Всичко за пералните машини

Как да пере сутиен в торба в пералня

контейнери за сутиенИзмиването на сутиени изисква определен подход. Този артикул от женския гардероб е шит от специални материи, така че просто не можете да го поставите в машината, имате нужда от специална чанта. За това какви са тези чанти, как да ги използвате правилно и как да перете пране в пишеща машина, нека обсъдим тази статия.

Преглед на чанти за пране в сутиен

Прането изпитва товар по време на пране, което води до изчерпване на влакната и кратък живот на продукта. Що се отнася до сутиена, той има форма, която може да се деформира по време на процеса на въртене. Ето защо чантата за пране е задължителна. В допълнение, той ще предпази пералнята от метални кости, които могат да изпаднат от чашките на сутиена по време на миене, както и от скъсани куки и други малки части.

За ваша информация! Дори спортните сутиени, в които няма ями и твърди чаши, се препоръчва да се мият в специални торбички. Това ще запази външния им вид за дълго време.

Всички торбички, предназначени за пране на сутиени, се различават по материала на производство, начин на затваряне, форма. Най-често торбичките са изработени от найлон. Те са евтини и отговарят на следните изисквания:

 • издържат на температурата на водата по време на измиване;
 • подходящ за честа употреба;
 • Не избледнявайте;
 • дълго служат в правилна форма.

Има два вида найлонови торбички. Първите не са оформени и се закопчават с цип или се завързват с дантела. Вторият, напротив, е под формата на малък контейнер с капак, който се затваря с цип. Такава торба има твърдост и поради това не се мачка по време на процеса на измиване. Освен найлонови торбички, пластмасовите сфери за миене също са в продажба, те се наричат ​​и контейнери.

Ето някои от най-популярните аксесоари за пране на сутиен:

 1. Мрежеста чанта от Faberlic. Тази чанта е малка чанта с цип, ушита от бял полиестер. В долната част има кръгла рамка, изработена от пластмаса. Материята е двуслойна, но в същото време пропуска вода много добре. Чантата е предназначена за измиване на един сутиен.
  1. Faberlic мрежеста торба
 2. Чанта за пране Multidom. Благодарение на твърдата рамка сутиените не се деформират по време на пране. Чантата се закопчава с цип и е с размер 18х14 см. За удобство е пришит контур встрани за сушене и съхранение на чантата. Такава чанта ще струва около 180 рубли.
  Чанта за пране Multidom
 3. Мрежа за пране на сутиени BRABANTIA. Чантата е изработена от висококачествен материал и затова производителят й дава 2 години гаранция. Размерът на чантата е 19х14 см. Мрежата се затваря с цип, кучето се скрива в специална резе. Цената на този аксесоар е 700 рубли.
  Мрежа БРАБАНИЯ
 4. Чанта Metaltex, произведена от Китай, струва около 200 рубли. Размерът му е 22 х 15 х 9 см, което означава, че можете да поставите няколко продукта в него.
  Чанта
 5. Чанта за сутиени "Ева". Тази чанта е произведена в Русия. Размерите му са 17 х 15 х 10 см. Средната цена е 85 рубли.
  чанта за сутиени
 6. Калъф за пране на сутиени Love. Чантите на тази компания се предлагат в бяло и черно. Размерът им е 15х16 см. В горната и долната част на контейнера има пластмасови чаши, което му придава форма. Цената е около 600 рубли.
  Калъф за любов сутиен
 7. Контейнерна топка от сутиен Много удобен контейнер за измиване на сутиени с формовани чаши, той е подходящ за бельо с размери A, B, C и D. Средната цена е около 200 рубли.
  Контейнер сутиен топка бебе

Инструкция за употреба

Използването на такива контейнери за пране е много просто. Преди да поставите сутиена в чантата, трябва да го закрепите и сгънете чашките една в друга. Затваряйки чантата с цип, фиксирайте кучето добре, така че торбата да не се отваря при миене.

Също така не забравяйте следното:

 • ако чантата е голяма, тогава не слагайте много сутиени в нея, чантата трябва да се напълни не повече от 2/3, най-добре е сутиените да се мият един по един;
 • преди измиване проверете целостта за целостта;
 • след измиване трябва внимателно да изсушите чантата и да я съхранявате в закопчана форма;
 • не можете да сложите прах в торбичка, сутиенът е зле изплакнат.

Ако ви е харесал контейнера за сутиен повече, тогава продуктът е положен в него, както следва. Първо, каишките се отварят и се слагат на по-малка топка. След това чашките за сутиен се поставят в половината на топката и между тях се поставя малка топка. Това позволява на продукта да поддържа формата си по време на измиване.

Как се мие

Производителите на бельо и много домакини препоръчват да мият скъпо бельо на ръце. Но ако искате да отделите време за това и да изберете машинно пране, тогава направете правилно. Сутиенът в чантата трябва да бъде поставен в барабана. Може да се пера само с неща от същия цвят и подобни в плат. Това означава, че прането на бельо, например, с вълнени продукти, не е позволено.

За измиване на сутиени е правилно да се използват течни гелове или капсули, тъй като те се разтварят по-добре във вода и изплакват от тъканта. Продуктът се излива в отделението за прах.

Важно! Ако сте носили сутиен повече от три дни, тогава преди да го измиете, трябва да го накиснете за половин час в леко топла вода с добавяне на няколко капки шампоан. Така той е по-добре в колата.

сутиен за пранеСлед това изберете деликатния режим на пране при температура не повече от 400В. Но по-добре е да прочетете преди измиване информация на етикетаза да се провери при каква температура продуктът трябва да се измие. Що се отнася до въртенето, не можете да го изключите, ако измиете продукта в плик. Но функцията за сушене не може да се използва. След измиване не забравяйте да изправите сутиен. За да го изсушите правилно, трябва да окачите средата между чашките. Окачването на каишката води до бързото му удължаване.

Внимавайте, когато миете бели сутиени в кола. Дантеленото бельо и бельото от синтетични тъкани "не харесват" твърде висока температура и некачествени прахове. След такова измиване сутиените могат да станат сиви или сини. Затова препоръчваме да миете бели продукти на ръка, поне на всеки три дни. Що се отнася до избелването, могат да се използват само избелвания без хлор.

За да обобщим, отбелязваме, че модерните миещи аксесоари ви позволяват да миете в колата дори такова деликатно нещо като сутиен. Достатъчно е да изберете добра торба или контейнер за измиване, още повече, че струва много. Но резултатът от измиването ще ви зарадва и продуктът ще удължи живота му.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини