Всичко за пералните машини

Прегледи за съдомиялни машини на Medelstor и Skinanda

Съдомиялни машини Medellstor и SkinandeЕвтините съдомиялни машини, предлагани от веригата супермаркети за мебели Ikea, са заинтересували много хора, но все още има малък опит с подобно оборудване и не е ясно дали е надеждно или не, дали си струва да купите или не. Като част от статията събрахме отзиви от потребители, закупили съдомиялни машини Medelstor и Skinande, и можем да разкажем за своите впечатления от използването на тези нови продукти от Ikea.

Отзиви за Medelstor: срокът на употреба е повече от 1 година

Алексей, Владивосток

Съдомиялната машина Medelstor беше закупена от мен по случай, заедно с мебели в магазина на Ikea. Един приятел хареса кухненския комплект, който беше представен на изложбения щанд, а в него вече беше вградена съдомиялна машина. Събрахме кухнята, миялната машина беше свързана бързо и професионално. За първото миене на чинии използвахме финиш и сол Finish, около шест месеца по-късно започнахме да мием чинии с евтин прах от Auchan, чиниите се мият чисто така или иначе.

През последната година и два месеца не мием чиниите с ръце и това доставя значително удоволствие. Преди не можех да гледам без треперене към планината от чинии в мивката и на масата, защото разбрах, че ще трябва да измия всичко това. Сега спокойно прехвърлям планината на съдомиялната машина (често на две партиди) и тя перфектно изплаква всичко. Съдомиялната машина със съмнително малко известно име беше много добра.

Евгений, ВладимирСъдомиялни машини Medellstor и Skinande

Исках да си купя евтина и висококачествена съдомиялна машина, препоръча роднина съдомиялна машина от Ikea Medelstor. Някои може да намерят избора ни за странен, но снаха ми, баба и братовчед просто вече имат коли от Ikea. Баба Лаган, снаха Меделстор и братовчед й Меделстор също. Всички коли работят перфектно и всички са доволни. Погледнах външно и Лаган, и Меделстор, последната ми хареса повече, реших да я взема.

Съпругът инсталира колата сам, промени решението си, след това кабелът е къс, тогава няма достатъчно болтове, тогава маркучът е дефектен. В резултат на това той удължи кабела, купи дълги маркучи и купи нещо от крепежните елементи, дори не знам какво, те са свързани, работи. Мие чинии средно, преди имах съдомиялна машина Bosch, миеше се по-добре. Издава шум като на стария си Bosch, очаквах по-тиха работа от новата кола, въпреки че външните звуци не пречат на нито едно семейство. Бях доволен от миялната машина, уредите са отлични.

Отзиви за Medelstor: живот по-малък от 1 година

Ирина, Краснодар

Преди шест месеца реших да си направя подарък - миялна машина. Не че мразя да правя чинии, но все пак исках малко да разнообразя скучния си живот. Търсих дълго време, четох рецензии в огромни количества и за Boshi, и за Indesita, и за Samsung, и за други марки, дори четох Отзиви за миялна машина Lagan, Проучих съветите на специалисти и в крайна сметка реших да си купя съдомиялна марка Bosch, но си купих Medelstor. Всичко се оказа доста смешно, отидох в Ikea да си купя холна маса и излязох с миялна машина.

Продажбата плюс упоритостта на продавача направила хитростта. И сега вече съм половин година, всеки ден мия чиниите и се грижа за ръцете си. В съдомиялната машина Medelstor открих два недостатъка: тавата за лъжици и вилици е много неудобна, наистина мога да слагам само чаени лъжички в нея, т.е. Също така кошницата за съдове е доста малка, всички натрупани съдове не са включени, трябва да миете на три подхода и това е досадно. Слагам солидна четворка на пишещата машина, тя не достига до петте.

Лариса, Москва

Наистина уважавам Ikea, имам почти всички мебели и тела от Ikea у дома, но се усъмних в това с миялна машина, въпреки че продавачът силно ме посъветва да го купя.В крайна сметка се убедих, че вградената им съдомиялна машина Medelstor има петгодишна гаранция. Всъщност, за някаква „мръсотия“ пет години гаранция няма да дадат.

Отбеляза следното:

  • Съдомиялната машина е доста широка дори за вградена съдомиялна машина с пълен размер, до 68 см, със стандартна ширина 60 см. Добре е, че имах възможност да изчисля размерите на нишата след закупуване на съдомиялната машина и лесно можете да летите в размерите.
  • Установените маркучи могат веднага да бъдат изхвърлени и въпросът не е дори в дължината, а в качеството. Майсторите, които инсталираха колата, веднага ме посъветваха да си купя други по-дълги и със защита от течове, тъй като имам почти 2 метра от канализацията до нишата.
  • Резервоарът за миене съдържа до 9 стандартни комплекта чинии, като цяло това е достатъчно, но имам три деца и роднини често идват, така че бих искал повече простор.
  • Измива ястия с много високо качество с всякакви средства и изпробвани скъпи немски прахове, и таблетки, и евтин руски, и дори домашен прах - резултатът е отличен.

Моят Меделстор работи 7 месеца без повреди и сериозни оплаквания. Почиствам редовно филтрите, кошничките и вътрешните стени, наблюдавам количеството сол и се опитвам да излея перилния препарат в нормата.

Прегледи на Skinand: Период на използване по-малко от 1 година

Татяна, Москва

Току-що разбрах колко ужасен е животът ми без миялна машина. Постоянно мръсни съдове, мръсни съдове, отново мръсни съдове. Съпругът и децата обичат да ядат, съпругът често готви различни вкусотии, но миенето на чинии вероятно не е мъжка работа. Какво да споря с него за дреболии реши да си купи съдомиялна машина. Хареса ми вградената съдомиялна машина Skinanda, тя беше специално направена от компанията Electrolux по поръчка на Ikea. Много високо качество и ми струва дяла само за 17 000 рубли. Ако имате същата ситуация и не знаете коя съдомиялна машина да изберете, купете Skinanda - няма да съжалявате!

Юри, КамышинСъдомиялни машини Medellstor и Skinande

6 години използвах съдомиялната машина на Siemens, нещото е правилно, съдовете се мият перфектно и не се убиват. Поне аз така си мислех, докато контролния ми съвет на Siemens не изгоря. Трябваше да си спомня как да мия чиниите на ръка. Не обичах да си спомням, но нямаше достатъчно пари за нова кола по това време. Спасена от съседка, която се преместила в Москва и й продала домакинските уреди. Взех вградената съдомиялна машина Skinanda от нея за стотинка, тя просто влезе в кухнята ми. Колата е почти нова, беше на два месеца и сега я използвам вече пети месец.

Марката, разбира се, ми се стори странна, но не трябваше да избирам, имах нужда от миялна машина отчаяно. Какъв е резултатът? Оказа се, че за около 8 хиляди рубли купих „златна мина”. Машината мие чинии по-добре от стария си Сименс два пъти, чиниите блестят. Не са необходими скъпи средства, капацитетът е много добър - 12 комплекта, докато дори при интензивна работа машината не издава силни звуци, можете да заредите мивката за през нощта - няма да навреди. Skinande получава пет точки от мен с три плюса.

Преглед на Skinand: продължителност на живота над 1 година

Елена, Саратов

Тъй като избрах съдомиялна, вероятно никой не избра! Проучих всички каталози, всички сайтове за продажба, интервюирах приятели, препрочетох стотици отзиви, специални списания за домакински уреди. Подходих към въпроса много сериозно, по научен начин. Резултатът от изследванията ми беше миялната машина на марката Skinande. На доста ниска цена има много предимства: рентабилност, простор, добър набор от програми, нисък шум, удобни кошници. Плюс това е вграден и производителят му дава 5-годишна гаранция. Използвам машината повече от година и не съжалявам, че се сдобихте с секунда, чиниите винаги са неизменно чисти.

Съдомиялни машини Skinande и Mendelstor са доста висококачествени уреди, което се потвърждава от потребителите.Въпреки това не си струва да го идеализирате, защото всъщност само 1% от собствениците на съдомиялни машини в Русия използват подобни съдомиялни машини. Всъщност това са няколко хиляди души. Ако обемите на продажбите на това оборудване се увеличат, тогава можем да говорим за всякакви модели - ще изчакаме.

   

2 коментара на читателите

  1. Граватар Данил Данил:

    Самата Ikea излезе с толкова странни имена за съдомиялни машини и всякакво друго оборудване. Всичко е направено по поръчка. И всъщност това е или Electrolux или Virpul.

  2. Граватар Наталия Наталия:

    Лариса, Москва пише в рецензията си на PMM Менделстор? Странно, машината има стандартна ширина 45 см. И говори за някакви 68 см. Никога не съм виждал съдомиялна машина с такава ширина никъде, особено в Ikea 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини