Всичко за пералните машини

Чанта за миене на обувки

чанта за измиване на обувкиДоста хора са се приспособили да мият мръсни обувки в пералня. Тази тенденция е толкова силна, че производителите на ежедневни обувки (основно спортни) дори започнаха да дават препоръки относно възможността да мият продуктите си в автоматична пералня. Една такава препоръка е да използвате торба за измиване на обувки. Какъв тип чанта е това, рекламен ход, който позволява на производителя да печели допълнителни пари или е необходимо? Трябва да го разбера.

вид

Не всички обувки могат да се перат в пералня, затова руският пазар предлага няколко торбички за измиването му. За да бъдем точни, има 4 основни типа такива чанти, нека направим малък преглед и да видим техните характеристики.

  • Wrowas. Доста скъпа чанта за обувки европейски произведения, макар и много добра. Ако някой може да се вярва на маратонките или маратонките ви, то това е той. Чантата предпазва обувките от механично износване по време на миене, не пропуска лошо разтворени прахови частици, които могат да съсипят тъканта на обувката. Освен това, с тази чанта, измиването на обувките ви в пишеща машина няма да се различава от измиването на меко бельо - без външен шум!чанта за измиване на обувки
  • Metalex. По-проста мрежеста чанта, предназначена за пране на обувки в шайба. На пръв поглед решетката изглежда проста, но всъщност тя е направена от материал, който по своите характеристики е близък до гумата. Благодарение на това мрежата перфектно потиска удара и вибрациите, като перфектно предпазва обувките от износване по време на пране.
  • Rayen. Много висококачествена мрежа за пране на обувки в пералнята, произведена в Испания. Иновативният материал преминава добре в сапунена вода, докато не преминава неразтворени частици за почистване. С такава мрежа обувките са надеждно защитени от удари по барабана на пералнята, тъй като са обрамчени от доста дебели гумени вени.
  • Ева. Руска мрежеста чанта, предназначена за пране на обувки в пералня. Съдейки по отзивите на потребителите, той предпазва обувките от повреди много по-лошо. Но тази чанта предпазва тъканта на обувката от излагане на неразтворими гранули на прах и е 3 пъти по-евтина от чуждестранните аналози.

За ваша информация! Мрежеста чанта от местно производство ще струва около 5 долара 30 цента, чанта за обувки, произведена в Европа, ще струва поне 14 долара.

Инструкции за употреба

Без изключение производителите на чанти за обувки прилагат инструкции за употреба на своите продукти, призовавайки потребителите да спазват разпоредбите му. Как да се справя с торба за измиване на обувки?

Първо трябва внимателно да проверите мръсните обувки. Ако има етикети, за които да прецените перални обувкидали може да се мие в кола или не - добре, ако няма преки пътища, тогава потърсете в Интернет. Много често на уебсайта на производителя можете да намерите препоръки как да перате техните продукти. След като се уверим, че обувките могат да бъдат измити, внимателно го почистваме от полепнали листа, игли, парчета катран и обикновена улична мръсотия. За да работите по-бързо, можете да използвате парцал или четка.

Извадете стелките от обувките и издърпайте всички дантели. Те не трябва да се мият с обувки. След това отворете чантата за пране, поставете обувки в нея, затворете чантата и я поставете в барабана на пералнята. Внимавайте, когато миете специални обувки, като маратонки, може да им е необходима специална чанта. Прочетете повече за това в статията. Избор и използване на чанта за пране на маратонки.

Важно! Не бива да хвърляте няколко чифта обувки в барабана, както и в чантата, за да постигнете най-добрия ефект, мийте по един чифт обувки наведнъж, дори ако машината има товар от 12-15 кг.

Сега добавете малко течен лак за обувки към кюветата на прах. При липса на такова можете да използвате конвенционален измиващ гел на свой риск. Не трябва да използвате сух прах за пране, неговите гранули се разтварят по-бавно, което означава, че могат да съсипят обувките. Затворете кюветата, изберете програмата за пране „Обувки“ или „Нежно измиване“, или нещо подобно, отрежете въртенето и натиснете старта. Чакаме програмата да приключи и след това изваждаме обувките си и ги изсушаваме на добре проветриво място.

Купувам или правя?

перални обувкиЕкспертите са съгласни, че е по-добре да си купите специална чанта, отколкото да залагате на нещо, опитвайки се да намерите заместител. Но в живота има ситуации, когато е нетърпеливо да перете обувки, но няма чанта и няма време да отидете да търсите специално за пазаруване. В такава изключителна ситуация можете да направите следното:

  1. вземете старата калъфка от възглавницата;
  2. поставете в него няколко малки чисти парцала;
  3. подгответе обувки за пране, както е описано по-горе;
  4. поставяме го в калъфка за калъфка между парцалите;
  5. шийте калъфка за калъфка с няколко метещи бримки или я закрепете с копчета, ако има такива;

След това можете да поставите обувките в калъфка за възглавници в барабана на пералнята и да започнете измиването, както бе споменато по-горе, Нека си признаем, резултатът от измиването в такава импровизирана чанта ще се различава от обувките, измити в професионална чанта, но поради липса на по-добра. Поне обувките не рушат.

Ако не да използвате?

Остава да повдигнем последния въпрос, който логично следва от горната история, а именно какво се случва, ако миете обувките си в автоматична пералня без специална торба? Кажете веднага - нищо добро. След първото измиване обувките губят външния си вид в 80% от случаите: тя се набръчква, върху нея се появяват парченца и остават следи от почистващ препарат.

С една дума, ако искате да убиете обувките си, сложете ги в пералня без торба и измийте на 60 градуса с въртенето. След това е вероятно тя да отиде в кошчето. Ако обувките не са твърде мръсни, по-добре е изобщо да не ги миете в колата, да ги миете ръчно по традиционния начин. Не бъдете мързеливи и тогава обувките ви ще издържат много по-дълго и ще поддържат външния си вид.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини