кабел, той не реагира, след натискане и задържане на бутона.След 2-3 минути започва да мига таймерът за забавяне, супер измиване, допълнително изплакване, леко гладене и пауза с половин бутон. Помощ!

 11. Граватар Анатолий Анатолий:

  Здравейте на всички. Имам повтарящ се проблем - машината Indesit WISL92. Мрежовият бутон изобщо не реагира на кликвания. В същото време машината има мрежов индикатор или мига или остава включена (по време на пране), но най-лошото е, че машината не винаги започва с бутона „старт“, понякога трябва да стартирате 8-10 пъти от първия път. Успех Кажете ми кой знае какъв може да е проблемът?

  • Граватар Ярослав Ярослав:

   Сменете самия бутон. Старият изпадна в непристойност, не се затваря.

 12. Граватар Анатолий Анатолий:

  Хората, които разбират, кажете ми! Машина Wisl 92. Бутонът в мрежата не отговаря. И стартът започва след 10-15 щраквания.

 13. Граватар Грег Грег:

  Witl106. Светлините на панела мигаха, машината мълчеше. Сменен C16, C17 - сега всичко работи отново. Цената на изданието е 20 рубли.

 14. Граватар Марина яхт клуб:

  Имам машина - ветеран по труда. Тя е над 15 години. Отказва се да се измие няколко пъти. И всеки път те се справят сами с повреди. Сменяха четки, имаше проблеми в дъската. И днес, когато машината мигна, съпругът ми не беше вкъщи. Реших да опитам да направя нещо сам. Развих тапата от дъното на колата, източих водата. Оказа се, че два бутона са останали в мивката. Отнех ги и колата започна))) Е, случва се)

 15. Граватар Владимир Владимир:

  Indesit Witl 86. Всички бутони мигаха. Променени c16, c17 (подути) Сега бутоните „таймер за забавяне“, „отстраняване на петна“, „индикатор за блокиране“ мигат. Посъветвайте какво друго може да се направи?

 16. Граватар Владимир Владимир:

  Когато са включени, всички бутони и светлини мигат. След известно време мига всички спряха и можете да включите колата. Един хубав ден колата не се включи. Променени кондорите C16, C17 (подути). Резултат: всички бутони и въртящата лампа мигат. След натискане на бутона за заключване започват да мигат: бутона за заключване, таймер за забавяне, отстраняване на петна. Машина Indesit Witl 86. Работил 13 години без повреди. Моля, кажете ми какво трябва да се направи, за да се поправи? Благодаря ви предварително!

 17. Граватар Николай Николас:

  Около година след първата поява на тази неизправност, тя помогна да изключите машината от мрежата и да я оставите за 30 минути. Днес не се получи. В хода ще трябва да смените кондей

 18. Граватар Алла Алла:

  Добре дошли! Имах такъв проблем с машината Indesit, но бравата светва червено и след няколко минути всички светлини и недоразумения с маркуча започват да мигат. Изглежда, че не може да източи.

 19. Граватар Александър Александър:

  Добре дошли! SMA Indesit WIU 81sci, когато включите режима, запълва водата, спира, лампите 1, 2, 4 и люкът (въртене, изплакване, обороти, люк) започват да мигат. Когато включите въртенето, понякога барабанът ще се завърти и отново ще мига. Водата не се оттича. Помпата, нагревателят, сензорът за температурен датчик дават норма, дренажът е чист. Питам за съвет.

  • Граватар Емилия Емилия:

   Бихте ли могли да разрешите проблема? Имам същото, мигна след смяна на изпускателната помпа.

 20. Граватар Петър Петър:

  И как да отворя вратата? Има ли влажно бельо там, вратата е заключена?

  • Граватар Валентин Валентин:

   За да започнете, изчакайте 5-10 минути. Може би самата машина ще отвори вратата. Ако това не помогне, прочетете статията: Отключете пералнята сами

 21. Граватар Антон Антон:

  Добре дошли! Моят INDESIT WIL 105 спира, докато изплаквате или въртите, индикаторът за отлагане и ключалката на вратата започват да мигат и мигат. В същото време не можете да изключите бутона ON / OFF, трябва да изключите кабела от мрежата. Почистих филтъра, без промяна.

  • Граватар Юлия Джулия:

   Имаме същия проблем с индикатора за отлагане и заключване, не искаме да се извадим, какво би могло да бъде?

 22. Граватар Владимир Владимир:

  Vertikalka. Електрическите помпи работят. При стартиране не взима вода, всички индикатори светват.

 23. Граватар Максим максима:

  Смених кондензаторите, но машината мигна и мигна.Кажи ми какво да правя?

 24. Граватар Артем Артьом:

  Здравейте, моля, кажете ми каква е причината ... Indesit машина. Включено, всички индикатори светнаха и изгаснаха. И вече не светва. Бутонът за захранване не отговаря. Извади дъската, почисти черността върху нея, не помогна.

  • Граватар Костя Костя:

   Имам същия проблем, ако сте решили своето - кажете ми как?

 25. Граватар Лариса Лариса:

  Добър ден Нуждаете се от помощ! Моля ви!
  Машина Indesit. Променен лагер и масло уплътнение. Включено. В режим - въртене колата спира, бръмчи, целият панел мига. Сменен нагревател. На празен ход работи добре. Натоварихме прането, отново всичко се повтаря.

 26. Граватар Оксана Оксана:

  Добър ден, машина Indesit. Целият панел мига и веднага пуска водата.

 27. Gravatar Anonymous аноним:

  модул

 28. Граватар Валери Валери:

  Indesit Witl 86. Всички бутони мигаха. Променен c16 (набъбна, показа 460 Ohm ESR), заменен - ​​работи. ATP!

 29. Граватар Костя Костя:

  Не се включва, индикаторите не светят. Въпреки че, когато залепя щепсела в контакта, е ясно, че има съпротива. Тоест, той леко искри. Е, както трябва да бъде. Но нищо не работи.

 30. Граватар Алекс Алекс:

  Всичко помогна. Благодаря за съвета.

 31. Граватар Игор Игор:

  Преди месец всички светлини мигаха, след 20-30 секунди той се включва и работи добре. Вчера се включиха, постоянно мигат и не излизат.

 32. Граватар Игор Игор:

  Благодаря за съвета, замениха и четирите кондензатора, работеше, цената на издаване е 27 p. 50 копейки

 33. Граватар Виктор победител:

  Пишеща машина Indesit. Всички индикатори мигат. Демонтираните кондензатори не са подути. Той не се промени. Каква друга може да е причината? Благодаря ти много.

  • Граватар Виктор победител:

   Има ли напрежение 5v и 12v? Ненадути контейнери - не означава работници. Спойка и проверка. Може би дори се свиха 22mkf. 400V. Картината ще бъде подобна.

 34. Граватар Ирина Irene:

  Пишеща машина Indesit witl106. Сменен нагревател, но когато включите машината, почти всички индикатори светят, моля, кажете ми причината. Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини