Всичко за пералните машини

Мебели за пералня в банята

мебели за пералня в банятаДнес само няколко могат да си позволят да подредят отделна стая в къщата или апартамента за съхранение на мръсно пране и пране - пране. Основната група подрежда прането точно в банята. Освен това в банята са инсталирани пералня, кош за мръсно пране и шкаф за съхранение на прахове и гелове за пране.

Как хората успяват да поставят толкова сравнително големи предмети в сравнително малка стая? До голяма степен благодарение на мебелите за пералнята, специално направена за банята. Именно за тази мебел ще се говори в тази история.

вид

Като начало би било хубаво да се вземе решение за видовете мебели за баня за пералня, но може да има проблеми, тъй като такива мебели са класифицирани по различни причини. Например, според стила на изпълнение, от материала, от който са направени, по размер, по естеството на поставянето на пералнята и т.н. Какви мебели обикновено се поставят под пералнята в банята?

 • Шкафове. Тези мебели имат много различна форма и конфигурация. Има шкафчета с едно отделение, в което се помещава само пералня. Има шкафове с няколко отделения за съхранение на пране и самата пералня. Има дори сравнително големи шкафове с чекмеджета за съхранение на почистващи препарати, бръсначи, четки за зъби и т.н.
 • Пране. Това са добре познати мебели, които сега често се правят, за да отговарят на размера на стандартната пералня. Инсталиране на пералнята в мивката под мивката дава възможност да се скрие машината от любопитни очи и да се спести място в банята.
  мебели в банята

Сега ъглови мивки са популярни. Под тях има много място, което е достатъчно не само за пералнята, но и за съхранение на почистващи препарати, а понякога дори и мръсно пране.

 • Плотове. Също доста познати за обзавеждането в банята. Модерните работни плотове за баня идват веднага с мивка и отделение за пералня. И тук всичко зависи от модела. Има плотове с удобни чекмеджета, а има и плотове, комбинирани с подови и стенни шкафове.
 • Стелажи и рафтове Феновете на по-прости мебели ще се поберат на различни рафтове и стелажи за пералня в банята. Такива мебели няма да скрият вашия „домашен помощник“, но ще осигурят много място за съхранение на различни необходими неща.
  багажник над пералнята

Предимства и недостатъци

плот над пишеща машинаМожете да говорите за предимствата на мебелите в банята за пералня дълго време, особено ако се обърнем към специални случаи. Първо, мебелите предоставят възможност за съхранение на неща, които не могат да се отхвърлят във фермата. На второ място, мебелите в банята ви позволяват да скриете от очите на гостите всичко, което не си струва да показвате, например, натрупано мръсно бельо, което не беше достатъчно време за измиване. Трето, мебелите значително подобряват интериорната украса на банята, създавайки общо положително впечатление както за собствениците, така и за гостите.

С помощта на правилно подбрани мебели можете да решите много практически проблеми за подобряване на живота. Например, решихте да направите прането, отворихте килера в банята, тук ще намерите прах за пране и кошница с мръсно бельо и пералня. Започнаха няколко движения и измиване. Не е необходимо да отидете в килера за прах и след това да плъзнете мръсното пране заедно с праха в кухнята, където пералнята може да стои и след това само да започнете измиването. Удобство и спестяване на време - това ни дава правилните мебели в банята.

Какви са недостатъците на мебелите, поставени в банята? Основният минус са размерите. Много апартаменти у нас имат грозни малки бани.Ето защо собствениците трябва да се бият в буквалния смисъл за всеки сантиметър, което прави място за полезни неща.

Познавайки пространството в банята под добри мебели, собствениците поставят по-малка баня или дори напълно я изоставят в полза на душа.

Дори и най-простата пералня под пералня трябва да има впечатляващи размери, в противен случай машината няма да се побере в машина със стандартен размер. И къде да се намери място за мерителни мебели, ако това място "котка плаче"? Затова трябва да изоставите мивки и шкафове за пералня в полза на компактни рафтове и стелажи. Но правилно избран красив рафт може да подобри дизайнерската композиция на банята. Така че вероятно проблемът тук не е в минусите на мебелите, а в избора на самите мебели, точно това ще говорим.

Избор и монтаж

Въпреки факта, че много жители на нашата огромна страна живеят в стандартни "хрушчови" апартаменти със стандартни бани, идеята за идеална баня далеч не е стандартна за някои. С помощта на правилно подбрани мебели и други интериорни предмети те успяват да превърнат обикновена малка стая в уютна и красива баня, която не искате да оставяте. Но как да го направя?

монтаж на мебели за баняПърво, трябва да разберете сами, че когато купувате мебели в банята под шайбата, променяте дизайна на стаята, което означава, че преди да направите покупка, трябва да помислите за дизайна на стаята като цяло, така че бъдещите мебели да съвпадат със стените, пода и таванът, поставен удобно и т.н.

И второ, трябва да разберете, че смяната само на мебелите в банята е невъзможно да се създаде перфектната дизайнерска композиция, Закупуването на нови мебели е по-добре да бъде „обградено“ с основен ремонт в банята, тогава резултатът ще бъде напълно различен. Създавайки нова дизайнерска композиция, имате повече възможности и шансове да постигнете страхотен резултат, отколкото в случай на постоянни промени.

И така, откъде да започнем? Каква е приблизителната процедура, която трябва да следвате, за да успеете да изберете мебели за банята и да създадете красив дизайн на помещението като цяло.

 1. Съберете всички възможни идеи за обновяване на банята. Колкото повече снимки и видеоклипове, толкова по-добре. Не бъдете прекалено мързеливи, за да разграбите целия Интернет в търсене на свежи идеи. Изберете от целия масив от информация, според вас, най-добрата и най-подходящата за вашата баня.
 2. Начертайте скица на бъдещата баня. Изчислете какви парчета мебели и други интериорни елементи ще бъдат поставени в стаята, как ще стоят и какъв размер да имат.
 3. Няма да вземете мебели за индивидуална скица в магазина, най-вероятно ще трябва да поръчате от майсторите необходимите елементи за конкретни размери. Но по отношение на размера няма да е необходимо да се стискате и да търсите някакви компромиси - всички поръчани мебели ще станат на мястото си без никакви проблеми.
 4. Когато поръчвате мебели в банята, поканете дизайнера на компанията, който ще ви направи тези мебели във вашия дом. С него обмислете всичко до най-малкия детайл. Изразете желанията си към дизайнера и послушайте професионални съвети и направете корекции на скицата. Ако в банята има сложни мебели, тогава нарисувайте отделна скица за всяко парче.
 5. Разгледайки скицата и размерите на мебелите, изберете подходящите материали за тях, така че да са подходящи за банята не само по цвят и текстура, но и по структура. Не забравяйте и за фитингите. Тя трябва да бъде силна, удобна и красива.

Важно! За мебелите в банята е по-добре да вземете водоустойчив материал. От евтините материали най-подходяща е пластмасата, а от скъпите материали - изкуствен или естествен камък.

Монтажът и неговата специфичност ще зависят единствено от видовете мебели за банята. Ако това са няколко рафта, тогава определено можете да ги обесите сами, без да включвате майстор.Но когато става въпрос за сглобяването и инсталирането на сложни мебели, е по-добре да не експериментирате и да поканите опитен майстор, който ще направи всичко бързо и професионално. Въпреки че, разбира се, много ще зависи от вашите умения.

преглед

Сега даваме няколко примера за обзавеждане за баня за пералня, която в момента се продава в търговските обекти в страната. Изобщо не е необходимо, че определено ще искате да закупите тази конкретна мебел, може би тя ще ви даде някои нови идеи и ще поръчате нещо подобно от главния производител на мебели, но вече за индивидуални параметри на стаята.

LOTOS 120 - търговското наименование за мебелен комплект, който включва: плот с мивка, подвижен шкаф, чекмеджета и, разбира се, място за пералня. Както можете да видите на снимката по-долу, такова парче мебели не покрива пералнята и по никакъв начин не я предпазва от влага, поради което по време на работа на „домашния помощник“ ще трябва да внимавате. Средната цена на готовите мебели е 385 долара.

Лотос-120

 

Alicia 120. Тази мебел е мивка с плот за мивка и шкаф. Каква мивка, този бордюрен камък е плътно затворен със стилни врати, а зад тях можете да поставите пералня, цял куп почистващи препарати и дори кошница с мръсно пране. Мебелите са изработени от устойчив на влага материал, а тялото на шкафа перфектно предпазва пералнята от попадане на вода там. Средната цена е 330 долара.

alisiya-120

LOTUS 67. Великолепна ъглова мивка с мивка и двукрил шкаф за пералня. Ъгловата мивка е оборудвана с доста дълбоко чекмедже, а шкафът с двойно крило е толкова просторен, че в него има пералня. Средната цена на такива мебели е 340 долара.

Лотос-67

В заключение отбелязваме, че модерните мебели за банята под шайбата са едновременно невероятно красива мебел и много важна функционална част от стаята, без която би било неудобно да се използват. Така че основната ни цел е да изберем правилните мебели, така че да останем в банята да ни доставя удоволствие, а не да дразни!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини