Всичко за пералните машини

Колко мед в пералня

Колко мед в пералняЗа всяка пералня се определя приблизителен експлоатационен живот. При интензивна, ежедневна употреба на шайбата, експлоатационният период ще бъде около 8 години, при по-рядка и щадяща употреба от 15 години. Освен това всяка година се произвеждат все по-функционални и модерни перални машини, така че дори при нормално функциониране понякога искате да смените машината.

И какво да правим със старата машина, която стана ненужна в резултат на повреда или остаряване? Можете просто да преместите устройството на депо, но тази опция няма да работи за бизнес потребителите. Устройството може да бъде разглобено, някои части оставени, някои продадени, а останалите предадени за метал. Ще разберем колко мед може да се открие в пералнята.

Търсите мед в стара пишеща машина

повечето мед в двигателяПърво искам да поясня, че в машината няма много мед. Ето защо, преди да започнете да разглобявате устройството, съпоставете разходите за лично време и размера на потенциалната печалба. Фирмите, участващи в закупуването на цветни и черни метали, предлагат около 360 рубли за килограм мед. Вътре в електродвигателя можете да намерите от 0,7 кг до 1,2 кг медна тел, тоест от разглобяването на мотора ще спечелите около 250-400 рубли. В допълнение към двигателя, медта може да се намери в кабелите и микросхемите, но в тези елементи тя е много малка.

Ако погледнете, можете да намерите златни частици в детайлите на шайбата, обаче, има толкова малко от тях, че е невъзможно да получите скъпоценен метал у дома. Когато приблизително разберете какви приходи могат да бъдат получени от доставката на медна тел, трябва да решите дали е изгодно да разглобявате автоматичната машина или е за предпочитане да я предадете изцяло.

Как е по-изгодно да преминете неоперативно оборудване

Идеално решение би било да дарите шайбата не за скрап, а да продадете отделните й части. Тази опция е подходяща, ако имате работещ модел на устройството, а основните елементи на системата остават непокътнати: изпускателна помпа, мотор, главен управляващ модул и други. Компонентите могат да бъдат премахнати независимо и да бъдат препродадени на майсторите, участващи в ремонта и възстановяването на SMA.

Ако нямате време да се „затруднявате“ с разглобяването, можете да използвате услугите на специални фирми, участващи в закупуването и премахването на шайби. В зависимост от модела и обслужването на вашата кола, дистрибуторите могат да ви предложат от 500 рубли или повече. Предимствата на този метод за маркетинг на перално оборудване са очевидни:

  • препродажбата на шайба за резервни части ще бъде по-изгодна от предаването на метал;
  • личното време и енергия се спестяват, тъй като основната работа се премества в раменете на другите;
  • не е нужно сами да влачите машината по етажите - наречените препродавачи ще направят всичко сами.

По този начин, вместо дълго и упорито търсене на мед в двигателя, можете просто да продадете машината на части. Може би този метод ще има още по-голяма рентабилност.

Алтернативно използване на стара пишеща машина

можете да поръчате професионална рециклиране на пералнятаПредлагаме да разгледаме всички възможни начини да се отървете от да станете ненужно оборудване. Има ги много. Някои опции за продажба позволяват на собственика да получава доход, докато други, напротив, включват допълнителни разходи. Как можете да се „освободите“ от машината.

  • Изхвърлете уреда в съответствие с всички разпоредби. Домакинските уреди се транспортират до отделно депо, преди което уредите се нарязват на ситно със специален апарат. Този метод е нерентабилен, тъй като за услугите на превозвача и процедурата за обработка на пералнята ще трябва да платите около 2 хиляди рубли.
  • Поставете реклама за продажба на уебсайта за обяви или във вестника. Този метод е приложим, ако машината работи правилно. След като настроите устройството за малко пари, около една и половина до две хиляди рубли, няма съмнение, че много от желаещите да го купят ще отговорят.
  • Заведете в магазин за домашни уреди. Много големи продавачи от време на време провеждат интересна акция „Смяна на старо оборудване с ново“. Прекарайки ненужна пералня в магазина, ще получите добра отстъпка от ново оборудване. Този метод може би е най-печеливш от всички.

Най-икономичните и хитри собственици могат да превърнат пералнята в необходими и полезни неща в домакинството. Може да се даде „втори живот“ на барабана на машината, като се изгради филтър за пречистване на вода, барбекю, барбекю фурна и малък бетонен смесител. Електродвигателят може да се използва за домашен ветрогенератор, косачки, косачки за дърва, трошачки за зърно и др.

За да разглобите пералнята и да изградите полезни уреди от частите, трябва да се запасите свободно време. Освен това е необходимо да имате „златни ръце“, защото няма да е лесно да съживите детайлите. Подценяването на потенциала на компонентите на AGR също не си струва.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини