Всичко за пералните машини

Материалът на резервоара на пералнята: пластмаса, неръждаема стомана и др.

Метален резервоар и барабанРезервоарът е една от основните части на машината. Не рядко неизправностите на този тип домакински уреди, по един или друг начин, имат връзка с тази част. Случва се, че чужд предмет влиза в резервоара и създава неприятни силни шумове при въртене на барабана.

Случва се този елемент да заседна барабана. Понякога се появяват и пукнатини в резервоара. Има някои други повреди, свързани с тази част на пералнята.

Начинът за фиксиране на резервоара при автомобили от различни модели е подобен. За да се създаде повече или по-малко подвижен монтаж, се използват пружини и амортисьори. И за да се намали прекомерната вибрация, се използват противотежести. Противотежестите са бетонни блокове, които не са с леко тегло.

Съвременните купувачи могат да бъдат доста добри в пералните машини. Но въпреки това те все още вярват, че не е ясно откъде идват слуховете.

Например, има разпространено мнение, че при машини с вертикално натоварване фиксирането на резервоара е по-надеждно, отколкото в машини с предно зареждане. За съжаление или за щастие това не е така. Всъщност принципът на закрепване при тези видове домакински уреди е приблизително един и същ. И когато купувате пералня, трябва да изхождате от други съображения.

материали

Доста важно е да се обмисли от какъв материал е направен резервоарът на машината. Има различни видове материали, които се използват за създаване на тази важна част. Нека ги анализираме:

  • Емайлиран метал. Този вид материал включва стомана, която е защитена от специален тип емайл. Той е доста надежден при миене, но не е безопасен от повреди, свързани с различни удари. Ако емайлът случайно се повреди, след кратко време резервоарът може да стане неизползваем. Тъй като без защитен слой той ще започне да ръждясва. Повърхността му може да получи пукнатини, които с времето ще се разминават и нарастват. В резултат на това може да започне да изтича. И ти трябва замяна. Добре е, че тези видове резервоари вече не се срещат при съвременните модели перални машини.
  • Пластична. Също така към този артикул ще присвоим полиплекс и други полимерни материали. Много компании, които произвеждат перални, имат разработки на специални полимерни видове материали. Имената им може да са различни. Производителите дават различни имена на своите най-добри практики. Ето защо не можете да се изненадате, когато въпросът: „От какво е резервоарът на тази пералня?“ Продавачът в магазина ще ви отговори с неясни и непознати думи. Повечето от полимерните материали спомагат за намаляване на шума от въртенето на барабана или спестяване на консумация на електроенергия. Такива полимерни материали са повече или по-малко издръжливи, леки и не позволяват на водата да преминава.
  • Неръждаема стомана. Този материал може да се нарече класически. Той се използва за създаване на резервоари за перални машини от доста време. Неръждаема стомана - перфектно толерира контакт с вода и е много издръжлива. Обикновено тези резервоари са малко по-шумни от тези, направени от пластмаса. Те също имат повече тегло. Надеждността на този материал е много висока. И, най-вероятно, той ще надживее останалата част от пералнята дълго време. Вярно е, че все повече производители предпочитат използването на полимерни материали. Може би затова машините с резервоар от неръждаема стомана обикновено имат малка цена.

Но има и други важни точки!

Други важни качества на резервоара за пералня

Перални в магазина.Преди да купите нова пералня, също трябва да разберете колко бельо, което може да се пере в даден момент. Тя се измерва в килограми. Ако имате голямо семейство и ще е необходимо да перете много неща, тогава е по-добре да си купите машина, която може да измие поне 6 килограма наведнъж.

Доста често се използват специални покрития за повърхността на резервоара.Тези покрития са от полза. Например, те могат да дезинфекцират вода.

Най-популярните материали за производството на резервоари в наше време са пластмаса или различни полимерни материали и неръждаема стомана. И двата материала са приемливи и могат да се използват от доста време. Техните предимства вече описахме по-горе. И от минусите, заслужава да се отбележи следното:

  • Неръждаемата стомана е по-шумна и има повече тегло от пластмасата.
  • Повечето видове пластмаса са по-крехки и не издържат на такива механични натоварвания, които неръждаемата стомана може да понася.

Пластмасата и различни видове полимери постепенно заместват неръждаемата стомана. И, може би, скоро вече няма да намерим в продажба автомобили, в които резервоарът е направен от този материал. Но в това няма нищо особено ужасно. В крайна сметка се развиват и полимерните материали и е възможно скоро да се използват такива разработки от полимери, които да надминат метала във всички отношения.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини