Всичко за пералните машини

Чанти за пране - Преглед и препоръки

Чанта за пранеМашинно пране улесни живота на жените, особено в многодетни семейства с много деца. Въпреки това, при цялото удобство на машинно пране, това може да окаже негативно влияние върху качеството на дрехите. Плетива се простира, макари форми, нещата могат да загубят форма.

За да избегнете тези и други неприятности, е необходимо да използвате торби за пране на дрехи. Забравените предмети в джобовете, разхлабените копчета, дребните предмети (чорапи, носни кърпи), които попадат извън барабана, могат да причинят много проблеми. Започвайки от дълъг, непредсказуем независим ремонт, до свързване със специализиран сервиз.

Защо ви трябват чанти

Пране в специални торби има много предимства, въпреки факта, че те не са скъпи и достъпни. В продажба има дори торба за измиване на маратонки.

Използването на торбички в процеса на измиване има неоспорими предимства:

 1. Нещата, поставени в специална чанта, не губят формата си.
 2. Малките предмети пране не се губят.
 3. Има чанти за бельо и чанти за спортни обувки.
 4. Безопасността на машината е гарантирана.
 5. Спестяване на пари и време.

Разни неща, когато се мият, понякога губят своите качества и свойства. Основната част от гардероба на всеки човек се състои от трикотажни предмети, които са най-уязвими. Изпънете се, променете формата си, напълно се влошите, особено трикотажни елементи, бельо, обувки, изработени от текстил, дрехи, които имат елементи от аксесоари. Твърдият режим по време на завъртане се отразява негативно на връхните дрехи. Чанта за пране значително намалява излагането на дрехи. Машинно пране в торба, деликатес, съпоставим с ръка.

Поставяйки нещата в специална торба, в края на измиването е невъзможно да загубите носна кърпа или чорап. А различни малки неща, забравени в джобовете, няма да повредят барабана, няма да оставят драскотини по него, няма да оставят пространството си и няма да изведат колата от пътя. Използването на чанта за миене на маратонки дава възможност да не се страхувате, че когато ударят стените на барабана, те могат да провокират счупване на отделни части на машината. Цялото бельо запазва първоначалната си форма и предишен вид.

Видове чанти

Чанта за пранеВ продажба има няколко разновидности торбички, които са предназначени да мият определено пране. Те са разделени според:

 • форма и размер;
 • материалът, от който е направен;
 • тип брава.

Най-често срещаните чанти, изработени от устойчиви найлонови влакна. Този вид материал може да издържи на високи температури, устойчив на износване и издръжлив, екологичен. Чантата за пране остава непроменена при многократна употреба. Структурата на материала се използва цяла или фино мрежеста.

Формата на торбите обикновено се използва както обикновено, така че нещата да се въртят безпрепятствено, да осигурят цялостно изплакване и значително въртене.

Най-често срещаните форми:

 • кубични и квадратни;
 • сферични и под формата на кръг;
 • цилиндрични и правоъгълни, призматични.

Чантата за пране на сутиени, за най-нежно измиване, е снабдена с „ребра“ от пластмаса, които гарантират запазването на първоначалната форма и качество. Такива чанти предпазват много тънки тъкани, занаяти, предотвратяват разтягане, извиване, всякакви повреди.

По-добре е да имате няколко продукта за различни видове спално бельо и дрехи, техните размери. Чантите за пране на сутиени не са подходящи за връхни дрехи и обратно. Елементите от долната тоалетна обикновено се мият на малки партиди, а големите торбички са безполезни тук. Чантата може да бъде затворена с цип, вързана или издърпана с шнур.Почти едновременно с появата на автоматични машини, тези устройства за миене започнаха да се използват навсякъде.

Препоръки за употреба

Чанта за пране на кецовеКогато прилагате чанта за миене на маратонки и други чанти, трябва да се придържате към някои правила:

 1. Нещата трябва да запълват не повече от три четвърти от обема на чантата.
 2. За пране на връхни дрехи е по-добре да си купите чанта, която е малко по-голяма от предмета, който трябва да се пере.
 3. Когато купувате, трябва да проверите целостта на чантата, здравето на ключалките.
 4. Когато зареждате барабана, оставете свободно място за безпрепятствено движение на нещата.
 5. Препаратът не трябва да се слага директно в торбичката.
 6. След измиване торбата трябва да се изсуши, да се съхранява затворена.

Някои съвети

Въз основа на отговорите относно чантите за пране на сутиени, горнища, различни предмети от тоалетната, някои изводи предполагат себе си:

 1. Обемните чанти са много популярни. Тоалетните елементи в тях са по-добре изплакнати, не се къдрят.
 2. Чантите с ципове могат да се отварят. Хватката под формата на еластична лента предотвратява развързването му.
 3. За да поддържат формата на долните тоалетни елементи, те трябва да бъдат поставени в торби с 6-8 пластмасови "ребра". Такава торба не се деформира и осигурява деликатно измиване.

Домакините, които се грижат за привлекателността на нещата, отдавна използват чанти за пране.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини