Всичко за пералните машини

Избор и използване на чанта за пране на маратонки

чанта за измиване на обувкиПране на обувки в пералня, включително маратонки, има свои собствени характеристики. В крайна сметка се тестват не само маратонки, но и барабанът на машината изпитва определени натоварвания.

За да се намалят всички рискове от неуспешно пране на такива обувки, е необходимо да се използва торба за измиване на маратонки. Не е трудно да го изберете, а ние от своя страна ще споделим препоръки коя чанта си струва да купите и как да я използвате правилно.

Препоръки за избор

Изборът на чанта за миене на маратонки трябва да се приема сериозно, в противен случай чантата може да се превърне в безполезно нещо, тъй като няма да забележите никакъв ефект от нея. Когато купувате чанта, трябва да обърнете внимание на следните детайли:

 • лошо измиванематериалът на производство, той трябва да бъде достатъчно плътен и да премине добре вода, торба от тънка тъкан може да се счупи дори след няколко измивания. Ако чантата е направена от мрежа, дупките не трябва да са твърде големи, така че в случай на отделяне на малки части от обувките, те да не изскачат в барабана на машината;
 • не забравяйте да проверите качеството на шевовете, те трябва да са здрави и надеждни, не трябва да има изпъкнали нишки;
 • Укрепващите ребра също са важни, това отличава чанта за миене на обувки от обикновена чанта за носене. Освен това, вложките от пяна трябва да са около целия периметър на чантата, те предпазват маратонките от неравности по стените на барабана на машината;

  Важно! Поради тази причина не трябва да използвате калъфка за възглавници вместо чанта за пране в пералнята, защото това няма да спаси нито маратонки, нито барабана от неравности по време на въртене. Когато правите чанта със собствените си ръце, не забравяйте да вземете предвид това.

 • не бъркайте чанта за пране на обувки в пералня чанта за измиване на деликатни вещи, разликата е същата - в амортизационните вложки.

Преглед на чантата

Аксесоар за пране като чанта за маратонки не е толкова популярен. Затова можете да го закупите само в големи супермаркети на домакински химикали, където закупувате прахове, гелове и други перилни препарати за измиване и у дома. Дори ако такава чанта не е в магазините във вашия град, тя може да се поръча без проблеми в онлайн магазина. Такива чанти се правят в повечето случаи в Китай, но можете да намерите други. Ето няколко примера за най-популярните продукти:

 1. Мрежа от металтекс - чанта за обувки с цип, изработена от бял поливинилхлорид. Тази чанта е с размери 32х42 см и е произведена в Италия. Средната цена е 800 рубли.
  Чанта за обувки Metaltex
 2. Мрежа за обувки Rayen - тази чанта за пране на обувки в пералня също е изработена от PVC материал и има цип, но е произведена в Испания. Размерите на чантата са 34x16x19 см. Средната цена е 950 рубли.
  чанта за обувки Rayan
 3. чанта за миене на обувки EVA - тази торба не се различава много от предишните, освен това има триизмерна структура и вложки за безопасно измиване. Размерът на чантата е 39x23x17 см. Произвежда се в Русия, тъй като средната цена е 250 рубли.
  Чанта за обувки EVA
 4. чанта за миене на обувки Java е друга руска чанта, изработена от мрежест материал. Той е с размер 42x22x14 cm.
  чанта за обувки java
 5. мрежеста чанта за обувки с кръгли вложки от ударите на китайското производство, чантата има квадратна форма, изработена от мрежа, затваря се с цип. Средната цена е 300 рубли.
  чанта за измиване на обувки

Преди употреба не забравяйте да прочетете инструкциите!

Инструкция за употреба

Използването на чанта за пране на обувки в пералня е много просто. Достатъчно е да поставите обувките в чантата, да затворите ципа, да сложите торбата в барабана, да изсипете прах и да изберете кратък режим, без да се въртите с температура на водата не повече от 300В. Но там беше, на всеки от изброените етапи има някои нюанси, които трябва да се запомнят, тъй като пренебрегването им ще съкрати експлоатационния живот както на маратонките, така и на автомобилите.

 • Първо, преди да поставите маратонки в торба, трябва да почистите подметката от замърсяване и е по-добре да я измиете.
 • Второ, преди първото измиване на обувките в нова чанта, трябва да я проверите за способност да се разтопява. Не винаги торбата е бяла, ако е оцветена, намажете я и я изплакнете под вода. Ако водата е бистра, лесно можете да измиете бели маратонки в такава чанта. В противен случай цветните белези могат да останат върху белите обувки.
 • На трето място, за едно измиване не повече от два чифта обувки, поставени в различни торбички, могат да бъдат поставени в барабана на пералната машина.
 • Четвърто, за измиване е най-добре да използвате гелове, тъй като те се разтварят по-бързо и оставят следи по обувките. Освен това трябва да се измиете в късия режим, за да не се влошат обувките.

  Обърнете внимание! Необходимо е само да перете спортни обувки в пералня от надеждни производители, като правило, китайските маратонки не издържат на такова измиване.

 • На пето място, връзките и стелките трябва да бъдат отстранени и измити отделно, за предпочитане на ръка, така че да се разтеглят по-добре.

След измиване, маратонките трябва да бъдат извадени от чантата и изсушени. Сушенето на чанти не се препоръчва, тъй като ще отнеме повече време. Сушенето на маратонките е най-добре, като закачите ходилото нагоре, така че водата да се оттича по-бързо от обувките, а след това да завъртите маратонките с главата надолу.Чантата за пране на обувки в пералнята също трябва да се изсуши добре.

Така че, чанта или мрежа за измиване на маратонки в кола е много полезно нещо в домакинството. Особено полезно е за тези, които не обичат да си правят труда да ръчно перат обувки. И ако внимателно се грижите за обувките си, няма да спестите от чанта, още повече, че струва по-малко от чифт добри маратонки на добре позната марка.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини